Zaradi praznika svetega rešnjega telesa in krvi  v nekaterih sosednjih državah (v Avstriji, Italiji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem) je povečan promet na cestah in mejnih prehodih, iz avstrijske smeri proti Hrvaški. (slika je simbolična) Foto: BoBo
Zaradi praznika svetega rešnjega telesa in krvi v nekaterih sosednjih državah (v Avstriji, Italiji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem) je povečan promet na cestah in mejnih prehodih, iz avstrijske smeri proti Hrvaški. (slika je simbolična) Foto: BoBo
Velika gneča na cestah po vsej državi

V obeh prometnih nesrečah je šlo za trčenje tovornih vozil, zaradi zapore avtoceste so ves dan nastajali daljši zastoji. Gost promet z zastoji je bil tudi drugod na avtocestnem omrežju.

Večjih zastojev po dnevu, ki ga je poleg nesreč in zapor zaradi obnov zaznamoval tudi povečan pritisk voznikov iz sosednjih držav v smeri Hrvaške, saj so si zaradi praznika v nekaterih sosednjih državah mnogi privoščili podaljšan konec tedna na morju, tako ni več.

Tudi drugod na cestah večjih posebnosti ni več. Poteka pa promet na regionalni cesti Črni Kal-Rižana, pri odcepu za Aver, zaradi prometne nesreče izmenično enosmerno.

V Ljubljani bo danes ponoči zaradi del zaprt predor pod Gradom med polnočjo in 5. uro zjutraj. Zvečer in ponoči bo zaradi postavitve portalov za elektronsko cestninjenje na dolenjski in podravski avtocesti na več odsekih nekaj polurnih popolnih zapor, piše na spletnem portalu prometnoinformacijskega centra.

Četrtek sončen, v petek občasne padavine
V četrtek bo čez dan večinoma sončno vreme. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo popoldne nastale posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj Celzija.

Petek bo spremenljivo oblačen. Predvsem sredi dneva, popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki bodo ob morju bolj verjetne. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija.

V soboto bo delno jasno, več oblačnosti pa bo v severovzhodni Sloveniji, kjer bo lahko še kakšna ploha. Pihal bo severni do severozahodni veter. Nekoliko hladneje bo. Tudi v nedeljo bo na vzhodu še nekaj oblačnosti, drugje pa pretežno jasno. Veter bo oslabel.

Velika gneča na cestah po vsej državi