Črna kronika

Poudarki

  • Wolf je razkril, da je v njegovem stanovanju v Mariboru potekalo srečanje Hansa-Wolfganga Riedla, Reija Niitynena in Jožeta Zagožna
Walter Wolf
Walter Wolf se izogiba dejanskih stikov z ljudmi. Foto: BoBo

Dodaj v

Walter Wolf: Črka J je lahko tudi Josip Broz - Tito

Sprenevedanja Walterja Wolfa na dunajskem sodišču
12. september 2012 ob 19:27
Dunaj - MMC RTV SLO

Walter Wolf je na sojenju v primeru Patria na Dunaju povedal, da je sicer človek kontaktov, a dejanskih stikov z ljudmi se izogiba. Patrii je resda posredoval kontakte do vplivnih ljudi v Sloveniji, a na spornih srečanjih ni sodeloval.

V Sloveniji in v Avstriji obtoženi Wolf je na dunajskem sodišču razkril, da je v njegovem stanovanju v Mariboru potekalo srečanje zastopnika Patrie na Dunaju Hansa-Wolfganga Riedla, predstavnika Patrie Reija Niitynena in Janševega zaupnika Jožeta Zagožna, ki velja za ključno figuro v aferi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Sam na srečanju ni sodeloval, ampak je trojici le "dal na razpolago svoje stanovanje".

S predstavnikom Patrie Niitynenom se je sicer Wolf, kot je zatrdil, srečal le dvakrat. O nakupu oklepnikov nista nikoli govorila, saj naj bi se pogovarjala le o "nekem nekdanjem vozniku formule 1". Kot je znano, je Wolf imel konec 70. let prejšnjega stoletja svoje moštvo formule 1.

Kljub vztrajnemu izpraševanju sodnici Marion Zöllner in tožilcu Volkertu Sackmannu iz Wolfa ni uspelo izvleči, kaj natančno je naredil, da si je zaslužil provizijo 4,2 odstotka vrednosti naročila. Njegova naloga je bila "svetovati in povedati, kakšen je položaj v Sloveniji", je rekel Wolf.

"Imam dostop do ljudi, imam precej informacij," je še dodal. Riedl je sicer predtem povedal, da je Wolfa navedel kot "referenco", ko je želel, da ga Patria angažira kot posrednika, poroča APA.

Wolf je znova zanikal, da bi plačal podkupnino. "Dobra prijatelja sva. Njega mi ni treba kupovati," je povedal za Jožeta Zagožna. Poleg tega je dejal, da je bila njegova provizija tako ali tako nizka, saj te po navadi znašajo od osem do deset odstotkov. Riedlu je bilo od Patrie obljubljenih 7,5 odstotka vrednosti naročila, kar pomeni, da bi levji delež od tega odpadel na Wolfa.

Nasprotujoče si izjave Riedla in Wolfa
Izjave Riedla in Wolfa na zaslišanju so si sicer večkrat nasprotovale. Tako je na primer Wolf trdil, da je on Patrii predlagal, naj za partnerja v poslu z oklepniki izbere slovensko podjetje Rotis. Riedl pa je po drugi strani dejal, da se je Rotis finskemu koncernu ponujal sam že dolgo pred tem.

Tudi izjave o tem, ali je Wolf leta 2007 v kraju Lipnica na avstrijskem Štajerskem od Riedla prejel 100.000 evrov v gotovini, se ne skladajo. Wolf se namreč tega preprosto ne more spomniti, Riedl pa pravi, da obstaja celo pobotnica o tem.

To, da je kmalu po prejemu Patriine provizije v začetku leta 2007 tajskemu podjetniku Apichatu Sirithapornu plačal 900.000 evrov, je Wolf danes utemeljil z "zadevami, ki sta jih želela narediti". Pri tem naj bi šlo za gradnjo tobačne tovarne in namakalne naprave na Tajskem. Apichat naj bi si denar zaslužil, ker "je govoril z vlado".

Wolf ne bere vseh pogodb, ki jih podpisuje
Ko je sodnica Zöllnerjeva izpostavila, da tobačna tovarna v pogodbah med Wolfovo liechtensteinsko družbo ICB in Apichatom ni omenjena, je Wolf odvrnil, da se je v povezavi s tem zanašal na direktorja ICB Hansa-Petra W., in dodal: "Če bi prebral vsako pogodbo, ki sem jo podpisal ..." Obtožnica trdi, da je šlo pri omenjenih 900.000 evrih v resnici za podkupnino, namenjeno tistim, ki so v Sloveniji odločali glede nakupa oklepnikov.

