Osumljenec je v priporu. (Fotografija je simbolična). Foto: BoBo
Osumljenec je v priporu. (Fotografija je simbolična). Foto: BoBo

"Gre za zelo okrutno kaznivo dejanje. Preiskava je strokovno zelo zahtevna," je dejal vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda.

Umrli je bil ustreljen, osumljenec pa je bil včasih zaposlen na policiji. "Je upokojeni policist," je dejal. Ne ve pa, ali ima osumljeni še vedno dovoljenje za posedovanje orožja.

Osumljencu so policisti odvzeli prostost prejšnji teden po nekaj dnevih intenzivne preiskave. "Zbrali smo dovolj dokazov, da smo lahko napisali kazensko ovadbo in ga 14. decembra privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik odredil pripor," je pojasnil Munda.

Poziv vsem, ki imajo informacije
Preiskava še vedno poteka, zato na policiji več podatkov ne želijo razkriti. Prav tako še vedno pozivajo vse morebitne očividce kaznivega dejanja, ki se je zgodilo v zgodnjih jutranjih urah po zabavi v gostilni, da posredujejo informacije.

Po poročanju medijev naj bi osumljenec gostilničarju že večkrat grozil s smrtjo. S pokojnim naj bi bila člana iste lovske družine, kjer naj bi se spor med njima tudi začel.