Nina Laha je ubila Američanka Tashah Smithe, ki ga je skušala oropati, a je, kot kaže, med njima prišlo do spora. Foto: Mediaspeed
Nina Laha je ubila Američanka Tashah Smithe, ki ga je skušala oropati, a je, kot kaže, med njima prišlo do spora. Foto: Mediaspeed

Obtoženka se je sklicevala na ameriško pravno določilo "no contest", s čimer je priznala krivdo in se s tožilko in sodiščem pogodila za nižjo kazen. Za umor prve stopnje (naklepni umor) ji je grozil dosmrtni zapor, za umor druge stopnje (nenaklepni umor) pa 35 let zapora, poročajo Slovenske novice.

Američanka je bila povabljena na eno izmed zabav, ki jih je organiziral Lah. Ko so vsi gosti odšli, je ostala v hiši in ga ponoči skušala oropati, a naj bi jo Lah zalotil pri dejanju. Sprla sta se, takrat 22-letna Tashah pa je, kot kaže, Laha večkrat zabodla.

Žensko je nato ustavil policijski narednik, saj je postal pozoren na avtomobil, ki ga je vozila. Imela je vklopljene dolge luči in vozila je prehitro. Na sovoznikovem sedežu je policist odkril okrvavljeno brisačo, krvave hlače je imela tudi Tashah Smithe, zato je odredil pridržanje in pregledal vozilo. Čeprav je dejala, da se je porezala, se je pozneje izkazalo, da kri ni njena.

Policist je ugotovil še, da se mu je Tashah predstavila z lažnim imenom, v avtomobilu pa odkril še nož in Lahovo vozniško dovoljenje. Obvestil je centralo, ki je policiste napotila na Lahov domači naslov, kjer pa policija ni našla ničesar nenavadnega. Pozneje so ugotovili, da ima Lah nekaj ulic stran še eno hišo, kjer so našli tudi njegovo truplo.