Z izvlečenim nožem je mladoletnik grozil po Ljubljani. Foto: EPA
Z izvlečenim nožem je mladoletnik grozil po Ljubljani. Foto: EPA

Policisti Policijske uprave Ljubljana so ugotovili, da je mladoletnik s sostorilcem najprej 1. decembra v večernem času na Poljanski cesti ustavil dva občana, zagrozil z nožem in zahteval denar. Enemu je iz denarnice ukradel nekaj deset evrov, nato sta s kraja pobegnila.

Štiri dni pozneje je prav tako v večernem času na Poljanski cesti z izvlečenim nožem grozil, rezilo noža je celo nastavil na telo mladoletnikoma in jima grozil s poškodovanjem ter od njiju zahteval gotovino. Po dejanju je skupaj z neznanim storilcem zbežal s kraja.

Naslednji večer je skupaj s pajdaši, znova na Poljanski cesti, pristopil do dveh oškodovancev. Tudi od njiju je z grožnjo, ki jo je podkrepil z nožem, zahteval denar in prenosne telefone. Ker jim eden zmed napadenih ni želel izročiti prenosnega telefona, so ga tudi pretepli.

Istega dne so v popoldanskih urah v Potočnikovi ulici pristopili tudi do oškodovanca, od katerega so prav tako z grožnjo z nožem zahtevali denar in ga pretepli. Ker oškodovanec ni imel denarja pri sebi, so ga prenehali pretepati. Osumljeni mladoletnik je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil hišni pripor.