Avtocesta je bila zaprta več ur, promet pa trenutno poteka po prehitevalnem pasu. Foto: Goran Rovan
Avtocesta je bila zaprta več ur, promet pa trenutno poteka po prehitevalnem pasu. Foto: Goran Rovan
Na dolenjski avtocesti huda nesreča

Avtocesta med priključkoma Brežice in Drnovo proti Ljubljani ni več zaprta, promet med priključkoma trenutno poteka po prehitevalnem pasu. Še vedno pa je za osebna vozila mogoč tudi obvoz po cesti Brežice-Cerklje-Mraševo-priključek Drnovo, poroča prometno-informacijski center.

Več prometnih informacij:
Stanje na cestah

Po podatkih PU-ja Novo mesto se je prometna nesreča zgodila na odseku ceste, kjer potekajo dela, promet pa je zato preusmerjen na prehitevalni pas.

Voznik tovornega vozila je s prehitevalnega pasu za zdaj še iz neznanega vzroka zapeljal desno, trčil v prometno signalizacijo in nato še v tovorno vozilo, ki je stalo na delovišču. 60-letni voznik je zaradi hudih poškodb v bolnišnici umrl.

Voznike pospremili do izvoza z avtoceste
S PU-ja Novo mesto so še sporočili, da so policisti takoj začeli izvajati vse potrebne ukrepe za zavarovanje območja prometne nesreče in za vzpostavitev pretočnosti prometa.

Čeprav so nekateri mediji poročali, da nekateri vozniki na kraju nesreče niso upoštevali cestnoprometnih predpisov, so novomeški policisti poudarili, da kršitev in samovoljnega ravnanja voznikov policisti niso zaznali.

‎Voznike osebnih vozil, ki so na območju nesreče obtičali na avtocesti, so policisti varno pospremili do izvoza z avtoceste. Kot so dodali, so na ta način zagotovili boljšo pretočnost prometa, saj bi v nasprotnem primeru vozniki osebnih vozil zaradi preiskave okoliščin nesreče in odstranjevanja posledic nesreče morali čakati več ur.

Na dolenjski avtocesti huda nesreča