Evropska unija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 25 glasov Ocenite to novico!
Tvitopis 10072015
Grki so na nedeljskem referendumu precej prepričljiveje, kot so napovedovale ankete, zavrnili predlog mednarodnih posojilodajalcev o pogojih pomoči. Foto: MMC RTV SLO /EPA
VIDEO
O razmerah v Grčiji s Sl...
VIDEO
Grki predstavili svoj predlog
VIDEO
Grčija pristala na reforme
VIDEO
Odzivi na grški predlog r...
VIDEO
Cipras obljublja nove ref...
VIDEO
Grki zaprosili za nov sve...
VIDEO
Se grška drama preveša v...
VIDEO
V Bruslju pričakujejo nov...
VIDEO
Upniki ostajajo odprti za...
VIDEO
Grčija z novo pobudo za r...
VIDEO
Grki po referendumu negot...
VIDEO
Varufakis podal odstop
VIDEO
V EU-ju številni sestanki...
VIDEO
Grki so glasovali proti
VIDEO
Kaj zdaj čaka Grčijo po NE?
VIDEO
Po anketah so Grki trojki...
VIDEO
Kakšno pot bodo izbrali Grki?

Dodaj v

"Grki so izbrali umiranje na obroke"

170. tvitopis o grškem referendumu in dogajanju v Grčiji
11. julij 2015 ob 06:22,
zadnji poseg: 11. julij 2015 ob 09:08
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Dragi Grki, ne spoštujem vašega referenduma. Vaš Slovenec, ki vam je dal 2.000€," je bil le eden od številnih odzivov na grški referendum in dogajanje v Grčiji v slovenski tvitosferi.

Grki so na nedeljskem referendumu precej bolj prepričljivo, kot so napovedovale ankete, zavrnili predlog mednarodnih posojilodajalcev o pogojih pomoči.

Po več kot 90 odstotkih preštetih glasovnic je postalo jasno, da je proti glasovalo dobrih 61 odstotkov volivcev, 38,7 odstotka pa jih je bilo za sprejetje pogojev, ki so jih Grčiji postavili posojilodajalci v zameno za nadaljevanje pomoči. Udeležba je bila več kot 62-odstotna.

Cipras: Slavimo zmago demokracije
Potem ko je postalo jasno, da so Grki večinsko zavrnili pogoje posojilodajalcev, se je v središču Aten zbralo na tisoče ljudi, ki so slavili z manjšimi ognjemeti, grškimi zastavami in plakati v podporo vladajoči stranki Sirizi. Grški premier Aleksis Cipras je v nagovoru državljanom dejal, da referendumski "ne" ne pomeni preloma z Evropo. "Danes slavimo zmago demokracije in jutri bomo nadaljevali z napori za rešitev krize, pri čemer verjamemo v moč naroda," je dejal. Poudaril je, da bo zdaj prednostna naloga grških oblasti, da vzpostavijo normalno stanje v bančnem sistemu.


Grki v petek poslali konkretne reformne predloge

Grški finančni minister Janis Varufakis je prepričan, da je izid referenduma orodje, da Grčija Evropi poda roko ter da se začne iskanje sprejemljive rešitve. "Poklicali jih bomo, enega za drugim, da najdemo rešitev," je dejal. Grčija je nato v petek zvečer šefu evrske skupine Jeroenu Dijsselbloemu poslala konkretne reformne predloge, ki naj bi jih izvedla v zameno za nova finančna sredstva, so poročale tuje tiskovne agencije. Grčija je pred tem v sredo uradno vložila prošnjo za program pomoči iz stalnega mehanizma za stabilnost evra ESM.

Imeli so čas do petka opolnoči
Grčija je prošnjo za program pomoči iz ESM-ja poslala, potem ko ji je dal vrh območja evra do petka opolnoči čas, da posojilodajalcem predstavi resne in tehtne predloge. Koliko denarja naj bi Grki z novo prošnjo želeli, ni čisto jasno, grški časnik Kathimerini pa poroča, da naj bi bil grški paket težak 12 milijard evrov. To je več od prejšnjih načrtov o osmih milijardah evrov pomoči, razlog pa je, da Atene sedaj za letošnje leto namesto 0,5-odstotne gospodarske rasti računajo na triodstotno krčenje gospodarstva. Na podlagi grških predlogov, ki bodo po zagotovilih Ciprasa konkretni in kredibilni, a tudi "pravični, dostojanstveni in primerni", se bo nato v naslednjih dneh odvil niz dogodkov, ki naj bi odločili o usodi Grčije v evrskem območju.


