V nesreči je bil udeležen vlak, ki je vozil na relaciji Ruše-Maribor. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
V nesreči je bil udeležen vlak, ki je vozil na relaciji Ruše-Maribor. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Vlak avtomobil potiskal 300 metrov

Kot je sporočila policija, je okoli 11.30 59-letna Rušanka z osebnim vozilom zapeljala na nezavarovani prehod čez železniško progo. V tem trenutku je iz smeri Ruš pripeljal potniški vlak, ki vozi na relaciji Ruše - Maribor. Vlak je trčil v osebni avtomobil in ga po tirih potiskal še okoli 300 metrov.

Po zaustavitvi je vozilo ostalo zagozdeno pod vlakom. Voznica avtomobila, ki je bila v vozilu sama, je v trčenju umrla, na potniškem vlaku pa ni bil nihče poškodovan.

"Stanje se kljub tej nesreči izboljšuje"
Iz Slovenskih železnic so se odzvali s sporočilom, da se varnost na tirih kljub omenjeni nesreči izboljšuje. "Slovenske železnice v skladu z zakonodajo natančno spremljajo in raziščejo vse vrste nesreč, ki se primerijo na železniških tirih. Obenem tudi skrbijo, da se odpravijo vzroki za nesreče in si tako nenehno prizadevajo za povečevanje varnosti v železniškem prometu," so zapisali.

Število nesreč na slovenskih progah se je letos v primerjavi z lanskim letom sicer zmanjšalo. V prvih desetih mesecih letošnjega leta se je na slovenskih progah pripetilo 29 nesreč, v enakem obdobju lani pa 32.

Največ nesreč se je zgodilo na križanjih cest in železnice. Letos je bilo takšnih nesreč 20, v enakem obdobju lani 27.

Trenutno je na slovenskih progah 836 križanj ceste in železnice. Od tega je še 499 prehodov, ki so brez tehničnega zavarovanja in so zgolj označeni s prometnimi znaki (andrejev križ).

Vlak avtomobil potiskal 300 metrov