Pri moškem so našli 21 zavojev konoplje. Foto: PU Maribor
Pri moškem so našli 21 zavojev konoplje. Foto: PU Maribor
Zaslužil bi 70.000 evrov. Foto: PU Maribor

Rutinski pregled avtobusa s hrvaškimi registrskimi oznakami na redni liniji med Zagrebom in Dunajem je policiste na mejnem prehodu pripeljal do največjega letošnjega zasega prepovedanih mamil - konoplje.

Našli so jo med pregledom prtljage 54-letnega državljana Hrvaške, in sicer v več nepredušno zaprtih paketih. V skupno 21 zavojih je bilo 10 kilogramov prepovedane konoplje. Zanjo bi Hrvat lahko dobil 70.000 evrov. Osumljenega so pripeljali k preiskovalnemu sodniku, kjer je krivdo priznal.

Preiskava tudi na Hrvaškem
O prijetju so obvestili hrvaške kolege, ki so nato pri dveh osebah izvedli hišno preiskavo. Prijeli so 43-letnega državljana Hrvaške, saj so v njegovem stanovanju in vozilu našli pet kilogramov konoplje in večjo količino denarja, v hiši, ki jo je najel sredi Zagreba in si je v njej uredil prostor za gojenje konoplje, pa še šest kilogramov konoplje in 263 rastlin tega prepovedanega mamila.

Robert Munda, vodja mariborskih kriminalistov, je poudaril, da je akcija tudi dokaz dobrega sodelovanja med policijama obeh držav, kar po njegovem mnenju pomembno prispeva k preprečitvi kaznivih dejanj.