Policija je prijela sedem ljudi, ki so bili povezani v čezmejno kriminalno združbo (slika je simbolična). Foto: PU Murska Sobota
Policija je prijela sedem ljudi, ki so bili povezani v čezmejno kriminalno združbo (slika je simbolična). Foto: PU Murska Sobota

Oktobra so zagrebški kriminalisti obvestili sodelavce iz Kopra, da na območju Zagreba in Hrvaške Istre izvajajo obširno preiskavo zoper kriminalno združbo s Hrvaške. Ta se je ukvarjala s proizvodnjo in prodajo prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu in sestavin za izdelavo drog, ki naj bi jih kupovali v Sloveniji, so sporočili s policijske uprave Koper.
V decembru je bila v sodelovanju s hrvaškimi kriminalisti na območju Kopra, Zagreba in Pulja izvedena usklajena sklepna akcija, v kateri je bilo na Hrvaškem prijetih pet Hrvatov, v Sloveniji pa Hrvat in Slovenec, vsi stari med 23 in 47 let. Po opravljenih hišnih preiskavah so ovadili štiri osumljence, in sicer tri Hrvate ter enega Slovenca.
47-letni hrvaški državljan sicer že prestaja zaporno kazen v Sloveniji, saj so ga oktobra prijeli na mejnem prehodu Dragonja, ko je poskušal čez mejo pretihotapiti pol kilograma heroina. Priprli so tudi 41-letnega Slovenca, ki je združbo na Hrvaškem oskrboval s heroinom. Osumljencem grozi zaporna kazen od enega do 10 let.