Mramor: Slovenija je ranljiva za takšne šoke

Finančni minister Dušan Mramor je na petkovi skupni seji odborov DZ-ja za zadeve EU, za finance in monetarno politiko ter za zunanjo politiko, ki poteka na temo grške krize, spomnil, da Slovenija še vedno velja za državo na obrobju, zato mora nadaljevati začrtane ukrepe. Mramor je povedal, da je Slovenija ranljiva za takšne šoke, kar se je ob zadnji zaostritvi grške krize pokazalo na trgih, saj so se zvišali donosi na obveznice. "Volatilnost trga je ogromna," je dejal in dodal, da to ni pomembno le za državni proračun, ampak tudi za podjetja in dobavitelje. Zato se mu zdi zelo pomembno, kaj Slovenija dela za svojo finančno in gospodarsko stabilnost, da bi bila v čim manjši meri obravnavana kot obrobna in tvegana država.

Mi. Li., <a href="https://twitter.com/tvitopis">@Tvitopis</a>
Prijavi napako
Komentarji
zemohudin
# 11.07.2015 ob 06:38
Nikoli sicer nisem razumel namena tega in podobnih člankov s "twit" vsebino... Vsekakor pa so lep pokazatelj siromašnosti inteligence pri veliki večini vpletenih...
Norland
# 11.07.2015 ob 07:03
Veliko neznanja opazam. Nemcija je v zadnjih 100 letih bankrotirala ze 3x in nikoli v svoji zgodovini ni odplacala svojih dolgov! Niti 1 krat!
Norland
# 11.07.2015 ob 06:58
Ce se kdo dela norca iz EU je to Juncker s svojo davcno oazo sredi evrope ki nam letno vsem pokrade nekaj milijard evrov iz naslova neplacanih davkov velikih korporacij!
igorto
# 11.07.2015 ob 07:07
Še Srbijo v EU in koktail za razpad EU bo idealen.
x66
# 11.07.2015 ob 06:40
Grki bodo po svoji pompozni demonstraciji demokracije na njihovem referendumu brez dvoma razumeli, ali celo podprli, mojo pravico in pravico prebivalcev evrocone, da se o morebitni novi pomoči Grčiji tudi slovenci in ostali evropejci odločamo na posebnem referendumu.
luckyss
# 11.07.2015 ob 10:06
Ne vem kako se lahko norčujete iz "lenih" Grkov ker niso zmožni odplačevati svoje dolga..
Smo zmožni mi, ki "smo pridni" odplačevati svojega ?!
DE(j)MOKRA(s)T
# 11.07.2015 ob 07:10
Med kakšnimi ljudmi jaz to živim. Nekateri ki tu najbolj udrihajo po Grkih na volitvah mirno obkrožijo človeka, ki je obsojen korupcije in ne zna pojasniti premoženja, nasprotujejo davčnim blagajnam, potem pa tule pljuvajo po Grkih. Slovenceljstvo na kubik.
PONOS
# 11.07.2015 ob 09:35
Se le delno strinjam z komentatorjem zemohudinom, twiti niso pokazatelj pomanjkanja inteligence,ampak pomanjkanja časa posameznikov,medijska neobjektivnost,politična enostranskost in enoumje.
Če poslušate Peterleta ki je predstavnik krščanske opcije je enigma kako ga je krščansko volilno telo sploh izvolilo.Zanika nauke Jezusa Kristusa in papeža in zanika samega sebe baje bolan od raka podpira pa Monsanto itd...Je oportunist in politik ki gleda izrecno lastno rit.Ne pa tisto kar je prav.
Torej da povzamem 95% vseh zahodnih medijih je v nadzoru elit ki obvladujejo zahod to pomeni da obvladujejo banke,korporacije,politike,medije.Ustvar
jajo pluralnost in zavajajo z raznimi tehnikami in znanstveni triki maso-Hegelian dialect,deli in vladaj itd...Tokrat so to leni Grki in sebični Nemci.V resnici niti eni ne drugi niso krivi za to stanje v Grčiji.Krivi so lastniki bank,po domače bankirji ali lastniki ZDA-ZAHODA.Goldman Sachs in njegove podružnice in nadzorne banke ki so na papirju evropske lastniško pa že dolgo ne več.
In nikakor se ne strinjam z Mencingerjem ,da Slovenija ni nič izgubila in da se pač dolg prenese oziroma prestrukturira na daljše obdobje.Slovenski davkoplačevalci bodo dolg takoj občutili-ker denarja enostavno ni in pozna se v % obresti na obveznice s katerimi lastniki dodatno polnejo lastno malho in dodatno obremenjujejo Slovenijo.ZDA in Eropa je moralno ,etično pokvarjena do samega vrha-vladajo ji megalomanski psihopati.Demokracija je le fasada in iluzija in služi le da masa dobi občutek da o nečem odloča.Dejansko odloča o nič.Če ima lastnik vse pore družbe v rokah imamo de facto fašizem.Grčija je bila le trojanski konj kako še dodatno izcuzati evro davkoplačevalce in kovati dodatni dobiček. Zasebniki ki so posojali Grčiji so natančno vedeli da Grčija ni sposobna dolga vrnit,še več prirejali so njene bilance za vstop v evroobmočje.Zakaj ne bi posojali če tako dobijo nove sužnje in odvisnike?Dobiček se pa veča.Imajo svoje ljudi po EU parlamentu,politike in ECB Draghi bivši Goldman Sachsovec.Živite v iluziji vsi smo sužnji.Nemudoma je potrebno sistem spremeniti in rešiti demokracijo.Ko je zasebno močnejše od demokratične družbe imamo fašizem.
Norland
# 11.07.2015 ob 07:57
@inputoutput

