Kacin je na sklepni konvenciji poudaril potrebo po boljšem črpanju sredstev EU-ja. Foto: BoBo
Kacin je na sklepni konvenciji poudaril potrebo po boljšem črpanju sredstev EU-ja. Foto: BoBo
Lista Kacin-Konkretno
Danilo Türk je opozoril, da bo Balkan po poplavah potreboval temeljito rekonstrukcijo in evropsko pomoč: "In če se sprašujemo, kdo v Evropskem parlamentu je najbolje pripravljen, da sodeluje v tem projektu, je to zagotovo Jelko Kacin," je dejal. Foto: BoBo
Kacin sklenil predvolilno kampanjo

Kacin je v nagovoru poudaril potrebo po boljšem črpanju sredstev EU-ja, pri čemer je treba vedeti, da "ne gre za evropski denar, ampak za slovenski denar, do katerega moramo biti odgovorni in ga moramo počrpati". "Dokler bomo mislili, da je to denar nekoga drugega, nas bo strah skloniti se in pobrati ga," je dejal.

Dejal je, da je treba končno povedati, da v Evropi ne gre za Evropski parlament, ampak gre za slovenski parlament v Bruslju. Ironično se mu zdi, da o njem govorijo kot o evropskem poslancu, "čeprav sem slovenski poslanec in delam za Slovenijo". "Še bolj čudno pa je, da me na Balkanu prepoznavajo kot svojega poslanca, medtem ko imam težave s prepoznavnostjo doma," je dejal.

Povedal je, da bo danes na željo srbskega zunanjega ministra Ivice Dačića prekinil volilno kampanjo in odšel na pomoč v Beograd: "Pri tem ne gre za denar niti za konkretno pomoč. V tem trenutku je potrebna psihološka pomoč in v tem znamo biti dobri."

Odločna podpora Danila Türka
Njegovo listo je na predčasnem glasovanju podprl tudi nekdanji predsednik republike Danilo Türk. Kot je dejal, Kacina podpira, ker je pravi človek na pravem mestu in s pravimi idejami za prihodnost EU-ja.

Kacin se je po njegovem mnenju pri svojem delu v Evropskem parlamentu izkazal predvsem kot "pravi domoljub in izvirno politično misleč človek, ki je dal Sloveniji dodatno prepoznavnost", hkrati je po Türkovem mnenju dal svoj pečat pri reševanju balkanskih vprašanj. V zvezi z Balkanom je nekdanji predsednik republike opozoril, da bo po poplavah potreboval temeljito rekonstrukcijo in evropsko pomoč: "In če se sprašujemo, kdo v Evropskem parlamentu je najbolje pripravljen, da sodeluje v tem projektu, je to zagotovo Jelko Kacin."

Kampanja na terenu
Na konvenciji so na kratko povzeli tudi volilno kampanjo Kacinove liste - kot so dejali, so v preteklih tednih obiskali številne občine, nevladne organizacije in podjetja, ki so primer dobre prakse. Na terenu so se, kot so dejali, srečali s konkretnimi težavami, ki jih bodo pomagali odpraviti, in številne dobre prakse, ki jih bodo dali za zgled.

Poleg Kacina na njegovi listi kandidirajo še Polona Sagadin, Dorijan Maršič, Faila Pašić Bišić, Andrej Lavtar, Tatjana Greif, Jure Pucko in Sara Karba.

Kacin sklenil predvolilno kampanjo