Reševanje madžarske planinke je trajalo skoraj tri ure. Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO
Reševanje madžarske planinke je trajalo skoraj tri ure. Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO

Skupaj z 19-letno sestro se je vračala po urejeni turistični poti z razgledne točke pod slapom proti mostu Boka. Po 150 metrih hoje po nezahtevni poti se je zgodila nesreča.
Stisnilo ji je spodnje okončine
Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica je dogodek opisal: »22-letna planinka je stopila na manjši kamen, ki se je opiral na večjo skalo. Manjši kamen se je zaradi njene teže premaknil, planinka je izgubila ravnotežje in padla približno en meter pod pot … Tam je ostala ujeta oziroma ukleščena med dve večji skali, stisnilo ji je spodnje okončine

S helikopterjem v bolnišnico
Madžarsko planinko so reševali gorski reševalci iz Bovca ob pomoči bovških in kobariških gasilcev, ki so s posebnimi tehničnimi sredstvi pomagali odstraniti skalo, pod katero je bila ujeta. V času reševanja je bila planinka pri zavesti, po prvih ugotovitvah zdravnika na kraju nesreče je dobila hude telesne poškodbe.
Reševalna akcija je trajala tri ure
Reševalna akcija je trajala skoraj tri ure. Poškodovano planinko so s policijskim helikopterjem ob 18. uri v spremstvu dežurne ekipe za helikoptersko reševanje v gorah prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski Klinični center. Policisti bodo v zvezi s tem primerom podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

Mojca Dumančič, TV Slovenija