Koliko je levičarska politika uspešna žal ne bomo nikoli vedeli, ker jo desničarska politika iz ideoloških razlogov konstantno drži v šahu..
kop
# 11.07.2015 ob 11:01
Normalno da Angelca ne bo pustila prestrukturiranja dolga. To je dovoljeno le Nemčiji in njihovim zlizancem Poljakom.
Slovenci iz komunizma kot Poljaki. Poljakom 40% dolga odpišejo, Slovencem pa ku*ac u čvar..
To je to. Ne želim si nobenga socializma, kaj šele komunizma.. Ampak dejansko si pa želim da bi te goljufive države enkrat duplo poplačali na nek način to krivico..
Ramus
# 11.07.2015 ob 09:33
"Dragi Grki, ne spoštujem vašega referenduma. Vaš Slovenec, ki vam je dal 2.000€," je bil le eden od številnih odzivov na grški referendum in dogajanje v Grčiji v slovenski tvitosferi"

Vaš slovencelj, ki je dal grškim bankam 2.000 Evrov, bi morali pisati... zakaj pa ne? Saj jih je še več dal NLB-.ju. In kaj imaš od tega dragi slovencelj?
kajuli
# 11.07.2015 ob 09:31
Ker vsi mediji poročajo pristransko, normalen človek ne more vedeti, kaj se je v resnici zgodilo. Ta predlog ni niti slučajno enak prejšnjemu, po prejšnjm evropskem predlogu bi Grki dobili 7mrd EUR, sedaj pa jih bodo dobili 50mrd. Tole je ena taka hudo velika grška zmaga, kapitulirana Evropa pa to seveda zdaj poskuša predstaviti kot svojo zmago. S 50mrd bodo Grki lahko naredili bistveno več, pa tudi kake refforme se bodo lahko šli, če bo volja, medtem ko s 7mrd prej ponujenega denarja bi si lahko samo rit obrisali in ga ne bi bilo več. Mediji pa mi gredo s tem svojim zavajanjem na bruhanje.
Bake
# 11.07.2015 ob 07:59
Edino dejstvo, ki se tu vidi, je to, da je Grčiji zmanjkalo denarja. Pika!

