Lastniku je bila vrnjena slaba petina ukradenega blaga. Foto: EPA
Lastniku je bila vrnjena slaba petina ukradenega blaga. Foto: EPA

Krajo je prijavilo podjetje iz Ljubljane, finance.si so poročale, da gre za podjetje Agragold, policija pa je med preiskavo ugotovila, da je bilo iz skladišča podjetja, ki se sicer ukvarja s skladiščenjem blaga, od septembra do decembra 2013 ukradenega več kot 380 ton sladkorja za 250.000 evrov, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.
V predkazenskem postopku so nato opravili šest hišnih preiskav, zasegli različno dokumentacijo in opravili več pogovorov. Ugotovili so, da so krajo izvedli trije osumljenci, od katerih je bil eden zaposlen v podjetju, ki je imelo v lasti omenjeno skladišče.
Ker je vedel, kako poteka delo v podjetju, je v povezavi z drugima osumljencema organiziral krajo, skladiščenje na drugi lokaciji in nadaljnjo distribucijo. Pri preiskavi so odkrili in zasegli okoli 70 ton sladkorja, ki je izviral iz kaznivega dejanja, in ga vrnili lastniku.
V predkazenskem postopku je bila vsem trem osumljencem odvzeta prostost in s kazensko ovadbo so bili privedeni v postopek preiskovalnemu sodniku. Po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku so bili vsi trije izpuščeni in bodo obravnavani po rednem postopku. Za kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let.