Osumljencu za poskus umora grozi najmanj 15 let zaporne kazni. Foto: BoBo
Osumljencu za poskus umora grozi najmanj 15 let zaporne kazni. Foto: BoBo

nji teden iz ljubosumja poskusil umoriti nekdanje dekle. Grozi mu najmanj 15 let zapora.

Policisti iz Lenarta so bili v noči s četrtka na petek obveščeni o vlomu v hišo v Svetem Juriju v Slovenskih goricah. Vendar se je izkazalo, da ne gre za vlom, ampak za poskus umora.

Zamaskirani 24-letnik je vlomil v hišo in med spanjem napadel 22-letnico. "Ob vstopu v njeno sobo je storilec skočil nanjo in jo začel daviti. Ker je žrtvi začelo zmanjkovati sape, se je začela krčevito braniti, zato jo je storilec z roko večkrat udaril v obraz, nato pa jo za lase potegnil s postelje. Pri napadu je uporabil tudi nož, vendar mu žrtve z njim ni uspelo poškodovati, saj ji je v tistem trenutku na pomoč priskočila babica, ki je storilca začela vleči stran, ta pa je nato pobegnil s kraja," so sporočili z mariborske policijske postaje. Žrtev je med napadom dobila lažje poškodbe.

Mariborski kriminalisti so 24-letnega osumljenca še isti dan aretirali, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor. Grozi mu najmanj 15 let zapora.

Policisti so ugotovili, da sta 24-letnik in žrtev v preteklosti več let živela v partnerskem razmerju. Motiv za poskus umora je po navedbah policistov ljubosumje.