Evropska unija
slice
Pozivi k odstopu Dijsselbloema zaradi očitkov južnim državam o brezglavem trošenju
Dijsselbloema so že prej pozivali k odstopu, 22. marec 2017 ob 13:58 Potem ko je vodja evrske skupine Jeroen Dijsselbloem dejal, da so južne države najprej neprimerno zapravile denar, nato pa jih je bilo treba reševati, se vrstijo pozivi k njegovem odstopu.
48
Juncker ob obletnici napadov: Evropejci odločeni braniti svoboščine
32
22. marec 2017 ob 11:45 Pred letom dni so Bruselj pretresli teroristični napadi, v katerih je bilo ubitih 32 ljudi.
Hahn Skopje poziva k hitremu oblikovanju vlade: "Ura tiktaka"
18
21. marec 2017 ob 22:13 Evropski komisar za širitev Johannes Hahn je ob obisku Makedonije opozoril, da država nujno potrebuje novo vlado, ki bo izpeljala potrebne reforme. V Skopju so ga pričakali protestniki.
Vrh Evropske unije o brexitu bo 29. aprila
7
21. marec 2017 ob 15:04 Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je napovedal, da bo poseben vrh voditeljev 27 članic Evropske unije o izstopu Velike Britanije iz povezave 29. aprila.
Slovenija zadržana do nizke ali nične obdavčenosti e-knjig
24
21. marec 2017 ob 18:28 Predlog enake davčne obravnave tako elektronskih kot tiskanih knjig in časopisov, ki bi članicam EU-ja omogočil uporabo nizke, tudi nične stopnje DDV-ja med drugim za e-knjige in spletne časopise, ...
Slovenija z "novimi dejstvi" glede terana Bruslja ni uspela omehčati Premierja Mira Cerarja je novica, da se bo proces sprejemanja delegiranega akta, s katerim želi Bruselj Hrvaški dodeliti omejeno izjemo pri uporabi imena teran, nadaljeval, negativno presenetila.
202
Velika Britanija bo postopek za izstop iz EU-ja uradno začela 29. marca Britanska premierka Theresa May bo 50. člen Lizbonske pogodbe sprožila 29. marca, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil njen tiskovni predstavnik.
23
Tusk: Grožnje Velike Britanije EU-ju ne bodo delovale EU ne bo dovolil Veliki Britaniji, da jo ustrahuje z grožnjami v povezavi z njenim izstopom, je poudaril predsednik Evropskega sveta Donald Tusk.
39
Dobro in zlo Na Nizozemskem se ni zgodilo nič posebnega, kar je verjetno zelo dober znak, ker se na Nizozemskem le redko zgodi kaj takega, kar bi nas sicer presunilo in o čemer bi svetovna javnost znala kaj ...
23
Tusk in Juncker ostro nad Turčijo zaradi primerjav z nacizmom Predsednika Evropskega sveta in Evropske komisije, Donald Tusk in Jean-Claud Juncker, sta ostro obsodila turške primerjave Nizozemske z nacizmom zaradi prepovedi dejavnosti turških politikov na ...
38
Evroposlanci sprejeli strožjo zakonodajo o orožju V Strasbourgu so sprejeli novo evropsko zakonodajo o orožju, s čimer bodo med drugim okrepili nadzor nad zakonito pridobljenim orožjem, kot je lovsko in športno.
65
Sodišče EU-ja: Podjetja lahko prepovedo nošnjo verskih ali političnih simbolov Sodišče Evropske unije je razsodilo, da imajo podjetja v EU-ju pravico, da zaposlenim prepovedo nošnjo verskih ali političnih simbolov, kot je naglavna ruta.
193
Poljski evroposlanec bo kaznovan zaradi izjave, da so ženske "manj inteligentne" Evropski poslanec iz Poljske Janusz Korwin-Mikke bo kaznovan zaradi izjav o ženskah, ki bi morale po njegovem prepričanju zaslužiti manj kot moški, ker so "šibkejše, manjše in manj inteligentne".
153
London: Parlament potrdil zakon o brexitu Britanski parlament je potrdil zakon o brexitu in tako odprl pot vladi, da sproži 50. člen Lizbonske pogodbe in s tem začetek odhoda države iz Evropske unije.
13
Škotska premierka bo predlagala nov referendum o neodvisnosti Škotske Škotska premierka Nicola Sturgeon bo naslednji teden sprožila postopek za odobritev novega referenduma o neodvisnosti Škotske.
55

Kazalo