Evropska unija
slice
Mogherinijeva v Moskvi neomajna pri sankcijah proti Rusiji
Evropska unija ne more ignorirati priključitve Krima, 24. april 2017 ob 14:52 Visoka predstavnica Evropske unije za skupno zunanjo in varnostno politiko Federica Mogherini je na svojem prvem obisku v Moskvi dejala, da sankcije EU-ja proti Rusiji ostajajo.
207
Jadranka Kosor: Rešitve za zastoje na meji moramo najti sami
74
21. april 2017 ob 13:40 Nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor pravi, da morata rešitev za težave, ki so nastale na mejnih prehodih, iskati slovenska in hrvaška vlada, iz Bruslja je namreč ne bomo dočakali.
Grabar - Kitarović: Vtis je, da bi bili lahko zastoji na meji odgovor na hrvaško stališče do arbitraže
176
20. april 2017 ob 12:53 Hrvaška predsednica Kolinda Grabar - Kitarović je v pismu vodilnim v Evropski uniji opozorila, da je Slovenija z načinom opravljanja strožjega nadzora na zunanjih mejah EU-ja povzročila večurne ...
Na avstrijskem Koroškem na krajevnih tablah prelepili slovenska imena
48
18. april 2017 ob 14:46 Na avstrijskem Koroškem so v občinah Dobrla vas, Žitara vas in Železna Kapla na petih krajevnih tablah neznanci s srebrno folijo prelepili slovenska imena. Policija dejanja ne bo preiskovala.
Tajani in Mayeva v ospredje brexita postavljata državljane
1
20. april 2017 ob 17:19 Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani in britanska premierka Theresa May sta se na srečanju v Londonu strinjala, da morajo biti v ospredju brexita pravice državljanov EU-ja na Otoku in ...
Avstrija namerava znižati otroške dodatke za tuje delavce Avstrijska vlada je tik pred sprejetjem predloga, da bi se višina otroškega dodatka za tuje delavce v Avstriji, torej tudi za slovenske, znižala na raven življenjskih stroškov držav, iz katerih ...
125
Avstrijci zbrali več kot pol milijona podpisov proti TTIP-u, Ceti in Tisi Pod državljansko pobudo proti prostotrgovinskim sporazumom TTIP, Ceta in Tisa se je v Avstriji podpisalo 562.379 državljanov, kar pomeni, da bo to vprašanje obravnaval parlament na Dunaju.
38
Madžarska beli glavo Evropski komisiji, ki razmišlja o sankcijah Evropska komisija je zaskrbljena zaradi razmer na Madžarskem, je dejal podpredsednik komisije Frans Timmermans.
55
EU bi opustil biogorivo iz palmovega olja Zaradi obsežne okoljske škode, ki jo povzročajo palmovi nasadi tropskemu pragozdu, se Evropski parlament zavzema za postopno opustitev uporabe biogoriv iz rastlinskih olj do leta 2020. Raziskave ...
33
Mayeva Tusku: O suverenosti Gibraltarja ne bomo razpravljali Britanska premierka Theresa May je prvič po začetku procesa britanskega izstopa iz Evropske unije gostila predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska.
33
Nič več dodatnih mobilnih stroškov v EU-ju Evropski parlament je potrdil zakonodajo, ki uvaja dokončno ukinitev mobilnega gostovanja znotraj EU-ja.
17
Hrvaška objavila dokumente o teranu, Židan in iniciativa zadovoljna Hrvaško kmetijsko ministrstvo je objavilo dokumente, na podlagi katerih so pri Evropski komisiji zahtevali izjemo pri uporabi imena teran.
47
Kljub pomanjkljivostim je ESS dokaj učinkovit, a ima premalo denarja Evropski socialni sklad se je prek desetletij precej spremenil in je postal veliko bolj ciljno usmerjen, še vedno pa je njegova temeljna naloga zmanjševanje socialnih razlik med državami članicami.
6
Tusk v Sloveniji: Pri brexitu je ključna enotnost sedemindvajseterice Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk se je na delovnem obisku v Sloveniji srečal s predsednikom slovenske vlade Mirom Cerarjem, s katerim sta se pogovarjala tudi o prihodnosti Unije po brexitu in ...
64
Madrid: Velika Britanija naj umiri retoriko glede Gibraltarja Po primerjavi spora med Španijo in Veliko Britanijo glede Gibraltarja z britanskim sporom z Argentino zaradi Falklandskih otokov iz Madrida sporočajo, naj se britanska retorika umiri.
31

Kazalo