Letos se je zgodilo že več traktorskih delovnih nesreč s smrtnim izidom. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Letos se je zgodilo že več traktorskih delovnih nesreč s smrtnim izidom. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo


O nesreči so bili na Policijski upravi Ljubljana obveščeni okoli 12. ure. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Po do zdaj znanih podatkih je 72-letni moški na območju Moravč opravljal vzdrževalna opravila na traktorju, ki ni bil primerno ustavljen. Začel se je premikati in pri tem povozil moškega, ki je zaradi posledic umrl na kraju nesreče.

Na novomeški policijski upravi so ob tej priložnosti izdali posebno opozorilo za javnost. Vožnja s traktorji in kmetijskimi stroji na njivah in v gozdu je povsem drugačna kot na utrjenih površinah. Vozniki naj bodo zato še posebej pazljivi in naj vožnjo prilagodijo razmeram: spolzkemu terenu in naklonu zemljišča, so zapisali na PU-ju Novo mesto.

Najpogostejši vzroki nesreč s traktorji so neprilagojena hitrost, nepravilen prevoz oseb na traktorju in priklopniku, neustrezna oprema in vožnja pod vplivom alkohola.

Septembra več podobnih nesreč
Ta mesec se je zgodilo že več nesreč, v katerih so umrli traktoristi. Za posledicami sobotne nesreče na gozdni cesti Gorenje-Podkraj v občini Postojna je v bolnišnici umrl 57-letni moški. 5. septembra pa je na lokalni cesti Lučine-Zadobje pri Gorenji vasi umrl 61-letni moški iz okolice Škofje Loke, ki je med vožnjo padel s traktorja. 30. avgusta je 75-letni moški umrl zaradi zdrsa traktorja med spravilom lesa v gozdu.