Evropska unija
slice
Brexit bi lahko evropski proračun letno stal 10 milijard evrov
Preveč poudarka na enkratnem strošku, 18. januar 2017 ob 15:59 Izstop Velike Britanije iz EU-ja naj bi evropski proračun prikrajšal za 10 milijard evrov letno, ugotavlja Inštitut Jacquesa Delorsa. Članek z naslovom Brexit in proračun EU - grožnja ali priložnost ...
22
Slovenski evroposlanci po izvolitvi Tajanija: treba bo sodelovati
23
18. januar 2017 ob 09:18 Evropski poslanci iz Slovenije so različno ocenili izvolitev Tajanija za novega predsednika Evropskega parlamenta. Se pa strinjajo, da bo treba nesoglasja, ki so pripeljala do tega, preseči.
Theresa May za "popoln brexit" in nov carinski dogovor z EU-jem
107
17. januar 2017 ob 16:28 Britanska premierka Theresa May je v težko pričakovanem govoru glede brexita napovedala, da bo odhod države iz EU-ja celosten, vključno z izstopom iz skupnega evropskega trga.
Evropa na krožniku
13
18. januar 2017 ob 21:10 Pridelava gensko spremenjenih poljščin je že več kot petnajst let predmet vroče polemike v Evropski uniji.
Novi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani
70
17. januar 2017 ob 21:39 Evropski parlament je šele v četrtem krogu volitev izvolil svojega novega predsednika, to je postal Antonio Tajani iz Evropske ljudske stranke (EPP).
Britanski finančni minister: Če bo treba, bomo spremenili ekonomski model Če bo po brexitu ostala zunaj enotnega trga, utegne biti Velika Britanija prisiljena v spremembo svojega ekonomskega modela, je v intervjuju za nemški časopis dejal britanski finančni minister ...
46
'Upor' Mehike proti ZDA: z EU-jem želijo podpisati nov prostotrgovinski sporazum Mehiški predsednik Enrique Peña Nieto je znova izjavil, da Mehika ne bo plačala gradnje zidu na meji z ZDA, in pozval EU k podpisu posodobljenega prostotrgovinskega sporazuma, s katerim bi se ...
72
"Hočemo močno Veliko Britanijo, močan EU in močno Slovenijo znotraj EU-ja" Slovenija in Velika Britanija imata dobre odnose, ki jih želita krepiti tudi po brexitu, sta po srečanju poudarila slovenski in britanski zunanji minister Karl Erjavec in Boris Johnson.
51
Cerar: Vse prosilce za mednarodno zaščito je Slovenija obravnavala humano Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjorn Jagland je v pismu izrazil zaskrbljenost zaradi predloga zakona o tujcih.
188
Islandska vlada namerava predlagati glasovanje o vstopu v EU Islandska nova koalicijska vlada namerava obuditi vprašanje o pristopu države k EU-ju in predlagati, naj parlament o tem glasuje. Islandija je pristopna pogajanja začela leta 2010.
50
Komisar Oettinger naj bi brez težav prestal zaslišanje Dozdajšnjega evropskega komisarja za digitalno agendo Güntherja Oettingerja so zaslišali evropski poslanci in poslanke, ki morajo potrditi njegov prevzem področja evropskega proračuna in človeških ...
7
Italijansko Gibanje petih zvezd za izstop iz evroskeptične skupine EFDD Ustanovitelj italijanskega Gibanja petih zvezd (M5S) Beppe Grillo se je zavzel za odhod iz evroskeptične skupine Evropa svobode in neposredne demokracije (EFDD) in pridružitev k liberalcem (Alde).
24
Podpisana Ljubljanska pobuda za novo ustavo EU-ja, ki bi zavarovala evropsko idejo V predsedniški palači so podpisali t. i. Ljubljansko pobudo za začetek postopka za sprejem nove ustave EU-ja, ki vključuje tudi osnutek nove ustave.
125
Novi britanski veleposlanik pri EU-ju postal Tim Barrow Velika Britanija je za novega veleposlanika pri EU-ju imenovala Tima Barrowa.
8
Brexit: Britanski pogajalec z Brusljem nepričakovano odstopil Britanski veleposlanik pri EU-ju Ivan Rogers, ki mu je bila zaupana ključna vloga pri pogovorih o izpeljavi brexita, je nepričakovano odstopil. Razlog njegove odločitve ni znan.
22

Kazalo