Naj delajo kakršne koli referendume, levica ali desnica, bankrot ali ne bankrot, drahma ali evro, ... - ŠPARAT BO TREBA, oz. živet po svojih zmožnostih!!!
#13
# 11.07.2015 ob 07:48
@anity
Na nek način imaš prav!
Se strinjam, da so se na Grke spravile hijene vseh hijen, potem, ko se Evropa na čelu z Nemčijo ni uklonila željam in kasneje zahtevam teh hijen. To mora biti izhodišče razmišljanja vsakega poštenega&delavnega Evropejca!! Ampak dejstvo je tudi to, da grška javna uprava, tako kot slovenska, ne sledi sistemu vrednot zahodne EU civilizacije. Te pa so jasne! In to mnogo bolj, kot vrednote o katerih je večkrat govora pri nas v Sloveniji ;)
SF-SN
# 11.07.2015 ob 11:12
Kje je kakšna novica kako Ukrajina "prosperira" odkar imajo "proevropske" voditelje?
Povprečna plača se je iz 480$ spustila na 190$, jeseni pa grozi da bodo položnice za plin, vodo in elektriko postale dražje od povprečne pokojnine.
Vse to ob tem, da imajo daleč najbogatejšega predsednika

http://rt.com/op-edge/272986-ukraine-crisis-conflict-maidan/
Barry Soetoro
# 11.07.2015 ob 10:49
Zanimivo, grkom ne privoščimo dostojnega življenjskega standarda, čeprav nas ni v bistvu tega niti nihče vprašal, svojim tajkunom in birokratom pa, čeprav so nam vzeli neprimerno več in lahko zanje sami potrdimo, da so lopovi, medtem ko o grkih ne vemo skoraj nič.
Še bolj zanimivo je klečeplazenje za Nemčijo, kar rečejo oni, je pravzaprav isto kot tisto na kar smo sami mislili, mogoče nam je res usojeno, da smo za vedno njihova priležnica. Nemci imajo problem z Grki, ne Slovenci, tudi denar smo jim posodili v zameno za razne kompenzacije, z daleč največjim in skoraj edinim uvoznikom, zdaj pa lajamo skupaj z njimi, na ukaz. Grčija se nas nič ne tiče, z njimi poslujemo in debatiramo tako malo, da skoraj ni omembe vredno, propaganda proti Grčijio je pa pri nas taka. Kot bi nas prišli sem slačiti iz gat.
Najbolj žalostno pa je, da so tudi nas očitno uničili Nemci, dokler smo poslovali z balkanom, smo imeli izredno ugodne upokojitvene pogoje, soliden standard, predvsem pa neprimerno bolj zdravo in pokončno moralno držo, rasa nekdanjih gospodarjev nam je samo v pogubo, ne glede kaj pravijo uradne statistike, zaradi katerih nima nihče od normalnih Slovencev kaj več v žepu. Saj to je prava umetnost zavajanja in laganja v oči, zato delujejo čarovniški triki, ker si gledalci želimo verjeti, ker hočemo doživeti tisto otroško navdušenje ob pogledu na nerazložljive čudeže, pa gre seveda samo za dim in zrcala, ki so nam pričarala iluzijo srečnih in svobodnih evropejcev. Nisem še slišal Grka, ki bi lajal na luno, da so revni zaradi do grla zapufanih Slovencev, tudi Rusi se niso zmrdovali nad nami, odkar se pajdašimo z Nemci, nas grdo gledajo vsi, najbolj pa smo skregani sami s seboj, zaradi stvari, ki naj bi se dogajala skoraj pred stoletjem, pa zanje sploh nismo vedeli. Kdo bi si mislil, celo življenje smo se učili alternativno zgodovino in živeli kot krošnjarji, danke Deutshland, da ste nam odprli oči in nas spoznali z novimi prijatelji, pa še starih so se nam pomagali znebiti.
Pigglet
# 11.07.2015 ob 10:42
@luckyass
Evo, pa si zadel žebljico na glavico!!! Tega seveda se ne bodo spraševali kritiki Grčije. Ob dejstvu, da je brezposelnost še dvakrat večja kot v Sloveniji-pa imamo že mi štalo in krizo... Da večino proizvodnje krojijo tuji lastniki in EU prek kvot...Ni mi do zagovarjanja Grkov ampak ko se te velekapital spravi potopiti, te potopi. A se je že kdaj kdo vprašal, kakšno vlogo imajo revizijske hiše??? Pa ne z učbeniškimi odgovori, ki jih poznamo vsi. Pojdite malo v polje zarotništva....
meteoriterain
# 11.07.2015 ob 10:40
Tisti ki talajo minuse so lepo indoktrinirani s pomočjo pro-globalističnih medijev.
cerera
# 11.07.2015 ob 09:59
Evropska unija je na začetku gospodarskega sodelovanja evropskih držav leta 1951 štela samo 6 članic in sicer Belgijo, Nemčijo, Francijo, Italijo,Luksemburg in Nizozemsko

