Policisti opozarjajo smučarje, naj upoštevajo FIS-ova pravila ter smučajo brez vpliva alkohola in odgovorno, saj je smučišče namenjeno več in ne samo enemu smučarju.
Policisti opozarjajo smučarje, naj upoštevajo FIS-ova pravila ter smučajo brez vpliva alkohola in odgovorno, saj je smučišče namenjeno več in ne samo enemu smučarju. "Pomembno je še, da je posameznik na varno smuko ustrezno pripravljen in da začne smučati z ustrezno fizično kondicijo ter brezhibno smučarsko in zaščitno opremo – najmanj čelada je za otroke do 14. leta obvezna, za preostale pa je zaščitna oprema zelo priporočljiva," še opozarjajo. Foto: BoBo

Poškodovanca so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, policisti pa o nesreči še vodijo postopek. Po podatkih kranjske policijske uprave se je pri enem izmed primerov, ki so jih policisti obravnavali od začetka prejšnjega tedna, nesreča zgodila med zavijanjem, pri drugem pa med smučanjem po zaprtem delu smučišča, kjer je smučarka hudo padla in se poškodovala. Utrpela je več zlomov in poškodbe glave.

"Izkušnje iz preteklih let kažejo, da so padci pogosto posledica utrujenosti in neznanja oz. precenjevanja znanja smučanja in razmer na progi, nesreč pa se dogajajo tudi zaradi objestnosti, pretiravanja, izvajanja trikov in neupoštevanja pravil o varnem smučanju oz. varnosti na smučiščih. Posledica vsega tega so tudi trki med smučarji," so poudarili kranjski policisti.