V nesreči umrl otrok

Nesreča se je zgodila okoli 18.30 med priključkoma Turnišče-Dolga vas. Osebni avtomobil s tujo registracijo je zapeljal s ceste in se ob tem prevrnil na streho, je za MMC poročal dopisnik RTV Slovenija Bojan Peček. Po informacijah na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so morali pri nesreči poleg reševalcev posredovati tudi gasilci, ki so odklopili akumulator vozila in postavili požarno stražo.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 36-letni državljan Romunije vozil osebni avtomobil škoda octavia. Peljal je iz murskosoboške smeri proti Lendavi. Z njim sta se peljali njegova partnerka in njuna 22-mesečna hčerka, obe romunski državljanki, so medtem sporočili s PU-ja Murska Sobota. "V bližini Nedelice je voznik iz do zdaj neznanega vzroka zapeljal v desno zunaj vozišča avtoceste, kjer je z avtomobilom trčil v zunanji rob obcestnega jarka. Avtomobil je po trčenju zavrtelo okoli osi, pri tem pa je hčerkico, ki je nepripeta sedela v otroškem sedežu, vrglo iz vozila. Poškodbe so bile tako hude, da je otrok na kraju umrl."

Sopotnica je bila v nesreči lažje telesno poškodovana, voznik ni dobil poškodb. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v soboško bolnišnico, kjer so ju zdravniško oskrbeli. Ogleda prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec.

Pokojni otrok je letošnja šesta žrtev prometnih nesreč v Pomurju, so zapisali na murskosoboški policijski upravi.

Pripeti videoposnetek, ki nam ga je posredoval pomurski dopisnik, je neobdelan.