Nekdanja računovodkinja se je pogodila za prestajanje zaporne kazni ob koncih tedna. Foto: MMC RTV SLO
Nekdanja računovodkinja se je pogodila za prestajanje zaporne kazni ob koncih tedna. Foto: MMC RTV SLO

Robnikova je še pred predobravnalnim narokom priznala krivdo in se s tožilstvom pogodila za prestajanje kazni ob koncih tedna. Robnikova bo tako lahko še naprej delala na svojem novem delovnem mestu, zaporno kazen pa bo odslužila le ob koncih tedna in drugih dela prostih dneh.

Ob tem bo morala plačati še 1.600 evrov denarne kazni, zaradi slabega premoženjskega stanja pa je bila oproščena stroškov sodnega postopka.

Več let si je prisvajala članarine
Nekdanja uslužbenka sindikata je priznala, da si je več let na nezakonit način prisvajala denar od članarin, celotno zadevo pa so odkrili šele maja 2011. Na začetku lanskega leta je sindikat na mariborsko sodišče vložil zahtevo za začetek prodaje njene hiše, ki naj bi se kmalu znašla na dražbi. S prodajo pa si sindikat ne bo povrnil celotne škode, saj bo izklicna cena za hišo znašala 165.100 evrov.

Sindikat SKEI je po odkritju oškodovanja ukrepal tudi z odstavitvijo nadzornega odbora, ki svoje naloge očitno ni opravljal dovolj dobro, prav tako se je moral posloviti predsednik sindikata, v času nezakonitega dogajanja pa dolgoletni sekretar Branko Medik.