Riedl se je moral medtem zagovarjati zaradi elektronskih in sms-sporočil Niitynenu, v katerem se je hvalil s svojim vplivom na slovensko politiko. "Dr. Z (Zagožen) nam je zagotovil, da skrbno bdi nad projektom ter da imata on in premier zadevo pod nadzorom," je 28. maja 2005 zapisal Riedl. Pri tem je šlo, kot zatrjuje Riedl, le za protidobave.

Ni pa imel Riedl po pisanju APA pojasnila za to, da je pozneje pisal o nekem "gospodu J", za katerega naj bi bil dogovor o proviziji "dobra novica". "To je kriptirano," je vse, kar je dejal. Wolf je po drugi strani s svojim odgovorom na vprašanje, ali se za "gospodom J" skriva premier Janša, vsaj poskrbel za malce smeha v sodni dvorani, saj je dejal: "Marsikaj bi lahko bilo. Morda pa je (nekdanji jugoslovanski predsednik) Josip Broz - Tito."

Zaslišanje na deželnem sodišču na Dunaju se bo nadaljevalo v četrtek, ko bodo nastopile priče iz Finske.

G. C.

Prijavi napako
Komentarji
Nikec3
# 12.09.2012 ob 19:33
Humorist Walter
Jethros
# 12.09.2012 ob 19:43
»S Patrio nimam nič, vse, ki me obrekujejo, pa bom iztožil«
2.9.2008
Kot trdi Walter Wolf, s slovenskimi orožarskimi posli ni povezan. S Patrio nima ničesar, ljudi, ki ga obrekujejo, bo tožil. Po volitvah.

Za človeka, ki nima s tem poslom nič je z njim precej povezan...
črnavest
# 12.09.2012 ob 19:57
jd666, če predsednik vlade ali njegova stranka kaj pospravijo v žep to ni provizija ampak par let zapora ... vsaj v pravni in demokratični državi kot je npr. Hrvaška
levak
# 12.09.2012 ob 19:56
Kdo pa sploh zapenja v ta J. Meni mnogo več dokazujejo za leto in pol "založene" depeše, da so si vzeli čas, za skrivanje in brisanje sledi.
Zlato9
# 12.09.2012 ob 20:26
G. Wolf je poslovnež svetovnega formata, ve kaj to posel je in njega ne bodo učili, kako se nosi denar v kovčkih predvsem pa na kašen način!!!
zapatist
# 12.09.2012 ob 20:04
Sam na srečanju ni sodeloval, ampak je trojici le "dal na razpolago svoje stanovanje".

S predstavnikom Patrie Niitynenom se je sicer Wolf, kot je zatrdil, srečal le dvakrat. O nakupu oklepnikov nista nikoli govorila, saj naj bi se pogovarjala le o "nekem nekdanjem vozniku Formule 1".

Kljub vztrajnemu izpraševanju sodnici Marion Zöllner in tožilcu Volkertu Sackmannu iz Wolfa ni uspelo izvleči, kaj natančno je naredil, da si je zaslužil provizijo v višini 4,2 odstotka vrednosti naročila. Njegova naloga je bila "svetovati in povedati, kakšen je položaj v Sloveniji", je rekel Wolf.

"Dobra prijatelja sva. Njega mi ni potrebno kupovati," je povedal za Jožeta Zagožna

To, da je kmalu po prejemu Patriine provizije v začetku leta 2007 tajskemu podjetniku Apichatu Sirithapornu plačal 900.000 evrov, je Wolf danes utemeljil z "zadevami, ki sta jih želela narediti". Pri tem naj bi šlo za gradnjo tobačne tovarne in namakalne naprave na Tajskem. Apichat naj bi si denar zaslužil, ker "je govoril z vlado".

