Italijanski jadralni padalec se je poškodoval na vzletišču za jadralne padalce. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA Foto:
Italijanski jadralni padalec se je poškodoval na vzletišču za jadralne padalce. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA Foto:
Kanjevec
Planinca je pod vrhom Kanjevca obšla slabost, vendar mu niso mogli več pomagati. Foto: MMC RTV SLO/Luka Zebec

Kot so še navedli, je okoli 150 metrov pod vrhom Mrzlega vrha, prav tako v občini Tolmin, ob približno isti uri moral zasilno pristati še en padalec, ki je obvisel na drevesu, a ni bil poškodovan.

Kar nekaj dela pa so imeli tudi gorski reševalci. S helikopterjem so dopoldne najprej na Rudno polje prepeljali poškodovanega, dehidriranega in izčrpanega planinca, ki je padel na poti med Pokljuko in Studorskim prevalom v občini Bohinj, le malo zatem pa v jeseniško bolnišnico še planinca, ki je imel na poti med Vodnikovim domom proti Planiki zdravstvene težave.

Okoli poldneva so v bližini Domžalske koče na Veliki planini v občini Kamnik oskrbeli planinca, ki si je zvil gleženj in ga z vozilom prepeljali v kamniški zdravstveni dom. Oživljali so tudi planinca, ki ga je okoli 500 metrov pod vrhom Kanjevca v smeri Trente v občini Bovec obšla slabost, vendar mu niso več mogli pomagati in je na kraju dogodka umrl.