Črna kronika
(3)
Gasilci
Med požarom je bilo v objektu 31 ljudi. (Fotografija je simbolična) Foto: BoBo

Dodaj v

Zaradi požara v Bohinju ponoči evakuirali 31 ljudi

Šest ljudi je potrebovalo zdravniško pomoč
4. julij 2018 ob 11:19
Bohinj - MMC RTV SLO, STA

V torek ob 22.30 je na območju Bohinja pod planino Konjščica zagorel počitniški objekt, v katerem je bilo takrat 31 ljudi, šest jih je potrebovalo zdravniško pomoč.

Po do zdaj zbranih podatkih uprave za zaščito in reševanje je ogenj izbruhnil zaradi čezmernega kurjenja, pri katerem sta zagorela tudi perilo na kaminu in lesen del okoli peči. Do prihoda gasilcev so stanovalci perilo že prenesli na prosto in požar pogasili.

Med požarom je bilo v lesenem objektu 31 ljudi. Gasilci so šest ljudi, ki so se najverjetneje nadihali dima, odpeljali v zdravstveni dom, štiri pa so nato iz zdravstvenega doma napotili na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Gasilci so objekt in okolico pregledali s termovizijsko kamero in detektorjem za zaznavanje plina.

Noč so preživeli v šotoru
Ker je objekt do preklica neprimeren za bivanje, so stanovalci prespali v šotoru, postavljenem poleg objekta.

S PU-ja Kranj so sporočili, da policisti o požaru sicer še vodijo postopek, v ogledu pa niso ugotovili, da bi bil ogenj podtaknjen.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
rdečinavijač
# 04.07.2018 ob 12:47
Kolikor poznam srednjo vas je to verjetno na uskovnici, tam je koca, kjer lahko namestijo toliko ljudi. Kaj ce bi v clanku malo bolj natančno napisali.
Gravesen
# 04.07.2018 ob 12:21
Že tako ni trenutno za dobit nobene nastanitve v Bohinju in okolici, zdaj pa še tole, ccc..
uskovničar
# 05.07.2018 ob 11:52
Ta koča je v lasti salezijanske inšpektorije svetega Cirila in Metoda, katoliške redovne skupnosti. V njej salezijanci prirejajo duhovne vaje, predvsem za otroke in mlade in Uskovniške tedne med počitnicami. Je pa to očitno zelo tvegano početje, saj je vsakih nekaj let tam kakšen večji požar, nesreča ali pa se dogajajo sumljive stvari z otroki. Bi bilo dobro salezijance pozvati na odgovornost in starše ki jim zaupajo svoje otroke.
Kazalo