Neuradno naj bi Rajko Janša prek poslov s Telekomom lani zaslužil več kot 100.000 evrov. Foto: BoBo
Neuradno naj bi Rajko Janša prek poslov s Telekomom lani zaslužil več kot 100.000 evrov. Foto: BoBo

Podjetje premierjevega brata Rajka Janše je lani od Telekomove hčerinske družbe TSmedia prejemalo 10.000 evrov na mesec, pišejo Finance. Družbo je v tem času vodil Rudolf Skobe, ki je vmes postal direktor Telekoma.
"Ne spomnim se, koliko prometa je moje nekdanje podjetje imelo s TSmedio, zdaj pa nimam več vpogleda v dokumentacijo, ker sem podjetje prodal," je za časnik povedal Janša. Informacijo je pripisal zlobnim jezikom, njegovo poslovanje s Telekomom pa se mu niti ne zdi pomembno.
Na TSmedia so potrdili, da so sodelovali s podjetjema Promart Design in Atacama, s katerima pa Rajko Janša ni več formalno povezan, saj v uradnih bazah ni več vpisan ne v organih podjetij ne kot lastnik, kar je potrdil tudi Janša.
Da so sodelovali s podjetjema, so potrdili tudi na Slovenskih železnicah, šlo pa je, po njihovih besedah, za nabavo poslovnih daril manjše vrednosti. Po podatkih aplikacije Revizor je Promart Design od januarja 2003 s poslovanjem z javnim sektorjem dobil 95.267,36 evra, Atacama pa je med januarjem 2003 in oktobrom 2012 s poslovanjem z javnim sektorjem dobila 16.769,86 evra.