Tale Wolf je po klovnovstvu in arogantnosti na podobnem nivoju kot Matoz in Majer.
zapatist
# 12.09.2012 ob 20:38
@jd666
Tebi se zdi, da je nekaj popolnoma normalnega, če sta si Janša in SDS v privat žepe zbasala par milijončkov davkoplačevalskega denarja?
zapatist
# 12.09.2012 ob 21:10
Ok, tile procesi potekajo in bodo potekali v treh različnih državah, čeprav bi bilo mogoče bolje, če bi sojenja združili v eno samo na neki evropski ravni in vse tele lopove skupaj nagnetli v dvorano in jih soočili z njihovimi kontradiktornimi izjavami, ki jih prodajajo vsak na svojem sodišču.
fil94
# 12.09.2012 ob 20:51
uh, srečneži nekateri; po 100.000 eur jim pade z neba, pa je zanje to taka malenkost, da se je niti ne spomni ne! :D
Bambola
# 12.09.2012 ob 22:43
A ni to žalostno, da so v večini držav na oblasti ali pa lastniki kapitala taki primitivci in bedaki kot je Walter Wolf. Saj ni čudno, da gre svet k hudiču! Ti prevarantski trgovci z orožjem kar grabijo in grabijo, več imajo, bolj pohlepni postajajo. Če jih slučajno zalotijo, na vse grlo vpijejo, da so nedolžni, da gre za svetovno medijsko zaroto proti njim, za njimi pa takoj mašira četica pitbull odvetnikov.
Mindmaster
# 12.09.2012 ob 20:35
jd666
# 12.09.2012 ob 19:54
Prijavi neprimerno vsebino
Kot zoran thaler niso hoteli obremenjevati policije;) drgac pa burleska v stilu petra stelzerja. Tudi ce so vzeli provizije ne vem kaj je tu spornega, a ste sami studentje tule gor? Vsak vecji posel vsebuje provizije. Pa tudi ga ni slovenskega direktorja ki ne bi vedel kaj je "bonus na koncu leta" malo na trr firme malo pa v zep...


Dovolj žalostno je, da to napišeš v stilu "pa saj to ni nič takega". Še slabše je pa, da za tako traparijo dobivaš pluse somišljenikov, ki najbrž v drugih novicah bentijo nad tajkuni. Dokler v svoji glavi nimate počiščenega, kaj se sme in kaj ne, tudi drugim ne izstavljajte računov.
gesan
# 12.09.2012 ob 21:31
Kljub vztrajnemu izpraševanju sodnici Marion Zöllner in tožilcu Volkertu Sackmannu iz Wolfa ni uspelo izvleči, kaj natančno je naredil, da si je zaslužil provizijo 4,2 odstotka vrednosti naročila. Njegova naloga je bila "svetovati in povedati, kakšen je položaj v Sloveniji", je rekel Wolf.

Hahahaha...
Ampak on nima čisto nič s tem, hahahaha...
Eh moj Walter, črka W je lahko tudi Wolfgang Amadeus M.
zapatist
# 12.09.2012 ob 20:52
@siracara
A res raje zaupate nekomu tretjemu??

Jaz absolutno. Ti pa bolj PS jeskemu ali SDSovskem oficirju?

Joj ciracara, kakšne maš...
zapatist
# 12.09.2012 ob 20:35
@ciracara
Zahtevajmo že enkrat volitve sodnikov!

Dosmrtni stolček sodnikov..hahaha..to je možno samo v tej plemenski zvezi..


Samo v naši plemenski zvezi? V drugih državah EU tega ne poznajo?
črnavest
# 12.09.2012 ob 19:53
" v njegovem stanovanju v Mariboru potekalo srečanje zastopnika Patrie na Dunaju Hansa-Wolfganga Riedla, predstavnika Patrie Reija Niitynena in Janševega zaupnika Jožeta Zagožna, ki velja za ključno figuro v aferi"

v Avstriji so zlomili tudi Sanaderja, zgleda da ima tudi naš Sanader vedno več razlogov, da se ne udeležuje obravnav
zapatist
# 12.09.2012 ob 21:07
@MIRNČAN
Še vedno ni niti ene same sledi za JJ. Delo bo očitno res propadlo od vseh tožb zaradi pravljičarstva.

