Policija je izsledila osumljenca, ki je tik pred njihovim prihodom storil samomor. Foto: BoBo
Policija je izsledila osumljenca, ki je tik pred njihovim prihodom storil samomor. Foto: BoBo
Tragedija v Stožicah

V ponedeljek zjutraj okoli 7.20 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena, da je v enem izmed stanovanj v Ljubljani padel moški in se poškodoval. Ob prihodu na kraj so reševalci potrdili, da je moški mrtev.

56-letni moški umrl nasilne smrti
V stanovanju je bil tudi otrok, ki pa ni bil poškodovan in je bil predan v varstvo. Z ogledom kraja dogodka (in naslednji dan potrjeno po opravljeni obdukciji) je bil podan sum, da je 56-letni moški (od leta 2006 državljan Nemčije, prej pa državljan Slovenije) umrl nasilne smrti. Pri ogledu sta bila prisotna tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec, so sporočili s policije.

Žrtev in storilec sta se med seboj poznala
Po do zdaj zbranih obvestilih in glede na ugotovitve ogleda je znano, da je 34-letni osumljenec v noči na 6. oktober vstopil v stanovanje žrtve. Žrtev in storilec sta se med seboj poznala.

V nekem trenutku je storilec začel izvajati nasilje nad žrtvijo. Pri tem ji je zadal več hujših poškodb s trdim predmetom po glavi ter jo zadušil. Osumljeni se je do jutra zadrževal v stanovanju, nato pa se odpeljal z osebnim vozilom.

Osumljenec v brunarici v gozdu na območju Dobrove
Policija je začela iskanje 34-letnega osumljenca. Na podlagi objav v medijih je v večernih urah policija pridobila podatek, da je vozilo audi A4 na območju Dobrove. Osumljeni je bil najden mrtev (pred prihodom policistov je storil samomor) v brunarici v gozdu.

Preiskava omenjenega primera še vedno poteka, tako da motiv za dejanje še ni znan. O vseh ugotovitvah bodo kriminalisti obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili s policije.

Tragedija v Stožicah