ZAKAJ SO ODPRLA VRATA OSTALIM DRŽAVAM?

interes po KAPITALU in MOČI......beri pohlep!!
Norland
# 11.07.2015 ob 07:53
@mike1968

Predlogi so si bili vedno zelo podobni, a v trenutku ko so grki pristali nanje, so nemci zahtevali še več.
Že dolgo je jasno, da v grčiji ne gre za finančno vprašanje, temveč za politično, ideološko.
Angelca ne bo nikoli popustila socialistom, ker jih hoče uničit.
cerera
# 11.07.2015 ob 09:55
Grčija je v Sloveniji.

Sam mi za Francijo in Italijo ter Nemčijo (ki diktira ) nismo bili še dovolj aktualni za vlagajnje...

gremo po čisto istih stopinjah..in kar je najhuje ostajamo hlapci BRUSLJA.
PONOS
# 11.07.2015 ob 09:50
Lastniki bank in korporacije premeteno izkoriščajo svoje nastavljence,in prenašajo zasebni dolg na državno na EU institucije na nas davkoplačevalce.
Formula je zelo enostavna-Ustvariš trojanskega konja,podkupiš politike države,ustvariš pluralnost in podpreš tistega ki sodeluje v barabiji,ko je dolg prevelik se enostavno vse skupaj prenese na davkoplačevalce-zakaj bi ljudje dobro živeli-NE SMEJO-morajo ostati sužnji zato jim je treba jemati-jemati-namesto da bi ustvarili boljši svet Venus project ali za zaačetek UTD sistem ki rešuje veliko.Tehnologija ne spi in delovnih mest zmanjkuje je naravna ciklika.
Mašina lastnikov tako dobro deluje da jo je težko prekiniti.Siriza je bila le manjši pesek.Grki nimajo nič za izgubiti,lastniki tudi ne zato ni težav,največ bodo izgubili evro davkoplačevalci.Angela Merkel in ostali se zavedajo natega, pa ne morejo nič zato so politiki ZDA zdaj potegnili na plano reparacije.Nemci so največji sužnji in je le vprašanje časa ko bo to narod pogruntal-Nemci niso neumni.Zato vse skozi napovedujem da bo Rusija postala supersila številka 1.Iz leve bo imela Kitajsko iz desne pa najprej skrito potem javno Nemčijo,Francijo-Anglija ima status quo...zato ker je etično,moralno boljša in to še v času Putina.
Kdor ne verjame bo moral verjeti.
bojanvasiljevic
# 11.07.2015 ob 09:36
...ko zmanjka papice ali pa ko jih odtržejo od seska se začne dreti... poznamo take... eni pač potem odrastemo in živimo v kapitalizmu... drugi pa še naprej živijo socializem.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/bankers-celebrate-bonuses-like-the-financial-110953

Kar se pa tiče Fucking the EU, vprašajte Nulandovo od kod le to prihaja. Pa je Merklova veliko bolj tiho, ker je pač to izjavil predstavnik svetovnega policaja. Od tam so tudi uvozili krizo, samo nič ne de, grki so za vse krivi.
Follow Me
# 11.07.2015 ob 09:11
Na tvitih je veliko desnosučnih in ljubiteljev velike vodje :D
B in .
# 11.07.2015 ob 12:48
Cel svet je brezupno zadolžen. ZDA, Kitajska, itd.
Komu in od kod njim ta denar, na stotine miljard in bilijonov ... se kdo vpraša?
Kje plačajo davek od dobička iz finančnih poslov itd.
evropool
# 11.07.2015 ob 08:24
...zeh,....
meteoriterain
# 11.07.2015 ob 07:43
Rahlo do pretežno neokusno je to udrihanje po Grkih.
whitwice
# 11.07.2015 ob 07:21
Dejmokrast
Zanimivo da ti veš koga ti ljudje volijo in trdiš da nasprotujejo davcnim blagajnam. Kaj nam bodo volitve. Drugič naj se tebe vpraša pa boš ti za vsakega posebej povedal koga bo volil. Jao.
zemohudin
# 11.07.2015 ob 19:09
PONOS
Se le delno strinjam z komentatorjem zemohudinom, twiti niso pokazatelj pomanjkanja inteligence,ampak pomanjkanja časa posameznikov,medijska neobjektivnost,politična enostranskost in enoumje.

