Policija je že zaključila preiskavo dogodka. Foto: MMC RTV SLO
Policija je že zaključila preiskavo dogodka. Foto: MMC RTV SLO

V noči na četrtek so nekateri stanovalci slišali močan pok, a ker so domnevali, da gre za noč čarovnic, se niso odzvali. Zjutraj pa so opazili več poškodovanih avtomobilov, po navedbah domačinov okoli deset, policija pa je s podatki zelo skopa.

Šele nocoj so namreč s Policijske uprave Celje uradno zapisali, izjav pa ne dajejo, da kriminalisti skupaj z bombnimi tehniki končujejo ogled večjega števila poškodovanih avtomobilov pred stanovanjskimi bloki. Dozdajšnje ugotovitve kažejo, da so poškodovanja nastala po vsej verjetnosti zaradi eksplozivnega telesa, še sporočajo s Policijske uprave Celje.

Ker lastniki avtomobilov, kot so navedli sami, čez dan niso smeli do svojih avtomobilov, je marsikdo izmed njih šele nocoj ugotavljal škodo. Nekateri poškodovani avtomobili, kot je še videti nocoj, so ostali na parkirišču in imajo preluknjane pnevmatike ali pa močno poškodovana stekla. Po navedbah domačina so policisti prišli na kraj dogodka danes okoli druge ure, ker je eden izmed lastnikov avtomobila prijavil škodo na pnevmatikah. Akcija policistov in kriminalistov z ogledom terena in vozil je trajala vse do večernih ur.