Maučec zagotavlja, da bi odstopil, če bi moral v zapor, ker je obsojen le pogojno, pa... Foto: BoBo
Maučec zagotavlja, da bi odstopil, če bi moral v zapor, ker je obsojen le pogojno, pa... Foto: BoBo

Maučec je bil obsojen zaradi oškodovanja upnikov in ponarejanja dokumentov, sodišče pa mu je izreklo tudi 500 evrov kazni. Tožilstvo je Maučecu, visokemu funkcionarju SLS-ja, očitalo, da denarja, ki ga je dobival kot samostojni podjetnik, ni nakazoval na račun podjetja, ki je bil blokiran zaradi neplačanih terjatev, pač pa na drug račun.

Odločitev sodišča spoštuje, je dejal Maučec, vendar je razočaran, ker ni oškodoval nikogar, ker je vse plačal in ker ima potrdilo davčne uprave, da je junija lani poravnal dolgove.

Podkupoval volivce in svetnico
Predsednik okrožnega sodišča v Murski Soboti Branko Palatin je kot sodnik Maučeca na prvi stopnji obsodil tudi zato, ker je pred drugim krogom županskih volitev leta 2006, ko se je v občini Beltinci pomeril s poznejšim županom Milanom Kerbmanom, volivcem za glasove ponujal denar.

Takratna svetnica Danijela Horvat je tudi potrdila, da ji je Maučec plačal podkupnino, da se ne bi udeležila seje sveta. Maučec je lani marca ob izreku sodbe povedal, da se mu je zgodila velika krivica, ker sodišče ni dovolilo, da bi izvedel dokazne predloge, ki jih je predlagal.

"Če bi moral v zapor, bi odstopil"
O odstopu z mesta sekretarja državnega sveta ne razmišlja, ker je bil obsojen pogojno, je dejal. "Če bi moral v zapor za en sam dan, bi odstopil z vseh pomembnejših političnih funkcij", je pojasnil Maučec.