S tesnim mednarodnim sodelovanjem  je polciiji uspelo izslediti storilca. Foto: BoBo
S tesnim mednarodnim sodelovanjem je polciiji uspelo izslediti storilca. Foto: BoBo

23-letni osumljenec je znan storilec kaznivih dejanj ropov in je bil v letu 2010 v okviru kriminalistične preiskave ovaden z več sostorilci, ki so jim očitali okoli 30 ropov pošte, bencinskih črpalk, stavnic ipd.

Omenjenega dne sta neznanca s pištolo od uslužbenke pošte na Srebrničevi cesti v Kopru izsilila, da jima je izročila denar. Policisti so med preiskavo ugotovili, da sta se pred ropom dogovarjala s taksisti, da bi jih ti pozneje odpeljali v Trst. Po ropu sta s taksijem namreč zapustila Koper in se odpeljala v Trst.

Koprski policisti so pridobili tudi telefonsko številko osumljencev, ki sta jo uporabljala, ko sta se zadrževala v Kopru. S pomočjo srbskih in hrvaških kolegov so ugotovili, da je uporabnik številke 23-letni državljan Srbije iz Beograda in da je bil kontroliran že 15. 11. 2011 ob prestopu srbsko-hrvaške državne meje v avtobusu, ko je bil z njim v družbi 25-letni državljan Srbije, prav tako iz Beograda.
Prijeli so ju na avtobusu
Nadalje so s pomočjo italijanskih kolegov ugotovili, da je sledečega dne iz Trsta v Beograd odpeljal le en avtobus, zato so kontaktirali dolenjske kriminaliste, ki so nato na Obrežju na avtobusu tudi prijeli srbska 23- in 25-letnika. Pri njiju so odkrili oblačila, ki sta jih nosila pri ropu, ter približno polovico ukradenega denarja.
Klavrn konec za roparja
Rop je potekal približno takole: iz Beograda sta 16. novembra v zgodnjih jutranjih urah prišla v Trst, kjer sta si najela hotelsko sobo. Iz Trsta sta nato prišla z avtobusom v Koper, kjer naj bi si kupila imitacijo pištole in si za rop izbrala pošto v Semedeli.

Naslednji dan, 17. novembra, sta ponovno prišla z avtobusom iz Trsta do Kopra, izvedla oboroženi rop in se s taksijem vrnila v Trst. Dan zatem sta se z avtobusom odpravila iz Trsta domov, proti Beogradu, a sta bila ob poskusu izstopa iz Slovenije prijeta.

23-letni osumljenec je znan storilec kaznivih dejanj ropov in je bil v letu 2010 v okviru kriminalistične preiskave ovaden z več sostorilci, ki so jim očitali okoli 30 ropov pošte, bencinskih črpalk, stavnic ipd.