Nesreča se je zgodila v križišču Kajuhove in Zaloške ceste v Ljubljani. Foto: Bralec MMC-ja
Nesreča se je zgodila v križišču Kajuhove in Zaloške ceste v Ljubljani. Foto: Bralec MMC-ja

Okoli 8.30 se je v križišču Kajuhove in Zaloške ceste v Ljubljani zgodila nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili – Renault clio, ki ga je vozil omenjeni 29-letnik, in policijsko vozilo. Kot so pojasnili na PU Ljubljana, je moški v križišče zapeljal kljub temu, da je v njegovi smeri na semaforju gorela rdeča luč.

Tudi varnostnega pasu ni uporabljal, zato ga je vrglo iz vozila
"V tistem trenutku je v dovoljeni smeri (pri zeleni puščici) v križišče zapeljalo službeno vozilo policije (ki je tudi uporabljalo znake za prednost), zaradi česar sta se vozili oplazili," pojasnjujejo policisti in dodajajo, da 29-letnik ni uporabljal varnostnega pasu, zato ga je po trčenju vrglo iz vozila. Pri tem je bil poškodovan, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Klinični center Ljubljana. V nesreči sta bila lažje poškodovana tudi sopotnika v cliu.

Policisti okoliščine dogodka sicer še preverjajo, ob tem pa dodajajo, da (za zdaj) niso nikogar pridržali. 29-letnik je sicer osumljen storitve več hujših cestnoprometnih prekrškov, saj je ogrožal sebe in druge udeležence v prometu – vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo je bilo neregistrirano, prevozil je rdečo luč, v krožišču vozil v nasprotni smeri, ni upošteval zakonitih odredb policistov itd.

V nesreči so posredovali tudi ljubljanski gasilci, ki so pomagali reševalcem pri prenosu dveh poškodovanih do reševalnega vozila, izklopili akumulator na vozilu in posuli cestišče z vpojnim sredstvom, piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.