Črna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 21 glasov Ocenite to novico!
Logatec
Truplo so našli okoli 13.00, 700 metrov stran od kraja prometne nesreče ob primorski avtocesti. Foto: Jure Maček
VIDEO
Pri Logatcu našli truplo,...

Dodaj v

Pri Logatcu našli truplo, ali gre za voznika tovornjaka, bo potrdila DNK-analiza

Policija že izključila znake kaznivega dejanja
26. julij 2015 ob 16:33,
zadnji poseg: 26. julij 2015 ob 21:02
Logatec - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

V okolici Logatca so našli truplo. Informacijo je potrdila tudi policija, ne pa tudi, ali gre za voznika tovornjaka, ki je bil vpleten v nesrečo na primorski avtocesti pred dvema tednoma.

Kot nam je povedala televizijska dopisnica Erika Pečnik Ladika, ki je ves dan spremljala dogajanje, se je iskalna akcija začela ob 7. uri zjutraj, v njej pa je sodelovalo 55 krajanov Trebelnega na Dolenjskem in člani Jamarskega društva Logatec. Truplo so našli okoli 13. ure na gozdnem območju med Logatcem in Lazami, kar je potrdila tudi policija, ki je že izključila znake kaznivega dejanja.

Tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Maja Ciperle Adlešič je pojasnila, da bo šele analiza DNK pokazala, ali gre za truplo pogrešanega voznika tovornjaka s cisterno Stanka Brajerja, ki je bil 13. julija udeležen v prometni nesreči na primorski avtocesti, v kateri so umrli štirje Romuni. Brajer je takrat zapustil kraj nesreče in odšel neznano kam, dva dni pozneje pa ga je policija razglasila za uradno pogrešanega in začela obsežno akcijo iskanja.

Potrditve, da bi šlo za Brajerjevo truplo, še ni
Predstavnica policije je opozorila še, da je za zdaj mogoče govoriti le o domnevi, da gre za Brajerjevo truplo, saj ogled kraja najdbe še vedno poteka, truplo pa je zaradi vremenskega vpliva v zelo slabem stanju. Je pa Pečnik Ladikova ob tem povedala, da so svojci in krajani, ki so truplo našli, prepričani, da gre prav za 50-letnega Brajerja s Trebelnega.

Ker so posmrtne ostanke našli nedaleč stran od kraja, kjer so Brajerja že drugi dan po nesreči iskali tudi policisti s slednimi psi in dejali, da sled pelje stran, bližnji s prstom kažejo tudi na policijo.

Več podrobnosti o iskalni akciji, ki so jo usmerjali člani Jamarskega društva Logatec in jo je televizijska ekipa spremljala ves dan, si lahko ogledate v priloženem posnetku. Spodaj si lahko ogledate tudi nekaj fotografij iskalne akcije.

B. T.
Iskalna akcija
Logatec
Logatec
Logatec
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo