Franc Bogovič, SLS:
Franc Bogovič, SLS: "Prav je, da pogledamo, kje lahko stopimo korak bližje drug drugemu." Foto:

"Naši upi, da bomo postali slovenska Švica, so se razblinili po začetni evforiji in vstopih slovenske države v evropske in mednarodne integracije," je povedal Bogovič. Prvi mož SLS-a je prepričan, da je prav, kako so stranke različne v razmišljanju. "Še bolj prav pa je, da gremo korak naprej in pogledamo, kje lahko v naših pogledih stopimo korak bližje drug drugemu. Kje lahko najdemo soglasje za skupno dobro," je prepričan Bogovič. Zato je predlagal vsem predsednicam in predsednikom strank, ki so vložile liste za letošnje predčasne državnozborske volitve – petko. Deklaracijo "5" oziroma Zavezo o državniški drži, s katero SLS daje pobudo za odgovornejšo politiko in normalizacijo razmer v državi.

"Ključnih pet projektov za izboljšanje stanja v Sloveniji, ki jih v SLS-u predlagamo in vabimo druge stranke, da se o teh predlogih uskladimo ali jih predrugačimo, so zdravstvena reforma, ureditev javnih financ in uveljavitev fiskalnega pravila, izboljšanje poslovnega okolja, enakomeren razvoj Slovenije in izboljšanje pravne države in dvig etičnega delovanja politikov."

Optimizem je največ, kar državljankam in državljanom ostane ob vsem razočaranju nad politiko, so prepričani v SLS-u. "Ta optimizem, čeprav ne prav pogost, moramo upravičiti in v politiki dokazati, da smo zreli in vredni zaupanja," končuje Bogovič.

J. B.