Istrabenz hotele je kupila švicarska družba Agra Holding AG, ki naj bi bila povezana z MK Grupo srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Foto: BoBo
Istrabenz hotele je kupila švicarska družba Agra Holding AG, ki naj bi bila povezana z MK Grupo srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Foto: BoBo

Istrabenz Turizem je stoodstotni delež v družbi Istrabenz hoteli Portorož prodal švicarski družbi Agri Holding AG, ki je, kot kaže, povezana z MK Grupo srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Kot so pojasnili v Istrabenz Turizmu, bo to dezinvestiranje ključnega pomena za nove naložbe v t. i. Anti-Ageing Resort.

Vpliv prodaje še enega paradnega konja portoroškega turizma v tuje, v tem primeru srbske roke, vršilka dolžnosti direktorice Turističnega združenja Portorož Patricija Gržinič težko presoja, saj ne pozna MK Grupe. Glede pričakovanj do novega lastnika pa je jasna: "Kot destinacija si želimo podjetij s priznanimi blagovnimi znamkami, ki bi Portorožu prinesle dodano vrednost pri promociji po svetu. Ni pomembno, ali so to tuja ali domača podjetja."

"Samo sinergija prinaša uspeh"
Brez medsebojnega sodelovanja pri razvoju destinacije ne bo dobrega rezultata, tako za hotelsko podjetje kot za celotno destinacijo, tega pa se mora novi lastnik zavedati, je dejala Patricija Gržinič. "Samo sinergija vseh deležnikov prinaša uspeh, saj se gost v večini primerov pri načrtovanju dopusta najprej odloči za destinacijo in šele nato izbere hotel oziroma namestitev," je dodala.

Portorož je v Beogradu že zdaj dobro znana in priljubljena destinacija, je dejala, nedavni prevzem pa bo po njenem mnenju k temu zagotovo še nekoliko pripomogel.

Na prodaj še dva hotela
V slovenski Istri se medtem nadaljujejo prodajni postopki še dveh hotelov. Za Hotel Koper v lasti DZS-ja naj bi se zanimali štirje resni interesenti, od tega dva domača, za Aquapark Hotela Žusterna, ki je pod okriljem Term Čatež, pa naj bi bilo manj zanimanja.