Evropska unija
slice
Ali bo nova evropska direktiva skrčila pravice slovenskih potrošnikov?
Nova enotna pravila pri spletnih in klasičnih nakupih, 24. februar 2018 ob 09:41 Odbor evropskega parlamenta, ki skrbi za varstvo potrošnikov, je prižgal zeleno luč za nova enotna evropska pravila glede pravic potrošnikov pri spletnih in klasičnih nakupih.
60
Večina članic EU-ja pripravljena v proračun plačati več. Slovenija si želi ostati neto prejemnica.
22
23. februar 2018 ob 22:26 Voditelji držav Evropske unije so se na neformalnem vrhu v Bruslju dogovorili, da bo EU v prihodnje porabila več denarja za omejevanje nezakonitih migracij, obrambo in varnost ter za program Erasmus ...
Vse več državljanov članic EU-ja odhaja iz Velike Britanije
39
22. februar 2018 ob 20:10 Iz Velike Britanije se je med septembrom 2016 in septembrom 2017 odselilo 130.000 državljanov držav članic Evropske unije, kar je največ v zadnjih desetih letih.
Večina držav EU-ja ima premalo učiteljev, Slovenija jih ima preveč
95
22. februar 2018 ob 17:57 V večini držav Evropske unije se že spoprijemajo s pomanjkanjem učiteljev ali pa jih to še čaka, vendar pa številne države še vedno nimajo pripravljenih ustreznih ukrepov.
Literatura iz Jugozahodne Evrope na poti na zahod
24. februar 2018 ob 14:46 Literatura, ki ne nastaja v največjih jezikih, vedno težje prodira na velike jezikovne trge. Ob tem pa v teh državah nastaja veliko kvalitetnih knjižnih del, ki ne presežejo lastnih jezikovnih meja.
Naslednji korak - tožba proti Hrvaški zaradi kršitve pravic do ribolova? Slovenija naj bi v prihodnjih mesecih pri Evropski komisiji sprožila postopek na podlagi 259. člena lizbonske pogodbe zaradi nespoštovanja arbitražne odločbe.
37
Bodo morale članice EU-ja po brexitu v skupni proračun prispevati več? Evropski finančni ministri bodo nadaljevali dvodnevno zasedanje v Bruslju, ob robu zasedanja pa odmevajo pogovori in stališča glede prihodnjega večletnega proračuna EU-ja.
28
Andreja Katič: Stališče Evropske komisije glede vprašanja mej daje prednost Hrvaški Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je poudaril, da morajo države Zahodnega Balkana urediti vsa mejna vprašanja, preden se bodo pridružile Evropski uniji.
120
Meduzna biomasa bo med drugim služila za čiščenje mikroplastike iz morja Na splošno veljajo meduze za nadlogo in predstavljajo ekološki problem.
17
Zunanji ministri neenotni glede širitve EU-ja na Zahodni Balkan Zunanji ministri članic Evropske unije so se zbrali v Sofiji na neformalnem zasedanju, na katerem je v ospredju širitvena strategija za Zahodni Balkan.
34
Bruselj poziva tehnološke velikane k večji zaščiti uporabnikov Evropska komisarka za pravosodje, pravice potrošnikov in enakost spolov Vera Jourova je Facebook, Twitter in Google pozvala, naj okrepijo prizadevanja za uskladitev svojih pravil in pogojev uporabe ...
9
Juncker po srečanju s Plenkovićem poudaril njuno tesno vez V Bruslju sta se srečala predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in hrvaški premier Andrej Plenković. Juncker je poudaril njuno tesno vez, vprašanje arbitraže pa ni bilo v ospredju pogovora.
109
Jazbec z vrha Banke Slovenije v Enotni odbor za reševanje bank Evropska komisija je guvernerja Banke Slovenije (BS) Boštjana Jazbeca imenovala za enega izmed direktorjev v Enotnem odboru za reševanje, centralnem organu za reševanje bank v okviru bančne unije.
46
Decembra v Sloveniji ena največjih rasti industrijske proizvodnje Tako evrsko območje kot Evropska unija sta v zadnjem četrtletju lani na četrtletni ravni dosegla 0,6-odstotno rast. Okrepila se je tudi rast industrijske proizvodnje.
6
Barnier: Prehodno obdobje po brexitu ni zagotovljeno Glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier je v Bruslju po koncu najnovejšega pogajalskega kroga opozoril, da zaradi bistvenih nesoglasij prehodno obdobje po britanskem izstopu nikakor ...
8

Izbor
Kazalo