V Sloveniji in v Avstriji obtoženi Wolf je na dunajskem sodišču razkril, da je v njegovem stanovanju v Mariboru potekalo srečanje zastopnika Patrie na Dunaju Hansa-Wolfganga Riedla, predstavnika Patrie Reija Niitynena in Janševega zaupnika Jožeta Zagožna, ki velja za ključno figuro v aferi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.
Jethros
# 12.09.2012 ob 20:57
jd666:
Tudi ce so vzeli provizije ne vem kaj je tu spornega, a ste sami studentje tule gor? Vsak vecji posel vsebuje provizije. Pa tudi ga ni slovenskega direktorja ki ne bi vedel kaj je "bonus na koncu leta" malo na trr firme malo pa v zep...
Za nekoga, ki soli pamet nekim študentkom, bi lahko že ločil tisto bistveno mejo, ki loči provizijo od podkupnine...temu se pravi nakazilo. Podkupnine potujejo v kuvertah, kufrih, torbah, vrečah, provizije pa po bančnih računih.
Zakaj pa misliš, da je Wolf hitro vrnil nakazilo in ga imenoval napaka? A bi pošteno provizijo vračal ali je vračal nakazano podkupnino, denar, ki ga ni smel prejeti po uradni poti?

Tako je, nakazilo ga je pravzaprav povezalo s poslom, s katerim nima nič, samo pogovarjal in povezoval se je z ljudmi, ki so posel vodili, od Slovencev, Avstrijcev, do Fincev.

Mogoče bi pa ti moral kako šolo še malo obiskati, da bi določene zadeve ločil...
Wolfa so tako kot ostale dobili na laži. Dovolj velik signal, da je posel umazan do samega vrha.
zapatist
# 12.09.2012 ob 20:50
@Nikec3
Dosmrtni stolček sodnikov je veliko bolje kot pa SDS ali PS kader sodniki.

Točno tako. Tako imamo vsaj teoretične možnosti, da so sodniki neodvisni od trenutne oblasti.
realna slika
# 12.09.2012 ob 21:32
Ja lahko je črka J tudi Tito. Konec koncev po činu maršala sta si bila kar enaka. Samo s tem, da je (tapravi) res imel ugled in čast, drugi(samooklicani) pa se zaganja za tem, ko pes za kostjo.
Ja lahko je črka j tudi Tito. Tapravi je bil pošten komunist, samooklicani pa zgolj komunist, ki ga je lastna partija/patrija izpljunila.
Ja, lahko je črka j tudi Tito!
zapatist
# 12.09.2012 ob 21:20
@jd666
zadeve tako potekajo ne samo v sloveniji, nisem sibtega jaz izmislil niti komu racuna polagal, takO se pac svet vrti.

Finska in avstrijska policija in sodni organi se s teboj ne strinjajo in zato so sprožili postopek proti svojim državljanom, katere obtožujejo ( pazi ti njih ) da so delovali nezakonito....
Nikec3
# 12.09.2012 ob 21:16
Edino realna bo vsaj za mene sodba Avstrijskega sodišča.
zapatist
# 12.09.2012 ob 20:31
@hepan
Naj Janez Janša končno pred javnostjo dokaže da tega ni naredil! Jaz vem da mu tužilstvo ne bo dokazalo nič, zato naj on dokaže že enkrat nasprotno in očisti svoje ime! Mislim, da tega ne bo hahahahahha

To lahko stori relativno enostavno. Vemo, da je Janša pravi tožibaba, ki se tožari za vsak drekec pekec.
Naj že enkrat toži Šurca in Zgago zaradi krive obdolžitve, prav tako je dolžan še debato s Frangežem v Stožicah.
Pred tem se je zgovarjal, da o teh stvareh ne more govoriti, ker so državna tajna. Vemo pa da je preteklo že kar nekaj časa od kar je IP umaknila to izjavo. BTW je od takrat v nemilosti pri majeristih.
No še bolje kot v Stožicah bi bilo na sodišču, kjer se Jajo tako dobro počuti ( no razen, ko ni on obsojen, takrat pa kar ne najde časa ), naj toži tudi Frangeža.

Torej enostavno...
Zakaj mislite da ne gre v tožbe proti njim?
Jethros
# 12.09.2012 ob 21:23
jd666:
Zakaj je po tvojem vrnil "pošteno provizijo" za posel, s katerim nima nič?
zapatist
# 12.09.2012 ob 21:23
@Nikec3
Edino realna bo vsaj za mene sodba Avstrijskega sodišča.

