Evropska unija
slice
Britanci za odhod Evropski uniji pripravljeni plačati 20 milijard evrov
Mayeva naj bi predlog predstavila v petek, 20. september 2017 ob 11:46 Velika Britanija naj bi bila v pogajanjih o brexitu pripravljena plačati najmanj 20 milijard evrov Evropski uniji po odhodu iz povezave, s čimer bi se zapolnila proračunska luknja, ki bo nastala ...
38
Ciper naj bi s prodajo državljanstev bogatim Rusom služil milijone
40
18. september 2017 ob 11:27 Ciper je od leta 2013 zaslužil več kot štiri milijarde evrov s prodajo svojih potnih listov ruskim in ukrajinskim oligarhom, ki tako dobijo pravico za življenje in delo po vsej Evropski uniji.
Tuji jogurt ima v Sloveniji zaradi "prilagajanja lokalnemu okusu" manj jagod kot v Avstriji
221
16. september 2017 ob 19:07 Prehrambne multinacionalke že več let goljufajo in zavajajo kupce iz vzhodnega dela Evrope, je po objavi raziskave opozorila evropska komisarka za pravice potrošnikov Vera Jourova.
Zadeva teran: Slovenija vložila tožbo na Sodišče Evropske unije
33
15. september 2017 ob 11:34 Državno pravobranilstvo je na Splošno sodišče Evropske unije vložilo tožbo zaradi ugotovitve ničnosti delegirane uredbe Evropske komisije v zadevi 'teran' z argumentacijo, da je nezakonita in ...
Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev
107
15. september 2017 ob 19:15 Nemška kanclerka Angela Merkel je dejala, da bi Madžarska lahko trpela finančne posledice, če bo zavračala sodbo Sodišča EU-ja, ki ji narekuje sprejem določenega števila beguncev.
Na Pohorju in v Istri bodo "čarali" z evropskim denarjem Evropska komisija je za projekt Živa coprnija v okviru programa Interreg, projekt oživljanja nesnovne kulturne dediščine na Pohorju in v Istri, odobrila dobrih 926.000 evrov.
4
Bruselj: Slovenija opozarja na politične zlorabe schengena Slovenija bo pripravila predloge za omejitev možnosti zlorab notranjega nadzora v schengenu, je v Bruslju na srečanju notranjih ministrov napovedal državni sekretar na notranjem ministrstvu Andrej ...
39
Juncker: Zdaj je čas za gradnjo enotnejše in demokratičnejše Unije Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je v nagovoru Evropskega parlamenta o stanju v EU-ju dejal, da je veter spet v jadrih Evrope.
95
Pritisk na Poljsko zaradi sporne reforme se stopnjuje Evropska komisija se je odločila za nadaljevanje pravnega postopka proti Poljski zaradi sporne pravosodne reforme.
33
Brexit: Predlog zakona za razveljavitev EU-zakonodaje prestal prvo glasovanje Predlog zakona, s katerim se bodo pristojnosti EU-ja prenesle na britansko zakonodajo, je na prvem glasovanju v britanskem parlamentu prejel podporo večine poslancev in poslank.
7
Davis svari pred kaosom ob odhodu Britancev iz Evropske unije Britanski minister za brexit David Davis je pred parlamentarnim glasovanjem o zakonu, s katerim bodo pristojnosti EU-ja prenesli na britansko zakonodajo, poslance opozoril, da bi se izstop Velike ...
29
Hrvati nočejo slovenske čistilne naprave Pred leti sta se občini z obeh strani slovensko-hrvaške meje, Razkrižje in Štrigova, odločili za skupen projekt čistilne naprave.
29
Orban: Madžarska ne bo postala priseljenska država Madžarska bo spoštovala sodbo Sodišča EU-ja, ki je zavrnilo tožbi Budimpešte in Bratislave proti kvotam za premestitev beguncev, a premier Viktor Orban zatrjuje, da se bodo borili naprej.
88
Gentiloni: Italija podpira stališče Bruslja glede arbitraže Italijanski premier Paolo Gentiloni je med obiskom v Ljubljani dejal, da glede arbitraže Italija podpira stališča Evropske unije, in izrazil upanje, da bo s pomočjo EU-ja prišlo do pozitivnega ...
42
Slovaška sprejema sodbo glede kvot; Madžarska: Gre za neodgovorno odločitev Sodišče Evropske unije v Luksemburgu je zavrnilo tožbi Madžarske in Slovaške glede sprejema beguncev, kar pomeni, da morata sprejeti begunce iz Italije in Grčije.
96

Kazalo