Voznik je zapeljal z vozišča in trčil v žensko. Foto: BoBo
Voznik je zapeljal z vozišča in trčil v žensko. Foto: BoBo

S Policijske uprave Maribor so v torek sporočili, da je 21-letnik iz okolice Slovenske Bistrice vozil osebni avtomobil iz smeri Črešnjevca proti Slovenski Bistrici. Pri tem ni prilagodil hitrosti vožnje in v levem ovinku zapeljal desno, na bankino in travnato brežino.

Vozilo je po več kot 45 metrih v križišču s stransko cesto dvignilo in poletelo je čez to cesto. Nato je trčilo v osebni avtomobil, ki je bil ustavljen zunaj vozišča. Pristalo je na vozišču stranske ceste, ob tem pa je s sprednjim delom trčilo v 36-letno žensko iz okolice Frama, ki je stala ob desni strani mirujočega avtomobila. Vozilo povzročitelja nesreče je po trčenju večkrat obrnilo, nato je obstalo na kolesih na travniku.

Povzročitelj je bil vinjen
Ženska je v prometni nesreči umrla, voznik pa je po nesreči s svojega vozila snel registrske tablice in zapustil kraj prometne nesreče, poškodovanki in otroku v njenem avtomobilu ni pomagal.

Policisti so ga izsledili v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica. Odredili so mu preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da je imel 21-letnik 0,70 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznika so pridržali.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Policija morebitne očividce nesreče prosi, naj vse informacije sporočijo na telefonsko številko 113 oz. 02 450 20 30 ali se osebno oglasijo na Postaji prometne policije Maribor na Ptujski cesti 117 v Mariboru.