Mariborski podjetnik se je na Floridi ukvarjal z nepremičninami. Foto: Mediaspeed
Mariborski podjetnik se je na Floridi ukvarjal z nepremičninami. Foto: Mediaspeed
Nino Lah umorjen v Miamiju

Vse kaže, da je bil umor naročen, saj naj bi morilec Laha počakal pred hišo in vanj izstrelil dva naboja. Po neuradnih podatkih policisti in kriminalisti sumijo, da je mariborskega podjetnika umorila kolumbijska mafija, ki v zadnjem odbobju kraljuje na Floridi, pa poroča Delo.

Kdo je bil Nino Lah?
Mariborčan Nino Lah je bil iz bogate družine. Bil je tudi uspešen podjetnik. Začel je z gojenjem gob, do osamosvojitve pa je bil že eden večjih dobaviteljev na območju nekdanje Jugoslavije. V Mariboru so ga poznali predvsem po poslovni stavbi na Tyrševi, kjer je imel trgovino s čevlji, objekt pa je pozneje prodal.

Poslovno pot je pred poldrugim desetletjem nadaljeval v ZDA, kjer je kupoval, obnavljal in prodajal nepremičnine, del več milijonov dolarjev vrednih nepremičnin pa je dajal tudi v najem.

Podrobnosti o umoru 48-letnega Mariborčana, ki se je na Florido, kjer je preživel večino časa, iz Slovenije vrnil konec februarja letos, še niso znane, znano je le, da sta tja takoj po obvestilu o umoru odpotovala tudi Lahova življenjska sopotnica in njegov brat.

Njegova hiša na Floridi naj bi stala v elitni ulici Hallandale Beach, v isti ulici ima hišo tudi lastnik podjetja Meltal Rado Snežič, ki ga preiskujejo zaradi domnevnih davčnih utaj.

Nino Lah umorjen v Miamiju