Nesreča se je zgodila zgodaj zjutraj. Foto: BoBo
Nesreča se je zgodila zgodaj zjutraj. Foto: BoBo

V prometni nesreči je bil udeležen osebni avtomobil, en človek pa je zaradi hudih telesnih poškodb na kraju nesreče umrl. Prometni policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da 53-letni voznik osebnega avtomobila z Jesenic vozila ni vozil po sredini prometnega pasu, saj je na ravnem delu ceste z voznega pasu zapeljal skrajno levo na prehitevalni pas in tam silovito trčil v kovinsko odbojno ograjo, ki na avtocesti ločuje smerni vozišči.

Poškodovan 37-letni potnik iz Jesenic
Po trčenju je njegovo vozilo odbilo še v travnato brežino na desni strani avtoceste, kjer se je vozilo začelo prevračati. Voznik je med prevračanjem padel iz vozila in na kraju zaradi hudih poškodb umrl. Policisti so vozilo zasegli in zanj odredili izvedeniški pregled. V nesreči se je poškodoval še 37-letni potnik z Jesenic.

Policisti so o nesreči obvestili še državno tožilko in preiskovalno sodnico, po zbranih obvestilih pa bodo pristojno državno tožilstvo obveščali s poročilom. Avtocesta je bila zaprta med 5.00 in 9.10.

Na gorenjskih cestah je letos zaradi posledic v prometnih nesrečah umrlo že sedem udeležencev, so sporočili iz policije. Sicer pa so policisti v noči na ponedeljek obravnavali 26 prometnih nesreč.