Moraš se zavedati, da je korupcijo izredno težko dokazati, saj sta tako tisti ki je darilo dal kot tisti ki ga je prejel storila kaznivo dejanje, kar pomeni, da bosta oba zanikala.
Pri korupciji nimaš konkretne žrtve, kot v običajnih kriminalnih zadevah..
KLIPAN
# 12.09.2012 ob 19:55
V Wolfovem stanovanju so se dobili Riedl, Niitynen in Zagožen???!!!!!
Kaj mislite le kaj so se tile trije pogovarjali v privatnem stanovanju?
Kako je vreme, kam gredo na počitnice ali kateri ima lepšo tajnico?
SDS-ovi volici pa še vedno verjamejo , da je vse skupaj konstrukt?
Tudi vojaki JLA so leta 91 mislili, da jih napadajo tuje sile.
STANE
# 12.09.2012 ob 19:35
Ni Josip Broz Tito,je pa njegov učenec !
Kaj je že imel Zagožen s patrijo ?Je mogoče on delal na obrambnem ministrstvu,da je kupoval Patrije ?
gesan
# 12.09.2012 ob 21:32
Norca se delajo vsi po vrsti!
Dajte nam že mir in spravite nazaj pokradeno!
Če ne bo hudo!
Nikec3
# 12.09.2012 ob 20:36
Dosmrtni stolček sodnikov je veliko bolje kot pa SDS ali PS kader sodniki.
rokkk
# 12.09.2012 ob 20:16
Ni ga še bilo politika ki bi bil pošten. So samo politiki, ki so bolj previdni in so politiki, ki so manj previdni. Kam paše JayZ in kam Ivan, presodite sami.

Pa vsak naj sam pri sebi presodi, tako levi, kot desni, kateri biznis je naredil več škode.
Binder Dandet
# 13.09.2012 ob 13:43
@MIRNČAN
Zdaj pa mi razloži, kako je mogoče, da nek laik na nekem forumu lahko sesuje 2. točko doktorja prava?

"tožilka je vložila obtožni predlog in ne obtožnice. "

Ker je z zakonom določeno, da za zagrožene kazni do 3 leta zapora se uporabi skrajšani postopek z obtožnim predlogom, za kazni nad 3 leta pa obtožnica.
Link. Jaklič nikjer ne omeni tega, ampak napeljuje, da je izbira postopka stvar proste presoje tožilca, kar pa ni res. Preverjanje dokazov je del postopka, ne kriterij. Kriterij je višina zagrožene kazni. Ta argumentacija Jakliča temelji na zamenjevanju tega dvojega.

Ostali dve točki sta na podobno trhlih temeljih.

Prvič, tožilka formalno ni v konfliktu interesov, ker se neki "baje ima njen mož zamero do Janše" ne štejejo za pravnoformalne razloge. Saj tudi sam pravi "če je vse to res". Kar pomeni, da ne trdi, da je res. Pravzaprav lovi v kalnem. Zaveda se, da bodo zagovorniki Janše to razumeli kot dejstvo, čeprav niti sam tega ne opiše kot dejstvo.

Tretjič, Slovenija, Avstrija in Finska kot članice EU priznavajo pravni red druga drugi. V to spada tudi postopek pridobivanja dokazov.

Zdaj pa prosim, daj še ti pokomentiraj, kar sem jaz zapisal. Ker tole o okoli izbire obtožnega predloga trobim že preko enega leta, pa še vedno se ta neresnica ponavlja. Izvoli.
zapatist
# 13.09.2012 ob 11:24
@MIRNČAN
Zapatist bi komentiral zgornje pismo. Točno tisto o čemer sem sam bluzil že dolgo časa.

Mirnčan okom, ja skokom;)

Če kdo zavaja v tem primeru je namreč Jaklič sam in seveda Ognjišče.

Jaklič pravi:
tožilka je vložila obtožni predlog in ne obtožnice. V primeru obtožnega predloga sodnik obtožb sploh ne preverja in proces avtomatično steče, ne glede na samo utemeljenost ali neutemeljenost predloga.

