Večina izmed obtoženih je pred sodnico stopila že 21. aprila in dejanja priznala, za kar so jim bile izrečene pogojne zaporne kazni. Foto: Pixabay
Večina izmed obtoženih je pred sodnico stopila že 21. aprila in dejanja priznala, za kar so jim bile izrečene pogojne zaporne kazni. Foto: Pixabay

Perić, eden izmed aretiranih v policijski akciji oktobra lani, je storjena dejanja priznal in jih obžaloval, obenem pa zatrdil, da se je šele v priporu zavedel posledic svojih dejanj. Poleg zapora bo moral vrniti tudi 34.000 evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi, ki jo je pridobil s preprodajo okoli pol kilograma kokaina. Na predlog tožilstva Perić ostaja v priporu, še piše časopis Delo.

Večina izmed obtoženih je pred sodnico Mileno Turuk stopila že 21. aprila in dejanja priznala, za kar so jim bile izrečene pogojne zaporne kazni. Kot je povedala tožilka, gre za obtožence, ki so se ujeli v prisluhe, njihova dejavnost pa je bila manjša, zato je zanje predlagala pogojne obsodbe. Proti prvoobtoženemu Arminu Mujagiću, pa tudi Senadu Budinoviću in Maji Hausman, ki očitanih kaznivih dejanj niso priznali, se je postopek na kranjskem sodišču začel pred kratkim.

Hišne preiskave "hierarhično organizirane motoristične skupine"
Kriminalisti so 6. oktobra opravili 19 hišnih preiskav na območju Gorenjske, Celja in Ljubljane ter kazensko ovadili 13 oseb za 67 kaznivih dejanj trgovanja z drogami in orožja. Policisti so tedaj povedali, da so razbili "kriminalno združbo, ki je delovala v okviru hierarhično organizirane motoristične skupine".

Preiskava je potekala v prostorih jeseniškega motorističnega kluba Hells Angels MC Steel City, kjer so nekaj dni pozneje zanikali trditve policije in poudarili, da niso nikakršna kriminalna organizacija, temveč klub motoristov.

V kazenskem postopku je bilo 12 obdolžencev, med katerimi so tudi člani omenjenega kluba, vendar povezave kaznivih dejanj s Hells Angelsi tožilstvu ni uspelo dokazati. Obtožnica zato obdolžencem ne očita delovanja v kriminalni združbi, temveč le neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami.