Evropska unija
slice
Plenković: Evropska komisija je v primeru arbitraže ravnala pravilno
Plenković napovedal pogovore z novo slovensko vlado, 19. junij 2018 ob 15:03 " Nevmešavanje v ta spor je bilo najboljše, kar je Evropska komisija lahko storila, " je dejal hrvaški premier Andrej Plenković in napovedal nove pogovore s slovensko stranjo.
87
Merklova in Macron za skupno evropsko omejitev migracij
59
19. junij 2018 ob 20:02 Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Emmanuel Macron sta podprla sodelovanje s članicami, v katere prihaja največ prebežnikov, in se zavzela za gradnjo centrov v afriških državah.
Sodišče: Zavrnjeni prosilci za azil lahko v državi ostanejo do konca odločitve o pritožbi
47
19. junij 2018 ob 13:57 Prebežnikom, ki so jim zavrnili prošnjo za mednarodno zaščito v kateri izmed članic Evropske unije, lahko v tej državi ostanejo, dokler sodišče ne odloči o njihovi pritožbi, če se odločijo za to ...
Bruselj svari Balkan: Preprečevanje nezakonitih migracij nujno za zaščito brezvizumskega privilegija
80
19. junij 2018 ob 08:39 Sodelovanje držav na Zahodnem Balkanu pri preprečevanju nezakonitih migracij je nujno za zaščito privilegija brezvizumske ureditve za vstop njihovih državljanov v Unijo, je opozoril evropski komisar ...
Cerarja skrbi molk komisije glede arbitraže. Slovenija bo zoper Hrvaško vložila tožbo.
312
18. junij 2018 ob 21:04 Evropska komisija ne bo podala mnenja v povezavi s tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava, ki je posledica hrvaškega nespoštovanja arbitražne sodbe o meji med državama.
Seehofer dal Merklovi še dva tedna časa za rešitev "migrantskega vprašanja" Nemški notranji minister Horst Seehofer je za zdaj nekoliko popustil pri zahtevi, da bi morala Nemčija na svojih mejah zavračati vse prebežnike, ki so jih registrirali že v drugih državah Evropske ...
70
Bruselj podaljšal sankcije proti Rusiji Evropska unija je še za eno leto podaljšala sankcije proti Rusiji. Te je uvedla po tem, ko si je Rusija, z voljo tamkajšnjih prebivalcev, priključila ukrajinski polotok Krim.
95
Med vrhunskimi dosežki in zahtevo po konkurenčnosti: evropska kultura po letu 2020 Pred državami članicami EU-ja je predlog novega programa Ustvarjalna Evropa , torej programa za kulturne in ustvarjalne sektorje za obdobje med letoma 2021 in 2027, ki ga je Evropska komisija ...
1
Trgovinski sporazumi z Azijci po hitrem postopku kot alternativa gospodarski vojni z ZDA Evropska komisija v času, ko grozi gospodarska vojna z ZDA, hiti s sprejemanjem novih trgovinskih sporazumov z nekaterimi gospodarsko pomembnejšimi azijskimi državami.
35
Učenje slovenščine s pomočjo igre v inovativnem učnem e-okolju Učenci še danes pri pisanju v slovenskem knjižnem jeziku delajo podobne napake, kot so jih generacije pred njimi, čeprav je morda prvi vtis drugačen.
12
Nova EU-avtorska direktiva: davek na spletne povezave, samodejni filtri za prepoznavanje vsebin ... Nova evropska direktiva o avtorskih pravicah, ki naj bi jo Evropski parlament sprejel, je sprožila številne peticije proti njej, saj naj bi na račun avtorskih pravica lahko omejevala svoboščine ...
73
Mayeva preživela glasovanje - parlament zavrnil dopolnila zakona o brexitu Spodnji dom britanskega parlamenta je na dvodnevnem glasovanju zavrnil amandmaje, ki jih je predlagala lordska zbornica, s čimer so poslanci precej na tesno podprli premierko Thereso May.
4
Članice EU-ja sprejele povračilne ukrepe na Trumpove carine Države članice Evropske unije so soglasno sprejele povračilne carine na uvoz ameriškega blaga v vrednosti 2,8 milijarde evrov, poročajo viri pri Evropski komisiji.
26
Institucije EU-ja za poenotenje pogojev za pridobitev mednarodne zaščite Evropska komisija, Svet EU-ja in Evropski parlament so v Strasbourgu dosegli dogovor o t. i. kvalifikacijski uredbi o pogojih za pridobitev mednarodne zaščite oziroma o poenotenju teh pogojev.
44
K. Grabar Kitarović: "Vmešavanje EU-ja v arbitražni spor bi bilo kontraproduktivno" Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je po srečanju s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom v Bruslju dejala, da ta ni opredeljen glede vprašanja arbitraže o meji med Slovenijo in ...
57

Izbor
Kazalo