To sicer drži. Vendar je v zakonu jasno določeno pod katerimi pogoji tožilec vloži obtožni predlog in kdaj obtožnico. Obtožni predlog vloži, kadar gre za kaznivo dejanje za katerega je zagrožena zaporna kazen manj kot 3 leta. Tožilec tako nima diskrecijske pravice.
Torej nasprotno. Ravno v primeru, da bi v tem primeru tožilka vložila obtožnico, bi ravnala protizakonito in posledično protiustavno.

tretjič, morebitni »dokazi« so bili pridobljeni na Finskem in na način, ki je v nasprotju z našo ustavo. Naša ustava zahteva višje standarde za pridobivanje dokazov, zato ni mogoče dovoliti prevlade evropskega prava na način, ki bi prezrl izrecno določbo slovenske ustave.


O tem materiji je že odločalo Vrhovno sodišče in odločilo, da temu ni tako.

Zato je primer zoper Janšo v pravnem smislu pravna zgodovina, še pojasnjuje Jaklič.

Zaradi takega politično motiviranega pravnega skorpucala bi morala biti Jakličeva harvadrska diploma pravna zgodovina.
Binder Dandet
# 13.09.2012 ob 07:04
Gospodje se zapletajo. Zato pod tem člankom tudi ni veliko "pametnih", ki bi rajo prepričevali, da je vse v najlepšem redu.
monte
# 13.09.2012 ob 00:04
Laže, ko pes teče!!!
Nedolžen pa tolk, ko moja stara mama!
Olympic
# 12.09.2012 ob 23:19
Uf to bo še zanimivo. Sicer glede na Wolfove izjave je jasno, da nedolžen ni, je pa vprašanje, kako ga bodo zašili. Se ne spomni, da je 5 let nazaj prejel 100.000€ v gotovini? :)
Bambola
# 12.09.2012 ob 23:06
@manrose.

Smisla za humor nima, le neke neumnosti blebeče, da je vsakega normalnega človeka sram, ker pripada isti vrsti, ali pa ti od jeze naraste pritisk. Ženske, ki se prodajo takim moškim, se mi v bistvu smilijo.
xbaruch
# 12.09.2012 ob 22:43
Wolf je razkril, da je v njegovem stanovanju v Mariboru potekalo srečanje Hansa-Wolfganga Riedla, Reija Niitynena in Jožeta Zagožna.

Ja, igrali so tarok a ne. Pa ne zato, ker so stari prijatelji, v bistvu se sploh ne poznajo. Eee... Slučajno so bili vsi v istem baru na Dunaju, ko je nekdo predlagal, če gre kdo tarok. Aja Patria? Kaj je pa to? Za na kruh namazat?
AlFe
# 12.09.2012 ob 22:41
hepan # 12.09.2012 ob 20:21: "Naj Janez Janša končno pred javnostjo dokaže da tega ni naredil!"

Težka napaka razumevanja sodnega sistema! Tožilstvo mora dokazati in ne obtoženec! Dokler ne dokaže, je obtoženec nedolžen.
zapatist
# 12.09.2012 ob 21:36
@jd666
reberi clanek se enkrat vprasaj koga iz poslovnega sveta provizija je zgoraj veckeat omenjena in nakazana je bila na racun. To ni razlog da so na sodiscu zaradi provizije ker joh nihce ne zanika in same pose sebi v poslovnem svetu niso sporne v kolikor so upravicene

