Črna kronika
Železniška postaja
Vlak je pripeljal z ljubljanske železniške postaje. Foto: RTV SLO
Škisova tržnica
Škisova tržnica je plod sodelovanja vseh slovenskih študentov in ne more biti krivec za tragično nesrečo. Foto: RTV SLO

Dodaj v

V Ljubljani vlak zbil dve dekleti

Ena je zaradi poškodb umrla, druga je zunaj smrtne nevarnosti
10. maj 2007 ob 08:04
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ponoči je vlak v bližini Ilirije v Ljubljani zbil dve dekleti, pri tem pa je ena umrla.

Okoli 2.50 so OKC Policijske uprave Ljubljana obvestili, da je v bližini Tobačne ulice vlak trčil v dekleti.

Po ogledu kraja dogodka in po do zdaj zbranih obvestilih so ugotovili, da sta 24-letni Idrijčanki prečkali železniško progo zunaj zaznamovanega prehoda na delu proge iz smeri Tobačne ulice proti Rožni dolini, kamor sta se vračali s študentske prireditve Škisova tržnica.

V tistem trenutku je z železniške postaje Ljubljana pripeljal tovorni vlak in ju zadel. Pri tem je bila ena huje poškodovana in je takoj umrla, druga pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Klinični center Ljubljana. Po nam dosegljivih podatkih nima hujših telesnih poškodb. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti z dogodkom seznanili pristojno tožilstvo.

Škis in Študent pozivata k ukrepom za večjo varnost
Zveza študentskih klubov Slovenije, ki je organizirala Škisovo tržnico, je sporočila, da se je nesreča zgodila zunaj prireditvenega prostora, kjer je bilo za varnost dobro poskrbljeno. Napovedali so, da bodo odgovorne opozarjali na nevarnosti in jih pozivali k ureditvi nevarnih prehodov. Odzval se je tudi študentski servis Študent, ki ministra za promet javno poziva, naj začne upoštevati strokovne rešitve, ki bi zmanjšale število žrtev nesreč na želežniških tirih.

SMS: Rešitev bi bila poglobitev železnice
Predsednik SMS-a Darko Krajnc dogodek iskreno obžalujuje in meni, da sta glavna krivca država in MOL, ki se ne znata dogovoriti o sodelovanju pri projektih, ki so pomembni za Ljubljančane. Izpostavlja projekt poglobitve železnice, o katerem se je govorilo že pred drugo svetovno vojno. Z uresničitvijo projekta bi bila Ljubljana bolj varna, saj pešcem, kolesarjem in avtomobilistom ne bi bilo treba več prečkati železniških tirov. Krajnc meni, da ni prav, da se s tragičnim dogodkom povezuje Škisovo tržnico, ki je plod sodelovanja slovenskih študentov.

Prijavi napako
Komentarji
klemenix
# 17.05.2007 ob 14:16
Klemenix! ZDej pa nehajte! Če nimate pamentega komentarja ga res ni potrebe objavlat, zadršte ga zase! Sramotite pokojno in žalte nas vse, ki smo jo poznal! Seveda je spila kšn pirček kljub temu, da je bla športnica. Ti Tamičkena si šla pa odločno predaleč zdej s tem samomorom itd. Res bi lohk take stvari obdržala zase. Prou sram me je, da ste lahko tolk žleht...
Tamičkena
# 14.05.2007 ob 15:16
hm.. modrooka . Praviš, da je bila športnica in da ni pila?? Pa č sm jo jst doskat vidla s pivom v roki??? :O Zelo mi je žal, sožalje vsem, sm jo poznala samo na videz in me je to zelo prizadelo.. sam neki me zanima.. Zakaj bi šou človek kar pod vlak, ne da bi biu pod vplivom substanc? Res lahko ekostavno preslišiš tovoni vlak?? Govori se tudi o samomoru.. :O :O Sožalje vsem in z napisanim ne mislm nič slabega. LP R.I.P.
masinko
# 14.05.2007 ob 13:20
ali je kdo,ki je napisal sožalje vsem prizadetim,pomislil tudi na strojevodjo,kateri je vozil ta vlak?Za vse življenje bo tudi on imel to grozovito sliko,ali cel film pred očmi.Vsakič,ko bo peljal tam mimo,bo imel knedl v grlu in ta dogodek pred seboj.Naj čimprej okreva,psihično,ker ni stroj.
andreja9
# 13.05.2007 ob 11:34
pa dej folk nemorte tko pisat če sploh ne veste kaj pa kako je blo...a je slučajn dokazano da je kera bla "na smrt pijana"????
ni moralno da obsojate mrtvega človeka če ne poznate okoliščin!!!
Drgač pa sožalje vsem prizadetim...
mat.core
# 11.05.2007 ob 22:09
sreda....mislm si pa tud ena koza!!!!!sploh je nisi poznala...opraviči se ji!!!
kozi
# 11.05.2007 ob 19:38
OK, vsi ste jo poznali....jaz ne. Sožalje, iskreno sožalje bljižnjim!
1. ŠKIS-ova tržnica nima s tem žalostnim dogodkom popolnoma nič.
2. Ne bljuzit z nevem kakšnim zavarovanjem....najbolje bi bilo, ko bi še ob vseh regionalnih cestah postavili 4,6m visoko ograjo, al kaj? Takšne stvari pač se dogajajo in pomoje ni kriv noben. Mi je pa hudo predvsem za starše in bljižnje.(pa oprostite, če se sliši brezobzirno)

