Policist je moral počakati do prihoda patrulje. Foto: Reuters
Policist je moral počakati do prihoda patrulje. Foto: Reuters

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da se je incident zgodil v petek okoli 9.40, ko je policist motorist na Cesti proletarskih brigad v Mariboru z namenom kontrole udeleženca cestnega prometa želel ustaviti voznika osebnega avtomobila.
A 50-letni voznik iz okolice Maribora navedenega ukaza ni upošteval in je vožnjo nadaljeval po Cesti proletarskih brigad ter zavil na Jadransko cesto, kjer je parkiral. Voznik je nato izstopil iz vozila in iz notranjosti vzel dve registrski tablici.

Napadel policista
Ko je policist od voznika zahteval, da mu pokaže vozniško in prometno dovoljenje, mu je ta začel groziti, istočasno pa je tudi želel zapustiti kraj postopka. Ker je policist vztrajal pri izvedbi postopka, ga je voznik začel z rokama odrivati.

Policist ga je pri tem opozoril, da bo uporabil prisilna sredstva, če ne bo prenehal. Vendar voznika to ni prepričalo in je še naprej z rokama odrival policista, zato je zoper voznika uporabil fizično silo, ga podrl na tla in ga skušal vkleniti.

Voznik se je temu uprl in s komolcem udaril policista ter se skušal izvleči iz strokovnega prijema. Policist je zato za pomoč zaprosil občana, ki je stal v bližini. Ko se je občan približal, se je voznik umiril, zato ga je policist uspel - brez dodatne pomoči - zadržati do prihoda druge policijske patrulje, ki je osumljenca vklenila in pridržala. Na policijski postaji je osumljenec z grožnjami nadaljeval. Policist se je med postopkom lažje telesno poškodoval in je po zdravniški oskrbi odšel na bolniški dopust.

Policija je ugotovila, da je voznik vozil neregistrirano vozilo, ki je bilo označeno z ukradenima registrskima tablicama, in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog, čaka pa ga še postopek pred sodiščem.