Evropska unija
slice
Plenković: Odločitev sodišča EU-ja ne bo povzročila vračanja beguncev, ki so šli čez Hrvaško
Avstrija ima rešene skoraj vse prošnje za azil, 27. julij 2017 ob 13:38 Hrvaški premier Andrej Plenković je povedal, da odločitev sodišča Evropske unije o odgovornosti Hrvaške za obravnavanje prošenj za azil ne bo prispevala k vrnitvi večjega števila beguncev iz ...
69
Pravobranilec: Sodišče EU-ja naj zavrne madžarsko-slovaško tožbo glede begunskih kvot
33
26. julij 2017 ob 17:09 Generalni pravobranilec Sodišča EU-ja je podal mnenje, da bi moralo sodišče zavrniti tožbi, ki sta ju decembra 2015 vložili Slovaška in Madžarska, s katerima zahtevata odpravo kvot za porazdelitev ...
Poljska bruseljske ukrepe označuje za izsiljevanje
53
26. julij 2017 ob 18:51 Evropska komisija je zaradi sporne reforme pravosodja sprejela nekatere ukrepe proti Poljski, a se ni odločila za uporabo 7. člena pogodbe EU-ja, ki v skrajnem primeru predvideva odvzem glasovalnih ...
Evropska komisija po Erjavčevem pismu ponovila svoje stališče do arbitraže
78
26. julij 2017 ob 16:51 Evropska komisija je v odzivu na pismo zunanjega ministra Karla Erjavca ponovila svoje stališče do arbitraže med Slovenijo in Hrvaško.
Sodišče EU-ja: Med begunskim valom bi morala prošnje za azil sprejemati Hrvaška
98
26. julij 2017 ob 17:45 Evropsko sodišče je odločilo, da dublinska uredba, ki določa, da prosilci za azil prošnje vložijo v prvi državi članici, v katero vstopijo, velja tudi v t. i. izjemnih okoliščinah.
Evrski petstotaki se počasi poslavljajo, z menjavo v bankah se ne mudi Centralne banke od predvidoma konca prihodnjega leta ne bodo več dajale v obtok bankovca za 500 evrov. Zlasti starejši ljudje in gotovinski varčevalci se zato bojijo za svoje prihranke.
67
EU pričakuje od Turčije vladavino prava in temeljne svoboščine EU od Turčije za napredek v odnosih pričakuje nujne konkretne pozitivne korake na področju vladavine prava, temeljnih svoboščin in v dvostranskih odnosih s članicami.
29
Na zunanjih mejah EU-ja lani zasegli za 670 milijonov evrov ponaredkov Po zadnjih ocenah Evropske komisije so carinski organi leta 2016 na zunanjih mejah EU-ja zasegli več kot 41 milijonov ponarejenih izdelkov v skupni vrednosti več kot 670 milijonov evrov.
12
Hrvaška lahko od zdaj uporablja ime teran V veljavo je stopil delegirani akt Evropske komisije, ki Hrvaški dodeljuje omejeno izjemo pri uporabi imena teran. Slovenija je napovedala tožbo, medtem ko je za Hrvaško zgodba končana.
82
ECB (pričakovano) ohranja stanje: obrestna mera ostaja nespremenjena Svet Evropske centralne banke (ECB) na seji v Frankfurtu pričakovano ni spreminjal monetarne politike.
13
Evropska komisija Poljski grozi z odvzemom glasovalnih pravic Poljska je zaradi načrtovane sporne pravosodne reforme iz Bruslja dobila ostro svarilo, da je zelo blizu sprožitev 7. člena pogodbe Evropske unije, v bruseljskem žargonu imenovanega "jedrska bomba".
115
Židan: Tožba proti Evropski komisiji zaradi terana najpozneje do konca avgusta Slovenija bo tožbo proti Evropski komisiji zaradi dodelitve izjeme Hrvaški pri uporabi imena teran vložila najpozneje do konca avgusta, je v Bruslju sporočil kmetijski minister Dejan Židan.
44
Židan: Največjo kazen lahko nepoštenim trgovskim praksam zadajo potrošniki Evropska komisarka za pravosodje in potrošnike resno razmišlja o samostojni preiskavi evropskega trga, kar bi lahko bila osnova za pravno ukrepanje proti nepoštenim trgovskim praksam.
24
EU in Združeno kraljestvo zagrizla v "kislo jabolko" brexita Evropska unija (EU) in Združeno kraljestvo sta v Bruslju začela drugi krog pogajanj o t. i. brexitu, na katerih se bosta prvič vsebinsko lotila najbolj perečih vprašanj.
16
Nad tihotapce s prebežniki tudi z omejitvijo izvoza čolnov v Libijo Zunanji ministri Evropske unije so na zasedanju v Bruslju sprejeli nove ukrepe v boju proti tihotapljenju prebežnikov iz Libije.
53

Kazalo