Naj umrla po božji milosti uživa v nebesih in moli za nas.
modrooka
# 11.05.2007 ob 12:46
Sreda, punca je bila športnica in ni pila alkohola. Sem jo osebno poznala! Tako, da zadrži take katastrofalne izjave, ki žalijo pokojno dekle, zase! Katastrofa kaj si nekateri ljudje dovolite! Obsojati nedolžne!
Sožalje mami, atu in bratu!
sreda
# 10.05.2007 ob 20:09
Sm ne govorit, da vlaki niso vozili pocasneje v blizini trznice! Prvo kot prvo, luci na vlaku so se videle najmanj kilometer prej, zvocni signali so bili ze prav moteci, tako dolgo so trajali, vozili pa so tako pocasi, da so se zadnji vagoni ze skoraj ustvavili! Ce pa si ti na smrt pijan pa ti tudi to ne pomaga. Zal.
uiophjk
# 10.05.2007 ob 17:18
Napovedali so, da bodo [...] pozivali k ureditvi nevarnih prehodov. ...
ministra za promet javno poziva, naj začne upoštevati strokovne rešitve, ki bi zmanjšale število žrtev nesreč na želežniških tirih.

Z uresničitvijo projekta bi bila Ljubljana bolj varna, saj pešcem, kolesarjem in avtomobilistom ne bi bilo treba več prečkati železniških tirov.

******************
Meni gre na bruhanje, ko vidim, kako tako nesrečo izkoriščajo v politične namene (v prvem primeru valjenje krivde na ministra za promet, v drugem primeru hvalnica Jankovičevim megalomanskim načrtom). Torej, na območju Tivolija in okoli Tobačne je razdalja med podhodi minimalna - na pamet bi rekel nekaj 100 metrov. S čim pa naj še zavarujejo železnico? Z bodečo žico in minskim poljem? Kako bodo pa potem evakuirali potniški vlak v primeru požara?

Darko Krajnc pa naj prosim pove, kje morajo v Ljubljani pešci, kolesarji in avtomobili prečkati tire. Najbližji prehodi z zapornicami so na Viču, v Mostah (Dolenjska proga) in pri Litostroju. Kolikor vem, so vsi trije izven območja, kjer naj bi se železnica poglabljala.
jerry999
# 10.05.2007 ob 14:43
vlaki NISO nč počasnej vozil zaradi škisove tržnice...preverjeno :s
Primigi
# 10.05.2007 ob 14:41
samo na tem odseku je pa ze blo primerov ej :S bedno bedno
Sozalje starsem in bliznjim.
paladin111
# 10.05.2007 ob 13:47
Mislim ej kakšna kozlarija na tak način umret... Pa kaj sta šli delat na progi in to grem stavit, da sta bili pijani ali pa še kaj drugega, sicer se pa tovorne vlake kot so tukaj že na daleč sliši in se mi zdi zelo nenavadno. Zelo neodgovorno glede na to koliko je bila stara. Sožalje staršem.
klko
# 10.05.2007 ob 13:42
žalostno, a ker ne morem verjet, da se kaj takega lahko zgodi...
Svasko
# 10.05.2007 ob 13:34
grozno je to!
nekaj sm slišal celo, da so vlaki vozili počasneje zaradi bližnine škisove tržnice. A je to res?
Green Dragon
# 10.05.2007 ob 11:27
Joj, pa ne spet... :(
blacksmith
# 10.05.2007 ob 11:17
Žalostno. Sam kaj čmo, zdej je prepozn...
jerry999
# 10.05.2007 ob 11:17
RIP
_PriNz_
# 10.05.2007 ob 11:12
ta trenutek sploh ni vazno, kdo je bil tam,s kom so bili, ali je bila pijaca posred... dejstvo je, da je ugasnilo mlado zivljenje..oz oseba ki je imela se celo zivljenje pred seboj... :(:(:(:( R.I.P
nigamulca
# 10.05.2007 ob 11:08
se pridružujem demonu...pijača je hudič...vrjetn je bla kibla polna, čene bi opazili vlak.
poleg tega more bit pa grozn za starše umrle...še bolj grozn bo pa za preživelo...
demon
# 10.05.2007 ob 11:03
hja, vedno je tvegano prečkanje na črno; je moralo biti ful maliganov, da nista opazili ali slišali vlaka.
kricert
# 10.05.2007 ob 10:46
Sicer zelo slabo pisanje (vlak povozil dekleti, očitno ni nobene ampak je eno zbil). A to je seveda drugotnega pomena, mlado človeško življenje je bilo zgubljeno.
GD
# 10.05.2007 ob 10:16
Se pridruzujem garfieldu.
garfield
# 10.05.2007 ob 09:39
Groza. Sožalje vsem prizadetim.
Kazalo