Tožilka Dragica Kotnik zahteva za policista Dušana Mikolčeviča leto dni, za Aleša Conradija pa pet mesecev zapora, za oba s preizkusno dobo treh let. Foto: BoBo
Tožilka Dragica Kotnik zahteva za policista Dušana Mikolčeviča leto dni, za Aleša Conradija pa pet mesecev zapora, za oba s preizkusno dobo treh let. Foto: BoBo

Zato se je pritožila na oprostilo sodbo, ki jo je januarja policistoma izreklo ljubljansko okrajno sodišče, poroča Delo. Kriminalist Mikolčevič je po mnenju tožilke 2. februarja 2010 med ogledom kraja dogodka na Oražnovi ulici v Ljubljani, kjer so podivjani bulmastifi raztrgali svojega lastnika Saša Baričeviča, zavestno prikril nekatere sledove. S Conradijem, ki bil takrat dežuren na operativno-komunikacijskem centru, naj bi se poleg tega strinjala, da o sumih mučenja živali in zoofilije ne bosta poročala naprej, zaradi česar ne dežurna tožilka ne preiskovalni sodnik nista prišla na ogled.

Kotnikova se po poročanju Dela v pritožbi sprašuje tudi, zakaj so bila vrata garaže zaprta, zakaj so bili na umetnem spolnem pripomočku kondomi in zakaj je bil Baričevič sredi zime zunaj slečen. Tožilka meni, da je pse vzdražila in na Baričeviča naščuvala neka tretja oseba in da je bil Baričevič umorjen.

Tožilka zato višjemu sodišču predlaga, naj razveljavi oprostilno sodbo in jo vrne prvostopenjskemu v novo sojenje ali pa naj njeni pritožbi ugodi ter Mikolčeviča obsodi na leto dni, Conradija pa na pet mesecev zapora, oba s preizkusno dobo treh let.

Po mnenju Conradijevega zagovornika Blaža Kovačiča Mlinarja tožilstvo v obupnem poskusu, da bi doseglo obsodilno sodbo, niza vrsto fantastičnih domnev. "Višje sodišče bo tožilsko pritožbo zagotovo zavrnilo in potrdilo oprostilno sodbo," je prepričan Kovačič Mlinar. Da "tožilka pretirava v svoji vnemi in po nepotrebnem izgublja energijo, namesto da bi jo uporabila tam, kjer bi bilo to treba," pa meni Mikolčevičev zagovornik Gorazd Fišer, še piše Delo.