No, ampak inteligenca je kako znamo razmišljati, dojemati okolico, razumeti globji pomen dogodkov, obvladovati misli itd. To se pa potem izrazi v samih "twitih". (tudi tvoji razlogi, ki si jih napisal, samo kažejo na manjko inteligence vpletenih; ker v nasprotnem primeru bi si človek, ki ga stvar zanima in jo hoče pokomentirati, tudi vzel čas, da to lahko stori objektivno).
Drugače pa plus za komentar.
dvorednik
# 11.07.2015 ob 17:19
Prav takšno umiranje na obroke čaka tudi EU in vse nas.
marque
# 11.07.2015 ob 17:09
Miro Petek naj gre malo na predavanja zgodovine... mu manjka znanje o antiki
dirtydean1
# 11.07.2015 ob 15:47
jaz nisem nikomur dal niti centa... vrniti pa bom moral jaz, na žalost...
meteoriterain
# 11.07.2015 ob 12:25
Twitter je pljuvalnik
mb128
# 11.07.2015 ob 12:21
Hm, Twiter kot VIP virtualna subkultura?!
Ne vem, ne bi se ravno strinjal s tem. Je samo virtualen pragozd kjer raste marsikaj, kjer je lahko (skoraj) vsak zvezda za 5. minut!
bzovc
# 11.07.2015 ob 10:32
Imejmo še mi REFERENDUM o temu ali jim še kaj damo? Pa vrnejo naj vse v pogodbenih rokih. Ampak jaz mislim, da bodo Grki preje potrošili denar, kot se mi zmenili za referendum (ustava, poslanci, humanost, solidarnost.....).
rooster
# 11.07.2015 ob 08:58
"Grki so izbrali umiranje na obroke"

Grki so izbrali okrevanje na obroke

tokrat na realni finančni osnovi, ne pa na življenju v oblakih kot zadnjih 40 let
anity
# 11.07.2015 ob 07:27
Vse kar je pomoc uredila, je bila resitev tujih(nemskih in francoskih) bank. Zahtevajo pa zategovanje pasu Grkov, da jim vrnejo denar, ki so ga vlozili tujci v svoje banke, da niso bankrotirale.
pan
# 11.07.2015 ob 07:19
Še enkrat: OXI ! ! !
MartinEs
# 11.07.2015 ob 09:32
@meteoriterain
Rahlo do pretežno neokusno je to udrihanje po Grkih.

Zakaj že? Zaslužili so si! Zagonili so za 300 milijard evrov tujega denarja! Neokusno je za moje pojme bilo edino ploskanje Ciprasu v evropskem parlamentu! Tam zgleda velja ista mentaliteta kot v Grčiji...za čim manj dela je treba pokurit čim več denarja!
vojnaslo91
# 11.07.2015 ob 08:20
anity # 11.07.2015 ob 07:27
Najprej a je pomoč, če Grkom posojaš, da le ti poravnavajo svoje obveznosti? ...se strinjam... to ni pomoč... to je potuha. Grški ljudje, ki trpijo... hmm trpijo? A tiste države, ki imajo nižji BDP od Grčije ne trpijo?... pač trpijo, ker jim nekdo zmanjšuje pravice, ki niso zasluge grškega dela. Verjamem, da je to tudi neko vrsto trpljenja, to da ljudi postaviš na realna, trda/trdna tla.
A Grki rešujejo nemške in francoske banke... kot prvo je bilo v Grčiji prisotno veliko zasebnih bank, ki so kupile domače banke banke... vsaj še Italija, Ciper, Španija... za Rusijo, ne vem ... so ustvarile dobiček?... ne vem, mogoče... lahko tudi izgubo... saj Grki niso vračali denarja... lastniki pa so te banke prodali nazaj po smešno nizkih cenah.
Centralna banka Grčije je dovolila poslovanje teh bank, ki so kao bile škodljive gršemu gospodarstvu. Je kdo iz strani Grkov priznal odgovornost... nisem slišal da bi Grki koga zaprli.

