Evropska unija
slice
Pet članic EU-ja bo sprejelo 141 prebežnikov na krovu Aquariusa
Malta pohvalila dogovor, 14. avgust 2018 ob 17:01 Pet članic EU-ja se je v torek dogovorilo, da bodo sprejele 141 prebežnikov na krovu reševalne ladje Aquarius, zaradi česar je Malta sporočila, da bo ladji dovolila vplutje v njeno pristanišče.
7
EU v Gazi zgradil fotovoltaično solarno polje, potrebno zaradi izraelske zapore
44
5. avgust 2018 ob 10:21 EU je dokončal gradnjo največjega fotovoltaičnega solarnega polja v Gazi, ki bo zagotavljalo električno energijo za obrat, ki razsoljuje vodo za 75.000 prebivalcev južne Gaze in ki ga je prav tako ...
Italija bo za razvoj Afrike namenila milijardo evrov
59
3. avgust 2018 ob 18:38 "Zapreti zunanje meje Evropske unije ni dovolj. Afriškim državam moramo ponuditi možnost za delovna mesta," je dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini in napovedal, da bo Italija za ...
Belgija bo novinarjem za poročanje o vrhu EU-ja zaračunala 50 evrov takse
22
1. avgust 2018 ob 21:32 V Bruslju razburja odločitev Belgije, da bodo morali mediji za varnostno preverjanje novinarjev ob akreditacijah za zasedanja evropskih voditeljev plačati 50 evrov na semester.
Šefic napoveduje ukrepe, "ki ne bodo lahki", če Hrvaška ne bo zaščitila meje EU-ja
184
30. julij 2018 ob 15:49 Število ujetih prebežnikov na slovensko-hrvaški meji kaže na to, da sosednja Hrvaška ni sposobna zadovoljivo zaščititi svojih meja, ki so tudi zunanje meje Evropske unije.
Zaposlenost v EU-ju na najvišji ravni do zdaj, a neenakosti med državami ostajajo Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) ugotavlja, da je zaposlenost v EU-ju na najvišji ravni do zdaj, vendar države EU-ja različno občutijo to rast.
9
Evropske volitve prek spleta? Ne prihodnje leto, morda pa leta 2024. Evropska unija skuša tudi z reformo evropske volilne zakonodaje povečati volilno udeležbo na volitvah v evropski parlament. Med drugim tudi z možnostjo volitev prek spleta.
83
Trump opustil grožnje s carinami za evropsko avtomobilsko industrijo Ameriški predsednik Donald Trump in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta se dogovorila o umiritvi trgovinskih napetosti med ZDA in EU-jem.
133
Sodišče EU-ja: Države članice lahko zavrnejo nalog za prijetje Sodišče EU-ja v Luksemburgu je presodilo, da lahko države članice zavrnejo evropski nalog za priprtje in izročitev, če obstaja nevarnost kršitve temeljne pravice do neodvisnega sojenja.
8
EU bi za vsakega sprejetega izkrcanega prebežnika plačala 6.000 evrov Evropska komisija bi članicam Evropske unije plačala 6.000 evrov za vsakega prebežnika, rešenega na morju, ki bi ga država sprejela.
80
Juncker pri Trumpu: "EU in ZDA so zavezniki, ne sovražniki" Ameriški predsednik Donald Trump je predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja sprejel z besedami, da si želi obojestransko koristne trgovine med ZDA in EU-jem.
44
Francoski minister: "Ameriška trgovinska politika temelji na zakonu džungle" Francoski finančni minister Bruno Le Maire je ob robu srečanja ministrov skupine G-20 v Buenos Airesu posvaril, da je "trgovinska vojna postala resničnost", enostranske ameriške carine na evropsko ...
42
Evropska komisija proti Madžarski vložila tožbo zaradi azilne zakonodaje Evropska komisija je proti Madžarski začela postopek pred Sodiščem EU-ja zaradi neskladnosti državne zakonodaje z evropsko na področju azila in vračanja prebežnikov.
52
Bruselj nadaljuje postopek proti Sloveniji zaradi kršenja nedotakljivosti arhivov ECB-ja Evropska komisija nadaljuje postopek proti Sloveniji zaradi zaplembe informacij Evropske centralne banke (ECB) v okviru kriminalistične preiskave v Banki Slovenije julija 2016.
50
Italija predlaga krizni odbor EU-ja za porazdelitev prebežnikov Italijanski premier Giuseppe Conte je v pismu Evropski uniji predlagal oblikovanje kriznega odbora, ki bi skrbel za porazdelitev prebežnikov, prispelih v Evropo po morju, med državami EU-ja.
53

Izbor
Kazalo