V RWE-ju obljubljajo prihranke in manjšo porabo. Foto: BoBo
V RWE-ju obljubljajo prihranke in manjšo porabo. Foto: BoBo
Na slovenski trg električne energije tudi nemški RWE

RWE bo na začetku ponudil enostavnejšo ponudbo. Sestavljali jo bodo letni, dvoletni in triletni paketi ter paketi brez vezave, dodali jim bodo še ponudbo LED-žarnic, je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil direktor RWE-ja v Sloveniji Nikola Krečar in zagotovil: "Naši odjemalci bodo lahko na letni ravni prihranili 100 evrov in hkrati zmanjšali svojo porabo do 15 odstotkov."

Konkurenčne cene se bodo odrazile v energijskem delu računa, medtem ko bodo z nadgradnjami in LED-žarnicami posegli v dva segmenta: v manjšo porabo in omrežninski del, je dejal. Prepričan je, da bo vstop RWE-ja prinesel k dolgoročno večji učinkovitosti konkurence. "Verjamem, da bo naš prihod koristen za vse odjemalce, tudi za tiste, ki ne bodo pristopili k nam," je dodal Krečar.

Podpora tudi obnovljivim virom energije
Sprva se bodo usmerili le na trgovanje z elektriko za gospodinjstva, nato bodo na vrsti poslovni odjemalci in industrija. Pozneje bodo najbrž začeli ponujati tudi zemeljski plin, pa je pojasnil glavni izvršni direktor RWE-ja za jugovzhodno Evropo Karl Kraus. Ključni cilj RWE-ja v Sloveniji je trgovanje, a bodo na strani proizvodnje odprti tudi za dobre projekte obnovljivih virov energije, je še dodal Kraus.

RWE bo v Sloveniji bo Krečarjevih pojasnilih posredno in neposredno ponudil zaposlitev približno 150 ljudem.

Na slovenski trg električne energije tudi nemški RWE