Daniel Navarro, ki ga letos ni bilo na Touru, je rano zacelil na Vuelti in prvič slavil etapno zmago na enem od tritedenskih maratonov. Foto: EPA
Daniel Navarro, ki ga letos ni bilo na Touru, je rano zacelil na Vuelti in prvič slavil etapno zmago na enem od tritedenskih maratonov. Foto: EPA

Beg Damiana Cunega in Luisa Leona Sancheza je bil neuspešen. Glavnina ju je ujela 20 km pred ciljem, ekipa FDJ.fr pa je začela pripravljati teren za novo zmago Nacerja Bouhannija. 30-letni Navarro, ki je lansko Dirko po Franciji končal med deseterico (9. mesto), je napadel okrog dva kilometra pred ciljem, favoriti za njim pa so se preveč obotavljali. Do ciljne črte je obdržal minimalno prednost in slavil prvo zmago na največjih tritedenskih dirkah. Njegova prednost pred drugouvrščenim Danijem Moreno je znašala dve sekundi. Wilco Keldermann je bil tretji.

Valverde še naprej zaostaja 20 sekund
Šprint za četrto mesto je s petimi sekundami zaostanka dobil Alejandro Valverde, ki v skupnem seštevku ostaja drugi z 20 sekundami zaostanka za Contadorjem. Razgibana etapa od Belorada do Obregona (189 km) je imela tri vzpone in pred ciljem še en krajši klanec, ki je naredil selekcijo.

Cancellara ne bo vozil kronometra
Eden najboljših kronometristov Fabian Cancellara je odpovedal nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Ponferradi v Španiji. "Fabian se pripravlja le na cestno dirko. Njegov cilj je naslov svetovnega prvaka in mavrična majica, ta mu v njegovi bogati karieri manjka," so sporočili iz švicarske zveze. Od Slovencev bo v kronometru, ki bo 24. septembra, zagotovo nastopil Kristijan Koren, medtem ko bo nastop Janija Brajkoviča odvisen od njegove pripravljenosti.

13. etapa, Belorado - Obregon, 189 km:          
 1. D. NAVARRO        ŠPA     4:21:04
 2. D. MORENO         BEL       +0:02
 3. W. KELDERMAN      NIZ        0:02
 4. A. VALVERDE       ŠPA        0:05
 5. N. BOUHANNI       FRA            
 6. D. CARUSO         ITA         vsi
 7. A. CONTADOR       ŠPA            
 8. R. GESINK         NIZ        isti
 9. D. MARTIN         IRS            
10. G. BRAMBILLA      ITA         čas
                                     
Po 13. etapi:                        
 1. A. CONTADOR       ŠPA    48:59:23
 2. A. VALVERDE       ŠPA       +0:20
 3. R. URAN           KOL        1:08
 4. C. FROOME          VB        1:20
 5. J. RODRIGUEZ      ŠPA        1:53
 6. S. SANCHEZ        ŠPA        1:52
 7. F. ARU            ITA        2:13
 8. W. ANACONA        KOL        2:37
 9. R. GESINK         NIZ        2:55
10. D. CARUSO         ITA        3:51