Po novem zapletu z izvedenko obramba meni, da sodišče zavlačuje sojenje. Foto: BoBo
Po novem zapletu z izvedenko obramba meni, da sodišče zavlačuje sojenje. Foto: BoBo
Sojenje Goršetu se je znova zavleklo

Za prekinitev obravnave, ki se bo nadaljevala v sredo, je poskrbela izvedenka Mateja Gubanec, ki ji je sodišče že marca naročilo izdelavo novega mnenja. Pisnemu izvedenskemu mnenju je Mateja Gubanec pozabila priložiti tabele, tako da se z njim niso mogli seznaniti odvetniki in tožilec.

Tožilstvo Goršetu sicer očita zlorabo položaja pri vodenju stečajnega postopka Hranilno-kreditne službe (HIKS) Sicura. Gorše naj bi po navedbah tožilca leta 2004 terjatve, vredne skoraj 200 tisoč evrov, prodal Jožetu Šušteršiču za vsega 34 tisoč evrov. Le leto pozneje pa je Šušteršič s prodajo terjatev iztržil 228 tisoč evrov. Nad Goršetom so se leto dni po stečaju podjetja HIKS Sicura pritoževali tudi upniki, ki z njegovim delom niso bili zadovoljni.

Goršetov zagovornik Emil Zakonjšek je bil po današnji obravnavi kritičen do zahteve sodišča, da izvedenka pripravi dopolnjeno mnenje, saj zadnja dopolnitev in današnje zaslišanje izvedenke po mnenju Zakonjška nista povezana z očitki Goršetu. Zakonjšek zato meni, da sodišče s to potezo zavlačuje postopek. Zagovornik je dobil tudi občutek, da izvedenka ni razumela vprašanj, zato je sodišču predlagal postavitev novega izvedenca, vendar je sodnica njegov predlog zavrnila.

Sojenje Goršetu se je znova zavleklo