Kot kaže, je imelo s šefom hvarske policije težave več podjetnikov. Foto: Facebook
Kot kaže, je imelo s šefom hvarske policije težave več podjetnikov. Foto: Facebook

Slovenski podjetnik, ki ni želel biti imenovan, je za Jutarnji list povedal, da je lani začel graditi hotel s šestimi apartmaji, v katerega namerava vložiti dva milijona evrov. Aprila in maja so se njegovi načrti močno zapletli, ko ga je več desetkrat klical Gavranić in zahteval 100.000 evrov posojila. Ko mu je Slovenec dejal, da ni banka, se šef policije ni ustavil, tako da mu je na koncu plačal 7.500 evrov, da bi ga pustil pri miru. Poudaril je, da je Gavranić znan po vzdevku "gospod 10 odstotkov". Ob tem je za šefa policije pripravil še načrt zemljišča na Korčuli, ki ga je nameraval prodati.

Potem ko ga je Gavranić še naprej klical, mu je dejal, da bo o vsem obvestil hrvaško notranje ministrstvo, vključno s tem, da hvarska policija ščiti preprodajalce mamil in narkomane na otoku. Sledila je Gavranićeva ovadba zaradi grožnje, na podlagi katere so slovenskega podjetnika celo prijeli, še piše časnik.

Hkrati pa so prišle na dan zgodbe drugih ljudi s Hvara, ki so imeli podobne izkušnje z Gavranićem. "Ljudje so se začeli oglašati. Cel otok govori o tem. Zaradi njegove moči sem prestrašen. Najraje bi pobral svoje stvari in izginil, ker je gradnja na Hrvaškem kot Kristusovo trpljenje," je še izjavil Slovenec. Na enega najlepših dalmatinskih otokov se je priselil pred dvema letoma in pol, da bi užival in tudi investiral, je dodal.

Ovadeni šef policije, ki ima 26-letno policijsko kariero, ni bil dosegljiv za izjave.

V upravi hrvaške policije so potrdili, da obtožbe za izsiljevanje pomenijo tudi kaznivo dejanje zlorabe položaja ter da preiskujejo vse okoliščine dogodkov, ki jih obravnavajo na podlagi anonimne ovadbe.