Evropska komisija ni sprejela nobenih dodatnih varnostnih ukrepov. Foto: EPA
Evropska komisija ni sprejela nobenih dodatnih varnostnih ukrepov. Foto: EPA

Po poročanju nizozemske radiotelevizije NOS najmanj dve izmed v Belgiji aretiranih oseb prihajata iz Haaga. Aretirana naj bi načrtovala napad v Belgiji, med mogočimi tarčami pa je bilo tudi poslopje Evropske komisije, je poročal NOS, ki se je skliceval na neimenovane vire.

Belgijske oblasti so namreč v soboto potrdile, da so aretirale več ljudi, da bi džihadističnim borcem in njihovim privržencem preprečile izvedbo napadov. Tudi predstavniki Evropske komisije so v soboto potrdili, da so seznanjeni s poročili o aretacijah. "Prepričani smo, da bodo nacionalne oblasti izvedle primerne ukrepe," je povedal neimenovan tiskovni predstavnik.

Danes po pisanju AFP-ja na sedežu Evropske komisije ni bilo mogoče opaziti okrepljenih varnostnih ukrepov. Iz komisije so tudi sporočili, da niso prejeli nobenih informacij o posameznih grožnjah.

Po pisanju belgijskega časnika L'Echo so belgijske oblasti v zadnjih mesecih izvedle že več preventivnih operacij proti džihadistom in privržencem skrajne Islamske države, ki so vodile v več aretacij. Po navedbah časnika se je šlo v Sirijo borit okoli 400 belgijskih državljanov, najmanj 90 pa naj bi se jih že vrnilo domov.