Evropska unija
slice
Tusk po srečanju s Trumpom: "Nisem stoodstoten, da imamo skupno stališče glede Rusije"
Več tisoč ljudi v Bruslju protestiralo proti Trumpu, 25. maj 2017 ob 15:21 Ameriški predsednik Donald Trump se je v Bruslju srečal z vodilnimi predstavniki Evropske unije. Trump po srečanju ni dajal izjav.
87
Brez dogovora v Bruslju - Grčija ostaja brez svežega obroka posojil
47
23. maj 2017 ob 17:11 Evrskim finančnim ministrom se tudi po 9 urah zasedanja ni uspelo dogovoriti o izplačilu svežega obroka pomoči Grčiji.
Bruselj Slovenijo poziva k "znatnemu fiskalnemu naporu" in zdravstveni reformi
66
22. maj 2017 ob 17:01 Slovenija je iz Bruslja dobila nova priporočila za proračunsko in reformno ukrepanje v tem in prihodnjem letu, ki so zelo podobna lanskim. Za ministrstvo za finance so ta pričakovana.
Med 19. in 25. junijem začetek prvega kroga pogajanj o brexitu
3
22. maj 2017 ob 18:58 Glavni pogajalec Evropske unije Michel Barnier poudarja, da je njegov cilj uspešen brexit. Po njegovih besedah se bo prvi krog pogajanj začel v tednu med 19. in 25. junijem.
Hrvaška lahko izjemoma uporablja izraz teran, a to "ostaja le slovensko vino"
80
19. maj 2017 ob 16:37 Evropska komisija je sprejela delegirano uredbo, ki opredeljuje omejeno izjemo za označevanje hrvaških vin z nazivom sorte teran.
V Piranskem zalivu incident med slovenskimi in hrvaškimi policisti V Piranskem zalivu naj bi prejšnji teden prišlo do incidenta in merjenja mišic med slovenskimi in hrvaškimi policisti. Slovenska policija naj bi ščitila ribiško ladjo, hrvaški pa naj bi jih pregnali.
165
Evropski parlament zahteva preiskavo preganjanja homoseksualcev v Čečeniji Poslanci evropskega parlamenta so sprejeli resolucijo, ki čečenske oblasti poziva, naj ustavijo preganjanje istospolno usmerjenih moških in od ruskih oblasti zahteva takojšnjo preiskavo.
51
Novo vojaško poveljstvo EU-ja bo uradno vzpostavljeno po britanskih volitvah Obrambni ministri Evropske unije so v Bruslju sprejeli sklepe o uresničevanju varnostnih in obrambnih načrtov.
24
Sistematični nadzor na meji še vedno buri duhove V Evropskem parlamentu v Strasbourgu so v sredo zahtevali spremembo uredbe, katere izvajanje je nedavno povzročilo dolge kolone na slovensko-hrvaški meji.
48
Poljska kljubuje tudi po opozorilu: Beguncev ne bomo sprejeli Poljski pravosodni minister Mariusz Blaszczak je kljub opozorilom Evropske unije zavrnil sprejemanje beguncev na Poljsko po načrtu premeščanja in preseljevanja Evropske komisije.
87
EU zaradi kršenja temeljnih pravic uvaja stroge sankcije proti Madžarski Evropski parlament je sprejel resolucijo, v kateri ugotavlja, da je stanje glede temeljnih pravic na Madžarskem tako resno, da opravičuje sprožitev formalnega postopka, v katerem bi ugotavljali, ali ...
93
Znova opozorilo Poljski in Madžarski, ker nista sprejeli niti enega begunca Evropska komisija je članice EU-ja opomnila, da je skrajni čas za uresničitev zavez v sklopu premeščanja in preseljevanja beguncev, zato je še posebej opozorila Madžarsko in Poljsko, ki iz Grčije in ...
90
Dovoljenje Hrvaški za uporabo imena teran v sklepni fazi Evropska komisija je minuli petek sprožila pisni postopek za sprejetje akta, ki Hrvaški omogoča izjemo pri uporabi imena teran, postopek pa naj bi se končal v četrtek dopoldne. Po neuradnih ...
29
Tajani: Okrepiti moramo nadzor nad zunanjimi, ne notranjimi mejami EU-ja S sporočilom "Evropa je mir" se je predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani mudil na obisku v čezmejnem prostoru Goriške. Sožitje je dober zgled v zavračanju populističnih teženj, je dejal.
25
Pogajalec Barnier irske poslance pomirjal glede brexita Glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier se je ob obisku na Irskem s poslanci pogovarjal o edini kopenski meji z Veliko Britanijo in drugih vidikih brexita za Irsko.
10

Kazalo