Poleg mamil so zasegli tudi orožje in denar. Foto: EPA
Poleg mamil so zasegli tudi orožje in denar. Foto: EPA

Gre za kriminalno mrežo, ki se je dalj časa ukvarjala predvsem s tihotapljenjem heroina iz Turčije in kokaina iz Južne Amerike v Srbijo, Slovenijo in druge države Evropske unije, je pojasnil Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete. Akcijo so izvedli po več mesecih sledenja in opazovanja.

Aretacije je enota srbske policije za boj proti organiziranemu kriminalu izvedla v Beogradu, Pančevu, Novem Sadu in na mejnem prehodu Gradina. Ob aretaciji so osumljencem ob večji količini mamil zasegli tudi večje količine orožja in denarja.

V Sloveniji pa so aretacije v nedeljo izvedli na območju ljubljanske in koprske policijske uprave. V akciji je sodelovalo 30 kriminalistov in pripadnikov specialne enote policije.

Osumljence zdaj čaka še zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom zaradi suma "kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog". Grozi jim od pet do 15 let zapora.