Vlak je pripeljal z ljubljanske železniške postaje. Foto: RTV SLO
Vlak je pripeljal z ljubljanske železniške postaje. Foto: RTV SLO
Škisova tržnica
Škisova tržnica je plod sodelovanja vseh slovenskih študentov in ne more biti krivec za tragično nesrečo. Foto: RTV SLO

Okoli 2.50 so OKC Policijske uprave Ljubljana obvestili, da je v bližini Tobačne ulice vlak trčil v dekleti.

Po ogledu kraja dogodka in po do zdaj zbranih obvestilih so ugotovili, da sta 24-letni Idrijčanki prečkali železniško progo zunaj zaznamovanega prehoda na delu proge iz smeri Tobačne ulice proti Rožni dolini, kamor sta se vračali s študentske prireditve Škisova tržnica.

V tistem trenutku je z železniške postaje Ljubljana pripeljal tovorni vlak in ju zadel. Pri tem je bila ena huje poškodovana in je takoj umrla, druga pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Klinični center Ljubljana. Po nam dosegljivih podatkih nima hujših telesnih poškodb. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti z dogodkom seznanili pristojno tožilstvo.

Škis in Študent pozivata k ukrepom za večjo varnost
Zveza študentskih klubov Slovenije, ki je organizirala Škisovo tržnico, je sporočila, da se je nesreča zgodila zunaj prireditvenega prostora, kjer je bilo za varnost dobro poskrbljeno. Napovedali so, da bodo odgovorne opozarjali na nevarnosti in jih pozivali k ureditvi nevarnih prehodov. Odzval se je tudi študentski servis Študent, ki ministra za promet javno poziva, naj začne upoštevati strokovne rešitve, ki bi zmanjšale število žrtev nesreč na želežniških tirih.

SMS: Rešitev bi bila poglobitev železnice
Predsednik SMS-a Darko Krajnc dogodek iskreno obžalujuje in meni, da sta glavna krivca država in MOL, ki se ne znata dogovoriti o sodelovanju pri projektih, ki so pomembni za Ljubljančane. Izpostavlja projekt poglobitve železnice, o katerem se je govorilo že pred drugo svetovno vojno. Z uresničitvijo projekta bi bila Ljubljana bolj varna, saj pešcem, kolesarjem in avtomobilistom ne bi bilo treba več prečkati železniških tirov. Krajnc meni, da ni prav, da se s tragičnim dogodkom povezuje Škisovo tržnico, ki je plod sodelovanja slovenskih študentov.