Evropska unija
slice
Največ otrok ima neporočene starše v Franciji, Slovenija druga
Grčija ima največ poročenih staršev, 21. april 2018 ob 13:29 V EU-ju se je leta 2016 večina otrok rodila neporočenim staršem v osmih državah, prav tako v osmih pa se je na drugi strani kar dve tretjini otrok rodilo poročenim.
25
Murska Sobota bo še to poletje dobila dolgo pričakovano južno obvoznico
15
21. april 2018 ob 10:33 Skrajni severovzhod naše dežele je bil tudi zaradi slabih prometnih povezav dolga desetletja slabše razvit in je prebivalcem nudil slabše možnosti za kakovostno življenje.
Arbitraža: predsednik Sodišča EU-ja za reševanje po 273. členu; Slovenija vztraja pri 259.
171
20. april 2018 ob 19:59 Predsednik sodišča EU-ja Koen Lenaerts namesto 259. člena pogodbe EU-ja, ki ga je sprožila Slovenija, predlaga reševanje spora v okviru 273. člena.
Evropski poslanci in poslanke pozivajo k zaščiti novinarjev in žvižgačev
13
19. april 2018 ob 19:53 Evropski parlament je sprejel nezavezujočo resolucijo, ki poziva EU in njegove članice k boljši zaščiti novinarjev in žvižgačev.
Angela Merkel pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja
24
19. april 2018 ob 18:41 Nemška kanclerka Angela Merkel se je sešla s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja.
Zelena luč Bruslja za Makedonijo in Albanijo - pri slednji pomisleki Evropska komisija je priporočila začetek pristopnih pogajanj z Makedonijo in Albanijo. Odločitev morajo sicer sprejeti članice EU-ja s soglasjem - predvidoma bodo o tem odločale junija.
99
Poljska s sečnjo v enem največjih evropskih pragozdov kršila pravo Sodišče Evropske unije je v tožbi Evropske komisije proti Poljski razsodilo, da je Poljska s sečnjo v gozdu Beloveška pušča, ki velja za enega največjih evropskih pragozdov, kršila pravo Evropske ...
27
Zagreb: Hrvaška z zavračanjem arbitražne odločitve ne krši prava EU-ja Hrvaška vlada je po zaprti seji, na kateri je sprejela pisni odgovor na slovensko pritožbo Evropski komisiji glede arbitraže, sporočila, da je njen odgovor v skladu s pogodbo o delovanju v EU-ju.
65
Macron: V Evropi poteka državljanska vojna za demokracijo Francoski predsednik Emmanuel Macron je posvaril, da se zdi, da "poteka evropska državljanska vojna med liberalno demokracijo in avtoritativnimi težnjami, ki so v vzponu".
106
Število Slovencev v Nemčiji se povečuje, kmalu bodo presegli število 30.000 Po podatkih nemškega statističnega urada je konec leta 2017 v Nemčiji živelo 29.295 Slovencev, od tega 15.760 moških in 13.530 žensk.
108
Evropska komisija sprožila preiskavo: resne grožnje demokraciji na Madžarskem Zaradi " obstoja očitne nevarnosti resne kršitve temeljnih vrednot Evropske unije " evroposlanka Judith Sargentini v osnutku poročila o preiskavi stanja na Madžarskem predlaga sprožitev sedmega ...
224
Erjavec: Srečanje v Bruslju bo poskus, da se Hrvaško prepriča o spoštovanju arbitraže Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, pravi, da Slovenija predlog Evropske komisije za ustno obravnavo glede arbitraže v Bruslju 2. maja razume kot p oskus, da se prepriča Hrvaško ...
96
Članice EU-ja podelile milijon državljanstev; Slovenija 1.297 Države članice Evropske unije so leta 2016 podelile državljanstvo 995.000 ljudem, kar je 150.000 več kot leto pred tem.
93
Slovenskih 17 evrov pomeni najvišje stroške dela med novimi članicami EU-ja Stroški dela na uro so v Evropski uniji zelo različni - gibljejo se od bolgarskih 4,9 evra do danskih 42,5 evra. Je pa Slovenija s 17 evri na vrhu med najnovejšimi članicami Unije.
94
Pedagoškim delavcem primanjkuje kompetenc pri reševanju stisk šolajoče mladine Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani so se lotili projekta, ki bi bodočim pedagoškim delavcem na področju vzgoje in izobraževanja dal orodja za premoščanje socialnih in čustvenih stisk šolajočih otrok ...
2

Izbor
Kazalo