Po tvoje smo reševali banke? Jaz pravih argumentov še nisem slišal.
A so jih reševali Grki? Niso jih. So jih reševali Nemci in Francozi? So jih saj so njihove... ampak Grki so še naprej dolžni. To da so trpeli... jih ni opralo krivde... še zmeraj so dolžni.
Smo jih reševali mi? So jih reševale države, ki imajo manjši BDP od Grčije?
So jih reševale. In še zmeraj jih rešujemo.

In zdaj pride Cipras, ki nas obtoži, da smo mi krivi... ker jim nočemo več pomagati... ampak želimo samo svoje nazaj. Se nam je Cipras opravičil... nas je prosil za pomoč? Ne ignoriral nas je in se šel pogajat z Nemčijo in Francijo. Prosil je, da mu Francija in Nemčija odpusti dolg, ker ga Grčija ni sposobna: ne odplačat... ne servisirat... ne vzdrževat zdržen svoj dolg... ne plačevat obveznosti do upnikov. Grčija ni sposobna nič... a izsiljuje.

A je kdo vprašal nas male? Ne, ignorirali so nas...
In potem pride Cerar... v radikalnem časopisu Mladina(, časopisu ki podpira tak način življenja Grkov,.. preko svojih zmožnosti...)... in ga poimenujejo Cmerar...

http://www.mladina.si/167669/rolanje-po-sceni/
Cmerar in General Glanzkopf sta dosegla kompromis – ministre v prihodnje ne bo volil državni zbor. (potrjeval jih bo ameriški, na predlog nemškega veleposlanika press)
(Pojma nimam kako država dopušča tako "satiro", ki to ni satira ampak gre samo za obračunavanje s političnimi nasprotniki... ki se borijo za iste "leve" volivce.)

... človek ki je bil sposoben udariti po mizi in je zahteval, da smo zraven... kapo dol bi rekel Srečko Katanec.
vojnaslo91
# 11.07.2015 ob 08:29
DE(j)MOKRA(s)T # 11.07.2015 ob 07:40
No vidiš, o tem govorim, niste sposobni razumeti. Kapitalizem se konča, če ljudje niso več pripravljeni vračati dolgov bank.
--------------------------------
Ti ki vse razumeš.... ha,ha,ha.

Grčija se je šla kapitalizem... in ker je videla da v kapitalizmu ni sposobna živet... se je odločila za socializem. Socializem to je za tiste, ki so nekonkurenčni, ...za tiste, ki niso sposobni ustvarjati dodane vrednosti...

...ko zmanjka papice ali pa ko jih odtržejo od seska se začne dreti... poznamo take... eni pač potem odrastemo in živimo v kapitalizmu... drugi pa še naprej živijo socializem.

vojnaslo91
# 11.07.2015 ob 07:35
DE(j)MOKRA(s)T # 11.07.2015 ob 07:10
Med kakšnimi ljudmi jaz to živim.
--------------------------------------
Slovenci želimo Grkom samo dobro. To pa je življenje po lastnih zmožnosti. To pomeni, da ko imamo probleme ne pokličemo "pravoslavne brate" (majko Rusijo) na pomoč in istočasno kličemo ZDA na pomoč... To ne gre.
Socializem se konča ko zmanjka tujega denarja...
Da so za težave Grčije krivi tisti, ki volijo Janeza Janšo?!?! Kako že poje Josipa Lisac? "Magla svuda, magla oko nas iz daljine..."
whitwice
# 11.07.2015 ob 07:01
Zanimivo da se toliko govori o demokraciji in o tem da so se ljudje dejansko sami odlocali na tem referendumu nihče pa se ne vpraša če je to res demokracija da vlada napove referendum in ga izpelje že čez en teden folk pa glasuje ne da bi poznal tud 5% dejanskega referendumskega vprašanja. Komu je bil pol ta referendum namenjen? En sam populizem, niti d od demokracije ni takšna izvedba referenduma in bi bilo prav da bi ga njihova ustavna sodišča prepovedala saj so z njim kršl celo lastno zakonodajo. Tako kompleksnih stvari pač ne moreš prelagat na rajo ker so itak glasoval samo proti grdi eu ki izsiljuje s pogoji nihče pa ni imel pojma kakšni dejansko te pogoji so.
vojnaslo91
# 11.07.2015 ob 14:01
twiter je za tistega, ki ga zna rabit....
je pač kot vsak drugi računalniški program... samo orodje
če se ti zdi brez veze... ga še zmeraj lahko uporabljaš
za priljubljeno zbirko člankov, ki si jih že prebral... pa jih želiš še enkrat kasneje prebrati na drugem računalniku
podobno je z ostalimi rečmi

