Evropska unija
slice
Evropa kot jedrska supersila (z Nemčijo na čelu). Nujnost ali paranoja?
Velika Britanija in Francija edini evropski državi z lastnim jedrskim orožjem, 26. februar 2017 ob 07:22 Živimo v negotovih časih, mir in varnost nista več tako samoumevna, kot sta bila še pred nekaj leti, zato je vprašanje krepitve obrambnih zmogljivosti Evrope povsem legitimno.
148
Podjetja se iz Velike Britanije selijo na Irsko
80
25. februar 2017 ob 11:04 Po junijskem referendumu, na katerem so britanski volivci podprli brexit, se je 100.000 podjetij iz Velike Britanije odločilo za registracijo na Irskem.
Sloveniji bruseljski opomin zaradi nezadostne priključenosti na kanalizacijo
16
24. februar 2017 ob 10:31 Država ima do sredine aprila čas za odgovor na opomin Evropske komisije zaradi neizpolnitve obveznosti iz direktive o čiščenju komunalne odpadne vode. Opomin se nanaša na neizpolnjevanje obveznosti ...
Marine Le Pen obljublja neodvisno zunanjo politiko in avtonomno samoobrambo
139
24. februar 2017 ob 14:55 Predsedniška kandidatka francoske skrajno desne stranke Nacionalna fronta (NF
Evropska komisija: Slovensko pravosodje se je izboljšalo
17
23. februar 2017 ob 21:19 Evropska komisija je ugotovila, da so se razmere na področju pravosodja v Sloveniji znatno izboljšale, saj so se zmanjšali sodni zaostanki, skrajšal se je čas reševanja zadev, kakovost pravosodnega ...
Evropska komisija o Sloveniji: šibkost bank, zadolženost podjetij, fiskalna tveganja Evropska komisija je presodila, da se Slovenija še vedno spopada z gospodarskimi neravnotežji, ki pa niso presežna. Slovenijo bo komisija skupaj še z 11 državami še naprej nadzorovala.
57
Evropska ombudsmanka: Evropska komisija naj pokaže dokumentacijo o teranu Evropska ombudsmanka je Evropski komisiji priporočila, naj slovenskim pridelovalcem terana popolnoma razkrije dokumente, povezane s teranom.
43
Norvežani želijo biti vključeni v "ločitvene" pogovore Londona in Bruslja Norveška želi imeti možnost, da se vključi v pogovore med Veliko Britanijo in Evropsko unijo o novem odnosu med njima.
23
Posojilodajalci od Grčije spet zahtevajo korenite reforme Vodja evrske skupine Jeroen Dijsselbloem je po zasedanju finančnih ministrov v Bruslju povedal, da se bodo institucije, ki se "ukvarjajo" z visoko zadolženo Grčijo, kmalu vrnile v Atene.
26
Junckerju je slovensko vino zelo všeč, a o njem ne misli razpravljati Predsednik Evropske komisije je v pogovoru z novinarji dejal, da njegov prihajajoči obisk Slovenije ni namenjen razpravam o teranu, temveč namerava razpravljati o evropskih vprašanjih.
83
Pence v Bruslju: EU in ZDA se zavzemajo za enake vrednote in cilje Ameriški podpredsednik Mike Pence je ob obisku evropskih ustanov v Bruslju potrdil zavezanost ZDA partnerstvu z Evropo.
61
Poziv k "primernemu plačilu" za delo od doma Organa ZN-a in EU-ja za delo sta vlade posameznih držav pozvala, naj podjetja prisilijo v primerno plačilo za delo od doma zunaj rednega delovnega časa.
23
"Evropska komisija zaščito geografskih označb jemlje zelo resno in slovensko vino teran je ena od teh označb" Opozorilo Hrvaški, da je treba zagotoviti popolno spoštovanje veljavne zaščite slovenskega terana, ne pomeni, da bo komisija proti Hrvaški sprožila pravni postopek zaradi terana, niti tega postopka ...
14
Bruselj poziva Hrvaško, naj spoštuje zaščito terana Evropska komisija je hrvaške organe opozorila, da je treba kljub postopkom za pripravo delegiranega akta za podelitev izjeme Hrvaški zagotoviti popolno spoštovanje trenutne zaščitene označbe porekla ...
45
Trudeau: Učinkovit glas Evrope ne le zaželen, ampak nujen Ves svet ima koristi od močne Evropske unije, meni kanadski premier Justin Trudeau in dodaja, da morata EU in Kanada skupaj prevzeti vodilno gospodarsko vlogo na svetu.
52

Kazalo