Paloma nujno potrebuje denar za stabilizacijo in razvoj poslovanja. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Paloma nujno potrebuje denar za stabilizacijo in razvoj poslovanja. Foto: MMC/Televizija Slovenija

Izpodbojno tožbo je vložila mala delničarka Nevena Tea Gorjup oziroma njena družba Nevija, saj je skupaj s še dvema delničarjema prepričana, da je bila ponudba slovaškega sklada Eco Investa boljša od ponudbe poljskega finančnega sklada Abris. Ta je ponudil tudi 15-milijonsko dokapitalizacijo družbe, kar je podprlo 99 odstotkov skupščine.

Gorjupova je danes pojasnila le, da je do preložitve obravnave prišlo zaradi opravičila njenega odvetnika, obravnava pa bo zdaj predvidoma 8. aprila.

Prvi mož Palome Tadej Gosak je sicer nedavno opozoril na posledice izpodbojne tožbe, ki bi lahko pripeljale tudi do Abrisove odpovedi pogodbe. Ker je sodišče že odredilo začasno odredbo, trenutno celoten postopek privatizacije in posledične dokapitalizacije stoji. Zato so v Palomi vložili ugovor zoper začasno odredbo, Gosak pa verjame, da jim jo bo uspelo odpraviti.

Želijo zaminirati dokapitalizacijo?
Prav odpoved že podpisane pogodbe z Abrisom je po njegovem mnenju tudi eden ključnih motivov, zakaj do tožb sploh prihaja. Glede na to, da vlagateljica ene od izpodbojnih tožb zastopa interese Eco Investa, ta pa je lastnik konkurenčne družbe SHP, Gosak predvideva, da bi bil lahko eden od interesov tudi ta, da do dokapitalizacije sploh ne pride.

Iz Palome so prav tako pojasnili, da je do preložitve obravnave prišlo na predlog nasprotne strani. "Prepričani smo, da gredo te aktivnosti v smeri onemogočanja postopka dokapitalizacije in njene izvedbe. S tem obstaja nevarnost, da se izbrani investitor odloči svoj kapital investirati kam drugam," so še dodali.