Sandi Murovec - Muri z novimi smučmi Bazooka. Foto: www.nakanto.si
Sandi Murovec - Muri z novimi smučmi Bazooka. Foto: www.nakanto.si

Ne, ne gre za nove Elanove smuči, ampak za smuči kranjskega podjetja Dedra. "Bazooka je smučka, izdelana po slalomskem konceptu, torej govorimo o t. i. sendvič konstrukciji. Po letu dni razvoja, preizkusov, strokovnih analiz in izmenjav številnih funkcionalnih izkušenj smo prišli do prve UPS-slalomske smučke, za zdaj še prototipne, saj je potrebnih še določeno število testiranj," je povedal smučarski demonstrator Sandi Murovec, ki je sodeloval pri razvoju bazooke, sam pa je tudi avtor sistema za učenje smučanja UPS (učenje s podaljševanjem smuči).

Pri razvoju novih smuči je sodelovala ekipa vrhunskih slovenskih in avstrijskih strokovnjakov ob upoštevanju natančnih navodil tistih, ki že dolgo testirajo smuči svetovnih proizvajalcev. "Bazooka je namenjena vrhunskim smučarjem, seveda pa smo poskrbeli tudi za tiste z manj znanja, zato bodo na voljo mehkejši modeli," je dodal Murovec, ki se zelo veseli tudi veleslalomske smučke z imenom Snowmaster:

"Dolžina bo 181 cm, stranskega loka bo 18,9 (108 - 67 - 96). Takih smuči ni na tržišču. Dopuščajo hitrost, ampak še vedno omogočajo lahkotno vodenje zavoja po robniku, kar je pomembno, ker so proge pri nas trde in mora biti stranski lok bolj ekstremen."

Značilnosti smuči Bazooka:

SL/165, lok 12.9
(111 - 66 - 104)

SL/160, lok 12.1


SL/155, lok 11.3


Cena Bazooke in Snowmastra bo (v kompletu z vezmi) podobna ceni Elanove slalomske smučke slx. Za dobro prodajo se ni treba bati. Panoga je po kriznih letih spet vzcvetela. Vodilni avstrijski proizvajalci (Blizzard, Fischer, Atomic) so na začetku letošnje zime zaznali veliko povpraševanje in številni modeli so bili razprodani. V letošnji zimi naj bi bilo prodanih deset odstotkov več parov smuči kot v lanski.