Povej to slovenski, avstrijski in finski policiji in pravosodnim organom. Kot kaže, da se gredo vsi pravljičarstvo, kot bi rekel mirnčan..
zen
# 12.09.2012 ob 20:38
Prevejanec...ampak dokler mu ne dokažejo...se lahko šali...pogodbe o astronomskih vsotah podpisuje miže, ali kaj...seveda to ni kaznivo...ha,ha...
pastirica
# 12.09.2012 ob 20:05
orožar-JJ-majer..
Binder Dandet
# 14.09.2012 ob 07:46
Zato pa sem zapisal, da si težek. Ker najprej pozoveš k vsebinski debati, nato te ta ne zanima.
Binder Dandet
# 14.09.2012 ob 07:45
@MIRNČAN:
Jaz nisem napadel Jakliča, ampak vsebino njegovega pisma. Kako je na Harvardu z delitvami levo desno, ne vem. Vem pa, kako je v Sloveniji. Četudi prihajajo iz Harvarda očitno. Tole pismo je dokaz za to, saj je evidentno, da recimo v primeru izbire postopke niti z besedo ne omeni kriterija, to je 3 letna zaporna kazen oz. več ali manj, za kar sem ti podal link, da si lahka sam ogledaš. Ostalo sem pa tudi razložil. In ti se v tem primeru ne opredeljuješ po povedanem, ampak glede na ime. Na eni strani pravnik s Harvarda, na drugi nek levak na forumu. Vsebina te ne zanima.
Jethros
# 13.09.2012 ob 10:50
MIRNČAN:
A se hecaš? Vsi vpleteni se zapletajo v lastne izjave, premier se izogiba sojenjem, ti pa o tem, da je že jasno kako je nedolžen? Kaj pa Riedlova izjava, da Janša ni o poslu samo vedel, ampak ga tudi nadziral? A si pozabil kako se je zagovarjal ob poku afere? Kako on nima s poslom nič, o njem ne ve nič, sledil mu ni prav nič, vsebino pogodbe ne pozna itd.?
Ne samo, da je jasno, da so se praktično zlagali vsi po vrsti, ki so se posla dotaknili, ampak je celo jasno, da smrdi že vse skupaj do neba.
Če pa misliš tudi ti pisati, da so v ozadju neki rdečkarji in ne vem kaj, bi te želel spomniti na Avstrijske in Finske tožilce in preiskovalce, kaj so pravili glede te zgodbe in kaj še vedno trdijo.

Wolf je leta 2008 dejal, da nima s Patrio NIČ, tukaj pa beremo, da je povezoval Riedla z Zagožnom, pa barantal s podpredsednikom Patrie...to je zanj nič? Pa oddal je kao svoje stanovanje, da so se pogovarjali o poslu...a tako intimno se danes sestankuje glede državnih poslov???
Ma koga farbajo? Zakaj so sestankovali v stanovanju nekoga, ki s poslom nima nič, o poslu, ki ga je sklepala država? Zakaj take skrivalnice?
No, daj, potrudi se, boš v sebi videl bolj logične razlage, kot jih pišeš tukaj.
LP
kobiIica
# 13.09.2012 ob 01:30
ne se hecat raja, walter ima celo svojo znamko cigaret ze nekaj desetletij.
dober poslovnez, se boljsi clovek, walter wolf!!!

pikec72
# 12.09.2012 ob 23:54
hahaha ... šaljivec ... ne vem pa, zakaj se toliko pumpa dela okoli Patrie ... Logistika je sestavni del vseh prodaj orožja tudi v ZDA, pa tem nihče ne dela pumpa ... tukaj pa ima naša vlada očitno srečo iz dveh razlogov: 1. nastopila je kriza in oklepnikov je kupljenih veliko majn, 2. nabavo oklepnikov je država ukinila ... Če ne bi bilo krize, pa bi najbrž iz te moke bilo veliko kruha ... Lobisti pa naj odgovarjajo ... Sem pa prepričan, da dokazljivih podkupnin ni bilo in jih niti nikoli ne bodo dokazali ... Vedno se je izkazalo, da vrana vrani ne izkljuje oči in tudi tokrat bo tako ... Vwliko besed za malo zgodb ..
Bambola
# 12.09.2012 ob 23:24
@Freak.
Ne žalite kolegov komentatorjev s tem, da jih primerjate z Walterjem Wolfom.
mala riba
# 12.09.2012 ob 22:22
Ooooo, kaka drama. Še boljše kot tista odvetniška serija, a a a, csi, ne, to je detektivka. Monk! Ali pa ...še ena druga... Uuu, res zanimivo, le kako se bo razpletlo? Mogoče bo imel Walter nezgodo? Joj. Upam, da ne. Kdaj bo že nadaljevanje!
povžek
# 12.09.2012 ob 21:16
Kost za glodati, ker denarja ne moreš!
odpadnik-1
# 08.10.2012 ob 07:04
Wolf je presrano bogat nastopač, medtem ko mnogo ljudi strada.
Homer.
# 13.09.2012 ob 17:56
Resda bi gospod J. bil rad nekakšen Tito.
Na srečo si to samo domišlja in ne sega niti do nohtov na nogah.

Če gledamo v tem kontekstu, potem je res najbrž "J" Tito, oziroma njegov zelo slab plagijat.

Odlično!
Wolf je povedal vse ....
Kazalo