Evropska unija
slice
Cerarja skrbi molk komisije glede arbirtaže. Slovenija bo zoper Hrvaško vložila tožbo.
Iztekel se je rok, po katerem Slovenija lahko nadaljuje s tožbo, 18. junij 2018 ob 15:04 Evropska komisija ne bo podala mnenja v povezavi s tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava, ki je posledica hrvaškega nespoštovanja arbitražne sodbe o meji med državama.
182
Seehofer dal Merklovi še dva tedna časa za rešitev "migrantskega vprašanja"
18. junij 2018 ob 15:01 Nemški notranji minister Horst Seehofer je nekoliko popustil pri zahtevi, da bi morala Nemčija na svojih mejah zavračati vse migrante, ki so jih registrirali že v drugih državah Evropske unije.
Bruselj podaljšal sankcije proti Rusiji
20
18. junij 2018 ob 14:25 Evropska unija je še za eno leto podaljšala sankcije proti Rusiji. Te je uvedla po tem, ko si je Rusija, z voljo tamkajšnjih prebivalcev, priključila ukrajinski polotok Krim.
Med vrhunskimi dosežki in zahtevo po konkurenčnosti: evropska kultura po letu 2020
1
18. junij 2018 ob 09:26 Pred državami članicami EU-ja je predlog novega programa Ustvarjalna Evropa , torej programa za kulturne in ustvarjalne sektorje za obdobje med letoma 2021 in 2027, ki ga je Evropska komisija ...
Trgovinski sporazumi z Azijci po hitrem postopku kot alternativa gospodarski vojni z ZDA
32
18. junij 2018 ob 06:20 Evropska komisija v času, ko grozi gospodarska vojna z ZDA, hiti s sprejemanjem novih trgovinskih sporazumov z nekaterimi gospodarsko pomembnejšimi azijskimi državami.
Učenje slovenščine s pomočjo igre v inovativnem učnem e-okolju Učenci še danes pri pisanju v slovenskem knjižnem jeziku delajo podobne napake, kot so jih generacije pred njimi, čeprav je morda prvi vtis drugačen.
12
Nova EU-avtorska direktiva: davek na spletne povezave, samodejni filtri za prepoznavanje vsebin ... Nova evropska direktiva o avtorskih pravicah, ki naj bi jo Evropski parlament sprejel, je sprožila številne peticije proti njej, saj naj bi na račun avtorskih pravica lahko omejevala svoboščine ...
73
Mayeva preživela glasovanje - parlament zavrnil dopolnila zakona o brexitu Spodnji dom britanskega parlamenta je na dvodnevnem glasovanju zavrnil amandmaje, ki jih je predlagala lordska zbornica, s čimer so poslanci precej na tesno podprli premierko Thereso May.
4
Članice EU-ja sprejele povračilne ukrepe na Trumpove carine Države članice Evropske unije so soglasno sprejele povračilne carine na uvoz ameriškega blaga v vrednosti 2,8 milijarde evrov, poročajo viri pri Evropski komisiji.
26
Institucije EU-ja za poenotenje pogojev za pridobitev mednarodne zaščite Evropska komisija, Svet EU-ja in Evropski parlament so v Strasbourgu dosegli dogovor o t. i. kvalifikacijski uredbi o pogojih za pridobitev mednarodne zaščite oziroma o poenotenju teh pogojev.
44
K. Grabar Kitarović: "Vmešavanje EU-ja v arbitražni spor bi bilo kontraproduktivno" Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je po srečanju s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom v Bruslju dejala, da ta ni opredeljen glede vprašanja arbitraže o meji med Slovenijo in ...
57
Merkel: Zavračanje prebežnikov bi EU-ju močno škodovalo Nemška kanclerka Angela Merkel je glede spora z notranjim ministrom Horstom Seehoferjem o migracijski politiki dejala, da bi zavračanje prebežnikov na nemški meji " močno škodovalo " Evropski uniji.
159
Evropski parlament eno izmed dvoran poimenoval po Jožetu Pučniku Evropski parlament je na pobudo evropskega poslanca Milana Zvera v ponedeljek sprejel odločitev, da se ena od konferenčnih dvoran v Evropskem parlamentu poimenuje po Jožetu Pučniku.
135
Evropski poslanci zaradi okvare vlaka obstali sredi francoskih polj Več sto poslancev in uradnikov Evropskega parlamenta, ki so bili iz Bruslja z vlakom namenjeni na plenarno zasedanje v Strasbourg, je zaradi okvare na električnem omrežju za približno štiri ure ...
29
Mladi se lahko prijavijo za brezplačno odkrivanje Evrope Evropska komisija je sporočila, da bo v torek opoldne začel teči 14-dnevni rok, v katerem se lahko mladi prijavijo za brezplačne vozovnice v okviru nove pobude DiscoverEU (OdkrijEU), s katerimi bodo ...
21

Izbor
Kazalo