Policja je že zasegla 120 tisočakov ukradenega denarja. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Policja je že zasegla 120 tisočakov ukradenega denarja. Foto: freedigitalphotos.net

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije (SKP) Policijske uprave Novo mesto (PU Novo mesto) so na okrožno državno tožilstvo poslali več kazenskih ovadb zaradi suma gospodarskih kaznivih dejanj.
Po podatkih novomeških policistov je bil 35-letnik v času storitve domnevnih kaznivih dejanj zaposlen v gradbenem podjetju z območja Novega mesta. Osumljeni je dalj časa opravljal različna gradbena dela pri naročnikih, prejetega plačila pa ni dajal svojemu delodajalcu, poleg tega pa naj bi si prilaščal še gradbeni material. S tem naj bi delodajalca oškodoval za okoli 62.000 evrov.
Drugi osumljenec, 53-letni moški, je v dogovoru s prvim osumljencem sestavil račun za domnevno opravljene gradbene storitev in ga izstavil družbi, v kateri je bil zaposlen 35-letnik. Tako so poskusili podjetje oškodovati za nekaj čez 10.000 evrov.

Z lažmi dobil 120.000 evrov

Prav tako naj bi 35-letnik z lažnimi izgovori, da potrebuje denar za poplačilo že opravljenih storitev, spravil v zmoto odgovorno osebo podjetja, tako da mu je to izplačalo več kot 60.000 evrov. To je poskusil še enkrat, tokrat za 120.000 evrov, a mu ni uspelo.
Ovaden je bil tudi 55-letni zaposleni, ki je bil nadzornik pri določenih projektih, kjer je delal tud prvi osumljenec. Ta naj bi določene poslovne listine, ki jih je vodil v svoji družbi, uničil in zamenjal z novimi s prirejeno vsebino, 55-letni osumljeni pa je takšno vsebino potrdil. Proti vsem trem so bile podane kazenske ovadbe.
V predkazenskem postopku je bila opravljena tudi finančna preiskava pri 35-letnem osumljencu, policisti pa so tožilstvu poslali pobudo za zavarovanje oziroma odvzem nezakonito pridobljenega denarja. Sodišče je pobudi ugodilo in izdalo sklep za zavarovanje 120.000 evrov premoženja.