Škoda je velika. Foto: STA
Škoda je velika. Foto: STA
Pogoreja farma piščancev
Piščančja farma Neverke je v lasti rejca Leopolda Trebca, ki za Pivko perutninarstvo opravlja storitev reje piščancev. Foto: STA

Zagorelo je v sredo, malo pred 22. uro. Kljub prizadevanjem gasilcev iz sedmih prostovoljnih društev je zgorela polovica objekta, pri tem pa je poginilo 13.700 en dan starih piščancev. Druga polovica 1.500 kvadratnih metrov obsežnega objekta je ostala nepoškodovana, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Vodja intervencije Klavdij Čepirlo je za TV Slovenija pojasnil, da so klic o požaru prejeli ob pol desetih zvečer in požar do 22.45 omejili. Posredovalo je 65 gasilcev iz občin Pivka in Postojna s 14 vozili, je še povedal.

120 tisoč evrov škode za rejca
Po do zdaj zbranih podatkih je začelo goreti na dveh ventilatorjih, ki so nameščeni na strehi. Policisti in kriminalisti še zbirajo dodatna obvestila, zato bo informacija o škodi znana šele v prihodnjih dneh.

Škodo pa so že ocenili v družbi Pivka Perutninarstvo, ki je bila lastnica piščancev in piščančje krme. Po ogledu na pogorišču in po prvih znanih podatkih ocenjujejo, da so v požaru utrpeli 11.000 evrov škode, medtem ko je lastnik farme oziroma rejec utrpel okrog 120.000 evrov škode. Piščančja farma Neverke je v lasti rejca Leopolda Trebca, ki za Pivko perutninarstvo opravlja storitev reje piščancev.

Iz družbe so sporočili, da je farma Neverke opremljena tako, kot zahteva predpisana zakonodaja, ter ustrezno zavarovana. "Je ena od 55 farm, kjer za Pivko Perutninarstvo opravljajo storitev reje piščancev. Objekti omenjenih farm so v večini v lasti samih rejcev," je še zapisala vodja odnosov z javnostjo v družbi Petra Skok.

Poginilo 14.00 piščancev
Poginilo 14.00 piščancev