na njem najdeš tako resne stvari kot greznico
DE(j)MOKRA(s)T
# 11.07.2015 ob 07:40
@vojnaslo91
No vidiš, o tem govorim, niste sposobni razumeti. Kapitalizem se konča, če ljudje niso več pripravljeni vračati dolgov bank.
mike1968
# 11.07.2015 ob 07:50
Včeraj smo spet lahko videli, da nas ima Cipras za norca. Videli pa smo lahko, da ima za norca tudi svoje ljudi, ker je dal EU enak predlog, varčevalnih ukrepov, kakšnega so grški volilci na referendumu zavrnili.

Kdo se spet dela norca? Tokrat iz svojih ljudi......NADALJEVANJE NA:

http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/
post/133789/koga-imate-za-norca
vojnaslo91
# 11.07.2015 ob 07:23
"Grki so izbrali umiranje na obroke"
---------------------------------
http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/
grcija.html
....em je postala prva članica iz razvitega sveta, ki je bankrotirala, ker ni plačala obveznosti tej ustanovi, piše Forbes. Običajno se je to dogajalo državam kot sta Somalija ali Zimbabve.
Za Grke to nikakor ni prvo srečanje z bankrotirano državno blagajno. Pravzaprav je država po letu 1800 v bankrotu preživela več kot polovico let.
---------------------------------------------
Grki umirajo na obroke... že zelo... zelo... zelo dolgo. In za tak način življenja so si sami krivi.
mike1968
# 11.07.2015 ob 07:48
Koga imajo za norca Grki oziroma njihovi voditelji? To vprašanje se mi pojavlja že zadnja dva oziroma tri tedne.

Izhajal bom iz dveh meni poznanih življenjskih zgodb........... NADALJEVANJE NA:

http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/
post/133789/koga-imate-za-norca
inputoutput
# 11.07.2015 ob 07:17
S poudarjenim tvitom se zelo strinjam. Vendar je Cipras zdaj udaril čisto kontro, tko da ne vem kaj je bilo s tem referendumom, povsem brez veze.

Vendar pa se zelo jasno vidi to, da je Cipras z napovedovanjem skrajno levičarske politike pogorel v prve pol leta. On je namreč mislil zdraviti rane, ki so nastajale 40 let, z nekimi levimi potezami. Skoraj takoj je moral pokazati, kar je tudi empirična potrditev, da levičarska politika ne more biti uspešna, saj se država sesede sama vase. Če ne drugega pokaže, da levičarska politika vodi v še večjo revščino, kar pomeni, da levičarji vstopajo v takšno ureditev zavestno, da bi sicer ugonobili sebe, vendar vedoč, da bistveno manj, kot pridne in delavne ljudi. In to je njihov cilj, pobiti na tla preveč uspešne, da bi se sami bolje počutili. V bistvu empirija pokaže, da so vzgibi nizkotni.
Tvitopis
link
To ni bodeča žica, to je "srebrna spirala zaupanja in varnosti"
13. november 2015 ob 07:57 "Prav takšne 'tehnične ovire' je pred dvema mesecema Orban postavil. Da je nehumano in neevropsko, so dejali," je bil eden od številnih odzivov v slovenski tvitosferi na postavljanje tehničnih ovir ...
Več novic ...
Kazalo