Zasežena mamila bi bila na črnem trgu vredna 20.000 evrov. Foto: Policija
Zasežena mamila bi bila na črnem trgu vredna 20.000 evrov. Foto: Policija

Finančni preiskovalci mariborske mobilne enote so v sredo zvečer v kraju Gruškovje ustavili avtobus z registracijo Bosne in Hercegovine. Pospremili so ga na pregled v garažo istoimenskega mednarodnega mejnega prehoda ter temeljito pregledali vozilo in prtljago potnikov.

V prtljažniku so pri tem opazili športno torbo, za katero se je izkazalo, da je brez lastnika. V njej so med živili našli dva paketa, ovita v plastično folijo, v katerih so bili posušeni rastlinski delci. Opravili so hitri test, ki je pokazal prisotnost prepovedane marihuane. Pregled so prekinili in o najdbi obvestili policiste, so sporočili s PU Maribor.

Našli lastnika torbe in ga pridržali
Kriminalisti so ugotovili, da je torba last 52-letnega državljana BiH-a in Črne gore, ki je bil potnik na avtobusu. Prepovedana mamila so mu zasegli, mu odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi mamili privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, še pravijo policisti.

Ob tem možje v modrem dodajajo, da bi bila marihuana na črnem trgu vredna okoli 20.000 evrov.