Sodba še ni pravnomočni, niti še ni znano, ali se bosta strani nanjo pritožili. Foto: BoBo
Sodba še ni pravnomočni, niti še ni znano, ali se bosta strani nanjo pritožili. Foto: BoBo
Senegalcu leto in pol zapora

Sowu je tožilstvo sicer pred začetkom sojenja v zameno za priznanje poskusa uboja ponudilo sedem let in pol zapora, a so tik pred razpletom kaznivo dejanje prekvalificirali v poskus uboja na mah, zato mu je sodišče, še nepravnomočno, dosodilo tudi nižjo kazen.

Sow je 2. februarja letos pred mariborskim lokalom Avenija z nožem napadel 32-letnega Mariborčana Aljaža Žarna. Policisti so že v preiskavi ugotovili, da sta se obtoženi in žrtev sprla že v lokalu, ko pa ga je Mariborčan zapuščal, mu je Sow sledil in ga pri vhodnih vratih ob prisotnosti lastnice lokala zabodel v levo zgornjo stran prsnega koša, tik pod vratom

Policija ga je kmalu prijela in vse odtlej je v priporu. Sodni senat pod vodstvom Danile Dobčnik Šošterič je Senegalcu tudi podaljšal pripor, a kot razlog tokrat navedel begosumnost. Gre namreč za tujca, ki je že pred dejanjem, po lastnih besedah, nameraval zapustiti Slovenijo in se vrniti domov.

Sodišče je med olajševalnimi okoliščinami pri izreku kazni upoštevalo dejstvo, da je bil v času dejanja vinjen ter razdražen zaradi domnevnih rasističnih opazk. Za zdaj še ni znano, ali se bo katera od strani na odločitev sodišča pritožila.

Senegalcu leto in pol zapora