"Menim, da bi bilo prav, če bi kljub načelu subsidiarnosti, ki daje večino kompetenc na tem področju nacionalnim vladam in parlamentom, tudi na ravni EU-ja sprejeli standarde, ki bi bili v prid starejši generaciji in invalidom in ki v ničemer ne bi ogrožali življenjskih pričakovanj in možnosti mladih," je prepričan Ivo Vajgl. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Trček

Glas mi zaupajte zato, ker držim besedo in mislim resno.

Ivo Vajgl, kandidat za evroposlanca
Ivo Vajgl je nosilec Desusove liste. Foto: MMC RTV SLO

"Smo pa ugotovili že na začetku, da imamo skupne programske interese - npr. v tem, da na evropski ravni sprožimo razpravo o specifičnih problemih starejših oseb in invalidov, torej o temi, ki postaja v vsej Evropi čedalje bolj aktualna," je dodal v MMC-jevi spletni klepetalnici, kjer smo ga danes gostili pred prihajajočimi volitvami v Evropski parlament, ki bodo 25. maja.

"Menim, da bi bilo prav, če bi kljub načelu subsidiarnosti, ki daje večino kompetenc na tem področju nacionalnim vladam in parlamentom, tudi na ravni EU-ja sprejeli standarde, ki bi bili v prid starejši generaciji in invalidom in ki v ničemer ne bi ogrožali življenjskih pričakovanj in možnosti mladih," je prepričan Vajgl.

V naslednjih dneh se nam pridružite v naši spletni klepetalnici tudi z ostalimi nosilci kandidatnih list na prihajajočih evropskih volitvah.

"Pri Ukrajini se nismo dovolj potrudili"
Kot poslanec v Evropskem parlamentu se namerava tudi v prihodnjem mandatu ukvarjati z vprašanji razvoja podjetništva in socialnega podjetništva ter s problemi kulture in umetnosti, predvsem pa s temo, ki mu je že nekaj desetletij najbližja - z zunanjimi zadevami. Prepričan je, da je EU skupaj z ZDA pri razvijanju ukrajinske krize vlekla napačne poteze, in da je Zahod soodgovoren za to, kar se danes tam dogaja. "Nismo se dovolj potrudili ali pa tega nismo hoteli storiti, da bi razumeli večnacionalni značaj Ukrajine in naravno usmeritev te države na sodelovanje tako z EU-jem kot z Rusijo. Ne odobravam kršenja mednarodnega prava, kot ga prakticira Putin, hkrati pa imam velike pomisleke proti politiki Zahoda, ki ruši mostove sodelovanja Evrope z Rusijo," je zapisal v klepetalnici.

V Sloveniji predlaga "veliko koalicijo"
Kako se bo, če bo izvoljen, v Evropskem parlamentu dejansko zavzemal za Slovenijo? "Za vsak poseben interes ali posebno pobudo, ki prihaja iz posamezne države članice EU, moramo poslanci, če želimo uspeti, zbrati dovolj podpore pri kolegih iz drugih držav in drugih strank. Osem slovenskih poslancev seveda ne more uveljaviti pobude, ki jo vsi ostali zavračajo. Nam je pa velikokrat uspelo skupaj promovirati interes naše države," je pojasnil Vajgl.

Celoten klepet z Ivom Vajglom si lahko preberete tukaj!

Glas mi zaupajte zato, ker držim besedo in mislim resno.

Ivo Vajgl, kandidat za evroposlanca